Αδέσποτος σκύλος κυνηγάει γυναίκα στην παραλία και τελικά είναι ένας μεταμφιεσμένος θησαυρός

by Έφη Αθανασίου

Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία της Μπλου, μιας σκυλίτσας που ακολούθησε μια γυναίκα στην παραλία και κατάφερε να κατακτήσει την καρδιά της.

Η Βάλια Ορφανίδου και η μεγάλη έκπληξη που συνάντησε

Την περίοδο που η διασώστρια σκύλων Βάλια Ορφανίδου ταξίδευε με τα σκυλιά της στην παλιά της περιοχή, περίπου 80 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, κάθε βράδυ έβγαζε βόλτα τα σκυλάκια της δίπλα στον ωκεανό.

Ένα βράδυ που βρισκόταν έξω, ένας άστεγος σκύλος κινήθηκε προς το μέρος της πείθοντας την ουρά του. “Μας είχε αναγνωρίσει από μακριά καθώς και θεωρώντας ότι ήταν αγχωμένα περίεργος για παρέα, ενώθηκε με τα 4 άτομα και προσπάθησε να ενσωματωθεί”, είπε η Βάλια.

“Πάγωσα”, έκανε η επιτυχημένη διασώστρια (The Drifter Pet dog) στο YouTube. “Στον παράγοντα όταν είσαι ένα αγαπημένο πλάσμα που ζει στην Ελλάδα, ουσιαστικά καταλήγεις να συνηθίζεις να ελίσσονται παντού έρημοι άστεγοι σκύλοι, καθώς και να αποφασίζεις να ασφαλίσεις αυτούς που δεν μπορούν να τα καταφέρουν στην πόλη: τους ανίκανους, αδύναμους ή τραυματισμένους, τα βρέφη και τις μέλλουσες κυρίες”.

“Τα σκυλάκια που χάνονται είναι πιθανότατα εκατομμύρια στην Ελλάδα, και επίσης προσφέρεται ο τρόπος με τον οποίο η προοπτική εδώ δεν θα μεταμορφωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον, σίγουρα θα έρθουν σύντομα εκατομμύρια επιπλέον”, είπε η Βάλια. Η Βάλια είναι εθελόντρια σε διάφορες οργανώσεις διάσωσης και επίσης σε ασφαλή σπίτια στην Ελλάδα” [Β]αίνεις διακοπές στο πεδίο δεν είναι απλή υπόθεση – είτε απαιτείται να παραβλέψεις σκόπιμα είτε να επιστρέψεις στο σπίτι σου με μια ντουζίνα σκυλιά διάσωσης”

Ωστόσο, η Μπλου (όπως την αποκαλούσε η Βάλια) δεν βρισκόταν σε ταραγμένη κατάσταση. Ο σκύλος ήταν περίπου 7 μηνών καθώς και συμπαγής, πράγμα που σήμαινε ότι δεν θα έπρεπε να ήταν απαίτηση. Παρ’ όλα αυτά, κάτι πάνω στον καρδιακό σκύλο φώναζε στη Βάλια. Μπορούσε να καταλάβει ότι το σκυλάκι ήταν έξαλλο στο πνεύμα του. Ήταν “έξαλλη για ανθρώπινη συντροφιά, αλλά και για μια οικογένεια όπου θα φαινόταν να έχει θέση”

“Πέρασε τα μέσα του χρόνου κυνηγώντας ανθρώπους και τρέχοντας πίσω από τα φορτηγά οποιουδήποτε την ευχαριστούσε σε αυτή τη συγκεκριμένη ακτή, οδηγώντας την ουρά της και ζητώντας κάτι”, εξήγησε ακόμη η Βάλια.

Η διάσωση της Μπλου και το ευτυχές τέλος

Η Βάλια δεν μπορούσε να ξεκουραστεί για δύο μέρες, προσπαθώντας να σκεφτεί έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να πάρει την Μπλου από εκείνη την ακτή. Τότε ήταν που η Valia σκέφτηκε μια επιλογή που άλλαξε τα δεδομένα για να κρατήσει την Blue. Τυχαίνει, η επιλογή της θα κατέληγε να είναι μια απίστευτη επιλογή, καθώς ο εγκάρδιος περιπλανώμενος με την ευαίσθητη ψυχή πήρε το δρόμο για να γίνει σκύλος θεραπείας στην Ολλανδία!

Αναλογιζόμενη την Μπλου καθώς και το πώς την εκπλήρωσε στην παραλία, η Βάλια σκέφτεται: “Πιθανότατα δεν θα ζητούσε βοήθεια, ίσως θα την παρείχε, σε άτομα που δεν είχαν ιδέα τι τόνο χρημάτων συνέχιζαν να κρατούν μακριά τους με συνέπεια

Δείτε την ιστορία επαφής της Μπλε στο παρακάτω κλιπ και μοιραστείτε την και με τους φίλους σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr