Ανάδοχος μπαμπάς αρνείται να κάνει ευθανασία σε κουτάβι που γεννήθηκε χωρίς μπροστινά πόδια, και αποφασίζει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία

by Έφη Αθανασίου

Το νεογέννητο κουτάβι Nobby γεννήθηκε χωρίς μπροστινά πόδια. Το δύστυχο σκυλί ήταν μόλις 4 ωρών όταν ο κτηνίατρος υποστήριξε ότι θα ήταν μάλλον καλύτερο να του γίνει ευθανασία.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του Nobby πήρε μια καθοριστική απόφαση.

Η γέννηση του Nobby και η διάσωση του από τον ιδιοκτήτη του

Ο Nobby είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή. Γεννήθηκε χωρίς μπροστινά πόδια και είχε επίσης πρόβλημα να πλησιάσει τη μητέρα του για να θηλάσει. Η μητέρα του τον αποδέχτηκε, ωστόσο τα αδέρφια του Nubby τον έδιωχναν για να βεβαιωθούν ότι δεν θα μπορούσε να φάει.

Επιπλέον, παρά το πόσο μελαγχολικός ήταν, ο κτηνίατρος υπέθεσε ότι θα ήταν σίγουρα καλύτερο να τον ηρεμήσει. Εκείνη τη στιγμή, το μικρό κουτάβι ήταν μόλις 4 ωρών.

Ωστόσο, η Λου Ρόμπινσον από το Τέξας, η οποία εκτός από τη σύζυγό της, Μαρκ, έχει πραγματικά όλη της τη ζωή αγκαλιάσει και φροντίσει άστεγους και ανεπιθύμητους σκύλους, ήθελε κάτι διαφορετικό.

Έτσι πήραν αμέσως την απόφαση να αψηφήσουν τη συμβουλή του κτηνιάτρου και να φροντίσουν τον Nobby μόνοι τους.

O Nobby κράτησε τη Lou στο σπίτι. Εκεί, όπως και ο σύζυγός της, επέβλεπε συνεχώς τον σκύλο. Του παρείχαν, σαν, προστασία καθώς και φαγητό με ένα μπουκάλι.

Στην αρχή ο Nobby φαινόταν ότι τα πήγαινε καλά.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε το άτυχο κουτάβι

“Τα μάτια του άνοιξαν, τα αυτιά του διαμορφώθηκαν. Μπορούσες να τον ακούσεις να γαβγίζει, μπορεί να μυρίζει καθώς και να αναγνωρίζει τις φωνές”, δήλωσε η Loui Robinson

Έπειτα τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Όταν ο Nobby ήταν σχεδόν ενός μήνα, άρχισε ξαφνικά να φτερνίζεται. Δεν μπορούσε πλέον να κάνει κακά και μικρές φυσαλίδες εμφανίστηκαν και στη μύτη του.

Μετά από μια ακτινογραφία, αποδείχθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οισοφάγο του Nubby.

Στον Nobby χορηγήθηκαν συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά και τον έβαλαν σε θερμοκοιτίδα.

Εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε. Και επίσης, εφόσον είχε την ευκαιρία να έχει μια καλή ζωή, οι ανάδοχοι γονείς του πάλεψαν για να του δώσουν αυτή την ευκαιρία.

Η δύναμη ψυχής και η χαρούμενη ζωή του Nobby

Ευτυχώς, ο Nobby βελτιώθηκε με τον καιρό. Σήμερα, 3 χρόνια αργότερα, αυτό το αξιοθαύμαστο αγοράκι έχει πραγματικά αποδείξει ότι είναι ένας πραγματικός επιζών.

Σίγουρα, η ζωή παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες για τον Nobby, ωστόσο έχει φανερώσει σε έναν ολόκληρο κόσμο ότι όλα είναι δυνατά. Επιπλέον, οι Robinsons έχουν δημιουργήσει τη δική τους ιστοσελίδα στο Facebook, ώστε τα άτομα να μπορούν να παρακολουθούν τις περιπέτειές του.

Αν κρίνουμε από τις ενημερώσεις και τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί πρόσφατα, ο Nobby αισθάνεται πιο καλά από ποτέ. Απολαμβάνει το παιχνίδι όπως φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη ζωή και όλα όσα αυτή προσφέρει. Έχει επίσης το δικό του μικρό αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο τον διευκολύνει να κυκλοφορεί και να παίζει.

Ο Nobby είναι μια πραγματική πηγή δημιουργίας ιδεών! Αν και δεν είναι σαν όλους τους άλλους, είναι η απόδειξη ότι το να είσαι διαφορετικός δεν έχει σημασία.

Ο κτηνίατρος πίστευε ότι έπρεπε με τη βοήθεια της Λου αλλά και του Μαρκ, ο Νόμπι έδειξε ότι όλα είναι δυνατά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr