Περίεργα και αξιοσημείωτα πράγματα που κάνουν τα ζώα και σίγουρα δε γνωρίζεις

Τα κατοικίδιά μας για τους περισσότερους από εμάς είναι μέλη της οικογένειά μας. Τα προσέχουμε, τα φροντίζουμε, μας κάνουν συντροφιά, τρώνε μαζί μας, πηγαίνουμε βόλτες και μας δένει ένας ισχυρός οικογενειακός δεσμός. Σαν μέλη της οικογένειάς μας φυσικά που έχουν μεγαλώσει είτε δίπλα στα παιδιά μας είτε με εμάς τους ίδιους, εικάζουμε ότι τα γνωρίζουμε και από την καλή και από την ανάποδη και πως ξέρουμε καλά τις κινήσεις τους και το πώς συμπεριφέρονται. Η αλήθεια είναι πως όσα χρόνια κι αν έχουμε περάσει μαζί με το κατοικίδιό μας και όσο καλά κι αν νομίζουμε ότι το ξέρουμε, τα ζώα κάνουν μια σειρά από πράγματα που στους ανθρώπους φαίνονται παράξενα και σίγουρα δεν ξέρουμε το γιατί τα κάνουν. Αν θέλεις να μάθεις τι παράξενο κάνουν τα ζώα, συνέχισε την ανάγνωση.

Σκίουροι

Οι σκίουροι είναι πολύ συναισθηματικό ζώο από ότι φαίνεται. Όταν κάποιος σκίουρος εγκαταλείψει τα μικρά του, άλλοι σκίουροι τα υιοθετούν. Μάλιστα ο σκίουρος είναι ένα ζώο που φυτεύει βελανιδιές και κρύβει βελανίδια για τις δύσκολες ώρες προετοιμάζοντας έτσι την τροφή του για όταν έρθουν τα δύσκολα.

Κουτάβια

Τα κουταβάκια φαίνεται να είναι μεγάλοι… τζέντλεμαν. Όταν παίζουν τα αρσενικά κουταβάκια με τα θηλυκά, λέγεται πως τα αφήνουν να κερδίσουν ακόμη κι αν έχουν το φυσικό πλεονέκτημα με το μέρους τους.

Χελώνες

Οι χελώνες αναπνέουν με τα οπίσθια! Απίστευτο κι όμως αληθινό, και το εξίσου αξιοσημείωτο με τις χελώνες είναι πως μπορείς να καταλάβεις το φύλο τους από τους ήχους που εκπέμπουν. Οι θηλυκές χελώνες σφυρίζουν ενώ οι αρσενικές γρυλίζουν. Χελώνες υπάρχουν πολλές και σε διάφορα μεγέθη και είδη. Είναι ένα από τα πιο όμορφα ζώα που συναντάμε και πολύ συναισθηματικά δεμένο με το περιβάλλον του. Καμιά φορά η χελώνα μπορεί να γίνει και όμορφο κατοικίδιο συντροφιάς, αρκεί να μην ζει εγκλωβισμένη και να της παρέχουμε το κατάλληλο και όσο δυνατόν πιο φυσικό περιβάλλον.

Αγελάδες

Έχετε δει ποτέ κτηνοτρόφους να βάζουν μουσική στις αγελάδες τους; Όχι, δεν τρελάθηκαν οι άνθρωποι. Έρευνες όμως δείχνουν , όσο παράξενο κι αν ακούγεται, πως οι αγελάδες δίνουν περισσότερο γάλα όταν ακούνε μουσική. Ποιος ξέρει-Μπορεί να χαλαρώνουν περισσότερο.

Πιγκουίνοι

Ακόμα ένα ρομαντικό και συναισθηματικό ζώο. Ο αρσενικός πιγκουίνος κάνει πρόταση γάμου στον θηλυκό και μάλιστα με ένα…βότσαλο. Όπως συχνά οι άνθρωποι σφραγίζουν την πρόταση γάμου τους με ένα δαχτυλίδι, έτσι και ο αρσενικός πιγκουίνος δίνει στο ταίρι του ένα όμορφο βότσαλο και της ζητά να ενωθούν στη ζωή.

Κάστορες

Οι κάστορες είναι γνωστοί για τα μυτερά και μεγάλα τους δόντια. Ακριβώς επειδή η ανάπτυξη των δοντιών τους δεν σταματάει ποτέ, είναι υποχρεωμένοι να ροκανίζουν διαρκώς πράγματα ώστε να μπορούν να διαχειριστούν το μέγεθος των δοντιών τους  και την ανάπτυξή τους.

Σαλιγκάρι

Ίσως η πιο περίεργη από τις ιστορίες που θα ακούσεις σήμερα: Το σαλιγκάρι αν χάσει το ένα μάτι του μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο και μάλιστα στο πίσω μέρος του σώματός του.

Mollusk Mucus Shell Slowly Probe Snail Crawl

Μυρμήγκια

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Για κάθε άνθρωπο πάνω στη Γη αντιστοιχούν 1.000.000 μυρμήγκια. Αυτός ο αριθμός ζαλίζει αλλά εξηγεί απόλυτα γιατί δεν μπορούμε ποτέ να απαλλαγούμε από αυτούς τους συχνά ανεπιθύμητους… επισκέπτες στο σπίτι μας και βγαίνουν κυριολεκτικά από παντού!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr