Σκύλος και ύπνος: Τα οφέλη και οι ευεργετικές ιδιότητες του να κοιμάσαι μαζί με το ζωάκι σου

Αδέσποτες Ιστορίες

Μία νέα έρευνα έρχεται για όσους υποφέρουν από αϋπνίες να δώσει τη λύση ξανά: Άφησε το σκύλο σου να κοιμηθεί κοντά σου και θα βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σου! Αν είσαι κι εσύ στο team-no-sleep που το βράδυ στριφογυρίζεις στο κρεβάτι ακόμη και μετά από μία πολύ δύσκολη μέρα, τότε τη λύση έρχεται να στη δώσει για άλλη μια φορά το κατοικίδιο σου, ένα από τα αγαπημένα σου πλάσματα πάνω στη Γη. Η ποιότητα του ύπνου μας είναι ένα υποβαθμισμένο ζήτημα. Όλος ο κόσμος μιλάει για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή, η άσκηση, το να πίνουμε νερό και να προσέχουμε τη φυσική κατάστασή μας.

Όμως κανένας δεν μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να κοιμόμαστε καλά και ήρεμα το βράδυ. Η στάση σώματος, η στάση ύπνου μας, το ωράριο ύπνου και το λεγόμενο sleeping pattern είναι πολύ σημαντικά για όλη μας τη μέρα και τη ρουτίνα. Αν δεν κοιμάσαι καλά, δεν ξυπνάς καλά κι αν δεν ξυπνάς καλά τότε πάει όλη η μέρα σου στράφι! Εντάξει υπερβάλλουμε λίγο, αλλά η αλήθεια είναι πως ο καλός ύπνος είναι ανεκτίμητος.

Τι εξηγεί η έρευνα

Σύμφωνα με την έρευνα, αν αφήσεις το σκύλο σου να κοιμηθεί μαζί σου το βράδυ, βελτιώνεις την ποιότητα του ύπνου σου και κοιμάσαι καλύτερα. Σύμφωνα με την έρευνα , τι καλύτερο από το να κοιμηθείς με ένα πλάσμα που πάντοτε έχει όρεξη για χάδια και πάντοτε μόλις σε δει στην πόρτα χαίρεται σαν να σε περίμενε όλη μέρα να γυρίσεις; Με απλά λόγια και χωρίς επιστημονικές αποδείξεις, το να κοιμάσαι δίπλα σε κάτι τόσο αγαπημένο σου που θα έδινε τη ζωή του για εσένα και που σε αγαπάει περισσότερο από τον ίδιο του τον εαυτό, δεν μπορεί παρά να έχει θετική επίδραση πάνω σου. Πιο συγκεκριμένα όμως σύμφωνα με τους ειδικούς που μελέτησαν τη συμπεριφορά των ανθρώπων αλλά και των σκύλων, τα πράγματα έχουν ως εξής: Για επτά νύχτες οι σκύλοι και οι ιδιοκτήτες τους φόρεσαν έναν επιταχυντή, ένα μηχάνημα που μετράει την απόδοση, την ποιότητα του ύπνου και μέσα από αυτό οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: Η ποιότητα του ύπνου βελτιώθηκε ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την ηλικία του σκύλου, απλώς και μόνο με την επαφή μαζί τους. Έτσι ο μύθος ότι τα ζώα ταράζουν τον ύπνο μας και αν υπάρχουν μέσα στην κρεβατοκάμαρα διαταράσσεται ο ύπνος, καταρρέει. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αν θέλεις κι εσύ να κοιμάσαι καλύτερα!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top