Ψάχνουμε σπίτι για τον Όσκαρ: Ο τρίποδος σκυλάκος ζει μόνιμα σε κλουβί, του αξίζει αγάπη

by Δήμητρα Τουρλίδα

Ψάχνουμε σπίτι για μια αθώα ψυχή που δεν της λείπει τίποτα, έχει όλα όσα θέλει ένα άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος και να προσφέρει αγάπη και φροντίδα.

Τα αδέσποτα ζωάκια των καταφυγίων

Όταν μιλάμε για αδέσποτες γάτες, αναφερόμαστε σε ζώα που αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους. Αλλά οι αδέσποτες γάτες είναι επίσης προστατευόμενα ζώα, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Τα ζώα σε κλουβιά περιμένουν επίσης τα αιώνια χάδια, τις αγκαλιές και τα τρυφερά λόγια τους. Τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία και ανυπομονούν να βγουν από το κλουβί.

Η ζωή σε ένα κλουβί δεν είναι ζωή, αλλά φυλακή, ένας αργός θάνατος. Τα ζώα απλά περιμένουν να γεράσουν και να πεθάνουν. Δεν υπάρχει παιχνίδι, δεν υπάρχει πραγματική χαρά. Οι εθελοντές γνωρίζουν καλά αυτή την κατάσταση και εργάζονται σκληρά για να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες υιοθεσίας για αυτά τα ζώα.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή έχουν υιοθετηθεί και έχουν τροφή, δεν είναι τόσο δύσκολα γι’ αυτά όσο για τα άλλα ζώα στους δρόμους. Κάνουν λάθος. Ποιος λέει ότι η ζωή σε ένα κρύο, άβολο κλουβί είναι καλύτερη από τη ζωή στους δρόμους;

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου-Ολύμπου «ο Περίτας κάνουν έκκληση για ένα υπέροχο πλάσμα που χάνει τη ζωή του μέσα στο κλουβί.

Ο πανέμορφος Όσκαρ από το Λιτόχωρο της Πιερία

Αυτός είναι ο πανέμορφος σκύλος που ακούει στο όνομα Όσκαρ από το Λιτόχωρο της Πιερίας. Ο Όσκαρ έχασε δυστυχώς το ένα του πόδι σε ένα ατύχημα, ζει με δύο πόδια και ζει σε ένα κλουβί για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Ένας εθελοντής τον βρήκε τραυματισμένο και ήταν αδύνατο να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Ο Oskar δεν ενδιαφέρεται για υιοθεσία. Ίσως επειδή είναι τρίποδο ή επειδή ζυγίζει 40 κιλά. Είναι όμως άδικο να κρίνουμε αυτά τα ζώα;

Τώρα ο Oskar είναι πέντε ή έξι ετών και περιμένει. Περιμένει για μια δεύτερη ευκαιρία, την οποία όλοι αξίζουν σε αυτή τη ζωή. Ειδικά αυτά τα πλάσματα που είναι θύματα της ανθρώπινης σκληρότητας. Αυτός ο υπέροχος σκύλος λατρεύει να αγκαλιάζει και να χαϊδεύεται. Και μπορεί να δώσει ατελείωτη αγάπη. Αλήθεια θα τον αφήσουμε να ζήσει και να γεράσει σε ένα κλουβί; Δεν χρειάζεται μια ζεστή γωνιά και ένα μαλακό κρεβάτι;

Αν κάποιος θέλει να δώσει στον Όσκαρ άλλη μια ευκαιρία και να του ανοίξει την πόρτα για ένα σπίτι, παρακαλώ μη διστάσετε. Αφήστε τους ανθρώπους της φιλοζωικής οργάνωσης The Peritas να σας πουν ότι ελπίζουν να τον δουν μια μέρα να βγαίνει από το κλουβί του.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr