Μικρή ηρωίδα πετάει την ομπρέλα της αψηφώντας την καταιγίδα προκειμένου να σώσει ένα παρατημένο κουτάβι

by Έφη Αθανασίου

Πρόκειται για την ηρωική πράξη μιας έφηβης κοπέλας η οποία αψήφησε τη δυνατή βροχή, προκειμένου να σώσει ένα αβοήθητο, εγκαταλελειμμένο κουτάβι.

Η ιστορία της 12χρονης ηρωίδας και του παρατημένου κουταβιού

Όμως όλα συνέβησαν στο Blumenau, στην κοιλάδα Itajaí της Βραζιλίας, όταν ένα νεαρό κορίτσι ονόματι Cibely Luíza επέστρεφε από το σχολείο και εν μέσω καταρρακτώδους βροχής είδε ένα τραυματισμένο σκυλί στο πεζοδρόμιο.

Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, όταν συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια, άφησε την ομπρέλα της στο έδαφος και έβγαλε το πουκάμισό της, το οποίο χρησιμοποίησε για να ζεστάνει το κουτάβι. Δεν τελείωσε όμως εκεί, γιατί το πήρε στο σπίτι της για να του δώσει την απαραίτητη φροντίδα για να βεβαιωθεί ότι ήταν καλά.

Όλα καταγράφηκαν από έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κατέγραφε τη βροχή, όταν κατάφερε να παρατηρήσει την όμορφη στιγμή ενσυναίσθησης μεταξύ της νεαρής κοπέλας και του ζώου.

Για καλή τους τύχη, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τη διασώστρια και η ίδια είναι χαρούμενη που ακούει ότι η ιστορία της έγινε δημοφιλής, γιατί θα εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Η οικογένεια της νεαρής Cibely έχει ήδη δύο σκυλιά στο σπίτι και δεν έχει χώρο για άλλο ένα, ωστόσο, όταν θα είναι σε βέλτιστες συνθήκες, θα αναζητήσουν μια οικογένεια που θα την υιοθετήσει για να την πάρει από τους δρόμους.

Το ευτυχές τέλος

Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η νεαρή κοπέλα φέρνει ένα ζώο από το δρόμο στο σπίτι της, σύμφωνα με το Reasons to Credit, μια άλλη φορά βρήκε ένα άλλο κουτάβι εγκαταλελειμμένο στη γωνία, το οποίο πήγε στο σπίτι της για να το κάνει μπάνιο και να το χτενίσει και στη συνέχεια να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του. Μόλις τον βρήκε, θύμωσε γιατί δεν είχαν φράχτη και ο σκύλος θα μπορούσε να δραπετεύσει ξανά σύντομα, προσέχοντας την ευημερία του.

Η οικογένειά της είναι πολύ περήφανη γιατί έχει μια συνείδηση που πολλοί άνθρωποι της ηλικίας της δεν αναπτύσσουν και η οποία είναι να βοηθάει αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο, ανεξάρτητα από το είδος.

Τη στιγμή εκείνη, κατά τη διάρκεια της βροχής, είναι σαφές ότι βρέθηκε και κρύωσε λίγο για να μπορέσει να σώσει το κουτάβι, αλλά τα κατάφερε και είναι και οι δύο σε καλή κατάσταση.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr