Μπράβο Αλέξανδρε Ηλιάδη: Ο Ηρακλειώτης εθελοντής που έφτιαξε καταφύγιο για αδέσποτα

Αδέσποτες Ιστορίες

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Ηλιάδη και την ομάδα εθελοντών που όλοι μαζί ενέργησαν προκειμένου να παρέχουν φροντίδα σε αδέσποτα σκυλιά και δημιούργησαν ένα καταφύγιο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η αγάπη κάνει θαύματα και τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να υπενθυμίζονται και να αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία μας. Το κράτος θα πρέπει να στέκεται αρωγός ώστε ο Αλέξανδρος να συνεχίζει το έργο του και όλο και περισσότεροι άνθρωποι να στέκονται δίπλα στις ψυχές που το έχουν ανάγκη.

Ο εθελοντής Αλέξανδρος και το καταφύγιο στο Ηράκλειο Κρήτης

Η δύναμη του εθελοντισμού, όταν γίνεται με όραμα, μπορεί να καταφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Για μία ακόμη φορά μια ομάδα νέων παιδιών με όραμα αλλά και οικονομικό κόστος κάνουν τη διαφορά, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα όπως είναι αυτό των αδέσποτων στο Ηράκλειο.

Την ιδέα την είχε ο Αλέξανδρος Ηλιάδης και με τη βοήθεια εθελοντών φίλων, που γρήγορα συστρατεύτηκαν μαζί του, δημιούργησε ένα μικρό καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών στα Κάλεσα Μαλεβιζίου.

Η ευαισθητοποίηση και η αγάπη του Αλέξανδρου για τα ζώα βρήκε πολύ γρήγορα ανταπόκριση από πολλά νέα παιδιά που δήλωσαν την παρουσία τους για να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. Αφού λοιπόν βρέθηκε ο χώρος, πολλά χέρια μαζί άρχισαν να τον διαμορφώνουν.

Μετά από πολύ κόπο και δυσκολία, καθώς όλα αυτά χρειάστηκαν αρκετά χρήματα, το καταφύγιο πλέον είναι έτοιμο και έχει γίνει μία ζεστή αγκαλιά για τους τετράποδους φίλους.

Ήδη στον μικρό χρόνο λειτουργίας του καταφυγίου φιλοξενούνται 45 αδέσποτα σκυλάκια ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στον χώρο δημιούργησε με πολλή αγάπη ο Ηρακλειώτης Αλέξανδρος Ηλιάδης.

Στο καταφύγιο φιλοξενούνται και σκυλάκια τα οποία έχουν παθήσεις και φροντίζει για τις ανάγκες τους ο Αλέξανδρος Ηλιάδης. Ουκ ολίγα τα άρρωστα σκυλάκια που έχει αναλάβει και από ετοιμοθάνατα και παράλυτα κάνουν τα πρώτα τους βήματα μαζί του.

Όλα τα ζώα βρίσκονται σε ασφαλή και περιφραγμένο χώρο, δίχως κλουβιά και αλυσίδες, με εξαιρετικές κατασκευές σκυλόσπιτων από τον ίδιο και άλλους εθελοντές, ενώ έχει μετατρέψει μία αποθήκη σε ένα φιλόξενο σπιτάκι με ειδικές κατασκευές για τα σκυλάκια του καταφυγίου και μία σόμπα για να ζεσταίνονται.

Η καθημερινότητα στο καταφύγιο

Καθημερινά φροντίζει τη σίτισή τους με κροκέτα αλλά και μαγειρευτό φαγητό. Όλα τους μοιάζουν χαρούμενα, δε θυμίζουν σε τίποτα τα λυπημένα ή κακοποιημένα πλάσματα διάφορων κυνοκομείων. Σε γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία, διεσώθησαν, μπορεί να μην έχουν βρει το δικό τους σπίτι, τουλάχιστον όμως ζουν αξιοπρεπώς.

Αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι όλο το κόστος αυτής της προσπάθειας στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική βοήθεια των ίδιων των εθελοντών, από το υστέρημά τους, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες εποχές ενώ και άλλοι πολίτες του Ηρακλείου έχουν συνδράμει για τη δημιουργία του καταφυγίου.

Όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Ηλιάδης, καλεσμένος στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV”, αυτό για τον ίδιο ήταν ένα όνειρο ζωής που στοχεύει να καλύψει ένα μεγάλο κενό που αφήνει ακάλυπτο η επίσημη Πολιτεία. Μάλιστα, ο ίδιος δε σταματά να ευχαριστεί τους εθελοντές, τονίζοντας ότι χωρίς αυτούς τίποτα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες στο χώρο μεταφέρθηκαν 7 τραυματισμένα σκυλιά που εντόπισαν οι ίδιοι οι εθελοντές σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ακόμα και σήμερα οι εργασίες στο χώρο του καταφύγιου συνεχίζονται έως ότου πάρει την τελική του μορφή.

Στόχος του καταφυγίου είναι να σιτίζονται και να περιθάλπονται ιατρικώς όσοι τετράποδοι φίλοι μας το έχουν ανάγκη, ώστε να βρουν κάποια στιγμή το δικό τους σπίτι.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων, που διαρκώς μεγαλώνει, αποτυπώνεται η ευαισθησία αυτών των παιδιών για τα ζώα, σε μία περίοδο που στο νησί μας έχουν καταγραφεί, δυστυχώς, απίστευτα περιστατικά κακοποίησης ζώων που έχουν κάνει το γύρο της Ελλάδας.

Τι δήλωσε ο Αλέξανδρος στο Facebook:

Μια κοινοποίηση σας παρακαλώ. Έφτιαξα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα , σε αυτό το καταφύγιο έχω περιθάλψει άρρωστα , κακοποιημένα , και ανάπηρα ζωάκια και προσπαθώ να τους προσφέρω την ζωή που τους αξίζει ! Πριν λίγο καιρό πήρα έναν συνάνθρωπο μας που ζούσε στο δρόμο , Η ζωή δεν του φέρθηκε καλά και το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι να του προσφέρω μια στέγη και ένα πιάτο φαγητό . Στο καταφύγιο εκτός από τα σπίτια για τα αδέσποτα έχω και μια μεγάλη αποθήκη που το έφτιαξα να ζει ο άνθρωπος αυτός , γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν στο δρόμο αλλα σε σπίτι . Έβαλα μια σόμπα να ζεσταίνετε και εκτός από τα αδέσποτα μαγειρεύω και για αυτόν ένα πιάτο φαει στο γαζάκι.

Δυστυχώς στο καταφύγιο δεν έχω ρεύμα ούτε τουαλέτα , και έτσι το φαγητό πολλές φορές χαλαει ούτε φως για να βλέπει το βράδυ . Κάθε μέρα προσπαθώ να φτιάξω καλύτερες συνθήκες ζωής για αυτόν όμως δεν τα καταφέρνω, έχω πολλά έξοδα που δεν μπορώ να τα καλύψω με τα 76 αδέσποτα που ταΐζω , πολλά φάρμακα για τα άρρωστα . Για αυτό ζηταω βοήθεια από τους συνανθρώπους μου . Θα ήθελα ένα μικρό ψυγείο υγραερίου να μην χαλαει η τροφή που τρώει , μια μικρή λάμπα να κάνει φως το βράδυ και κάποια υλικά να του φτιάξω μια πρόχειρη τουαλέτα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top