Ο σκύλος που επιβίωσε από μια φωτιά γίνεται σκύλος θεραπείας για τα θύματα εγκαυμάτων

by Έφη Αθανασίου

Ο Taka είναι ένα Shiba Inu με μια τραγική ιστορία που αξιοποιεί τα βιώματά του για να φέρει ελπίδα και παρηγοριά στους άλλους.

Η ιστορία του άτυχου σκύλου

Πρόκειται για έναν εννιάχρονο σκύλο που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε πυρκαγιά το 2018 , και αφού νοσηλεύτηκε για λίγο καιρό στο νοσοκομείο ζώων Care More, υιοθετήθηκε από μία από τις κτηνίατρους, την Crystal Lesley, η οποία αγάπησε κεραυνοβόλα το αξιαγάπητο κουτάβι.

Ο Τάκα είχε κερδίσει τις καρδιές όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, αλλά κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη Lesley, η οποία αποφάσισε ότι θα ήταν εκείνη που θα τον υιοθετούσε.

Όταν ήρθε στο σπίτι με τη Leslie υπήρξε μια υπέροχη στιγμή για τον Taka, ο οποίος είχε πρόσφατα βιώσει πολλαπλά τραύματα. Όχι μόνο είχε χάσει την όρασή του στη φωτιά, αλλά και η οικογένειά του είχε χάσει τη δική της.

Η πυρκαγιά που παραμόρφωσε το πρόσωπο του Τάκα και του στέρησε την όραση ξέσπασε στο σπίτι της οικογένειάς του, ενώ απολάμβανε έναν χαλαρό απογευματινό ύπνο.

Η καταστροφική πυρκαγιά ξέσπασε χωρίς προειδοποίηση, αναγκάζοντας την οικογένειά του να φύγει χωρίς αυτόν.

Ενώ ο Taka κατάφερε τελικά να βγει και να επιβιώσει από τη φωτιά, υπέστη σοβαρά εγκαύματα και χρειάστηκε επείγουσα θεραπεία.

Οι κτηνίατροι του νοσοκομείου Care More εργάστηκαν σκληρά για να σώσουν τη ζωή του Τάκα. Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να γίνει αρκετά υγιής ώστε να επιστρέψει στον κόσμο και, δυστυχώς για τον Τάκα, δεν θα επέστρεφε στην οικογένειά του.

Η οικογένειά του, συγκλονισμένη από την έκταση των τραυμάτων του, αμφέβαλε ότι θα μπορούσαν να δώσουν στον Τάκα την ειδική φροντίδα που θα χρειαζόταν.

Σκέφτηκαν ότι ήταν καλύτερο να αφήσουν την Taka να φύγει από το νοσοκομείο. Και κάπως έτσι, έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία και αποκατάσταση μόνος του και όταν ήρθε η ώρα να φύγει από το νοσοκομείο, είχε ανάγκη από μια ανάδοχη οικογένεια.

Η δύσκολη απόφαση της οικογένειας θα οδηγούσε τελικά τον Τάκα στην υπέροχη ζωή που ζει σήμερα, αλλά τότε πρέπει να ήταν αποκαρδιωτικό για το καημένο το κουτάβι να χάνει τόσο την όρασή του όσο και την οικογένειά του.

Όταν βρήκε το νέο του σπίτι

Έτσι, ο Τάκα ξετρελάθηκε όταν επιτέλους βρήκε ένα νέο, τρυφερό σπίτι με την ανάδοχη μαμά του.

Αυτό που αρχικά προβλεπόταν ως προσωρινή παραμονή, όσο ο Τάκα περίμενε να βρει ένα νέο, παντοτινό σπίτι, σύντομα έγινε μόνιμο.

Η Lesley συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε ποτέ να εγκαταλείψει αυτό το τρυφερό, αισιόδοξο και στοργικό κουτάβι, οπότε τον υιοθέτησε και έγινε η επίσημη σκυλομάνα του.

Αλλά η συμβίωση δεν ήταν πάντα εύκολη. Ο Τάκα αρχικά δεν τα πήγαινε καλά με τα νέα του αδέρφια, οπότε η Lesley αποφάσισε να τον εγγράψει στο Canine Training Project.

Εκεί, ο Τάκα έλαβε την εκπαίδευση που χρειαζόταν για να νιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Από τη στιγμή που ο Τάκα τα πήγαινε τόσο καλά στην εκπαίδευση και έδειχνε να την απολαμβάνει, η Λέσλι αποφάσισε να τον αφήσει να συμμετάσχει και στην εκπαίδευση σκύλων θεραπείας.

Η νέα του δουλειά ως σκύλος θεραπείας

Συνειδητοποίησε ότι ο Τάκα είχε ακριβώς τη στοργική και παρηγορητική φύση που θα τον καθιστούσε ιδανικό σκύλο θεραπείας.

Και, λόγω των δικών του εμπειριών, θα είχε τα μοναδικά προσόντα να σχετιστεί με τα θύματα εγκαυμάτων.

Τώρα, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ο Τάκα βρέθηκε σε εκείνο το φλεγόμενο κτίριο και η ζωή του έχει αλλάξει για πάντα. Από τότε, έχει διανύσει πολύ δρόμο.

Βρήκε φίλους για όλη του τη ζωή στο Care More Animal Hospital, μια νέα οικογένεια για να την αποκαλεί δική του, και μόλις πέρασε την εκπαίδευσή του σε σκύλο θεραπείας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Taka στη σελίδα του στο Facebook Taka’s Journey, όπου βιώνει κάθε λογής χαριτωμένα και συγκινητικά πράγματα.

Είναι εκπληκτικό πόσα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα χρόνο και μέσα στον επόμενο χρόνο , είμαστε σίγουροι ότι ο Τάκα θα αλλάξει αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr