Σκύλος περνάει 2.381 ημέρες σε καταφύγιο και βρίσκει μια νέα οικογένεια την ώρα που είχε χάσει την ελπίδα του

by Έφη Αθανασίου

Η συγκινητική ιστορία του Higgins, ενός σκύλου που όντας σε απόγνωση και απελπισία, κατάφερε να βρει ξανά την αγάπη και τη ζεστασιά ενός νέου σπιτιού.

Η δακρύβρεχτη ιστορία του Higgins

Το 2011, αμέσως μετά την εισαγωγή του στο καταφύγιο, ο Higgins ήταν ένα αδέσποτο κουτάβι που υιοθετήθηκε. Δυστυχώς γι’ αυτόν, αυτό που νόμιζε ότι θα ήταν μια νέα ζωή με μια αγαπημένη οικογένεια και ένα παντοτινό σπίτι, αποδείχθηκε ότι ήταν μια ζωή αλυσοδεμένη στο σκυλόσπιτο, και ένα χρόνο αργότερα, τον έφερε ξανά στο καταφύγιο κάποιος που τον βρήκε να περιπλανιέται στους δρόμους.

Ωστόσο, η Leslie Renner, εκτελεστική διευθύντρια της Humane Society of Preble County, ένιωσε θλίψη γι’ αυτόν. Κανείς δεν τηλεφώνησε ή δεν ήρθε να ψάξει τον Higgins και συνειδητοποίησε ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ πραγματικά καθόλου. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, υπήρχε πάντα κάποιος που συμβούλευε τη Renner να κοιμίσει απλώς τον Higgins, αλλά ευτυχώς εκείνη δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Higgins. Είναι δύσκολο για έναν ηλικιωμένο σκύλο να υιοθετηθεί μετά από περισσότερα από 6 χρόνια στο καταφύγιο. Εκτός του ότι ήταν μεγαλύτερος από τα άλλα, δεν ήταν πολύ κοινωνικός με άλλα ζώα, και αυτό είναι σίγουρα ένα πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Κάποια μέρα, ένας τύπος ονόματι Brendon Reed εμφανίστηκε στο καταφύγιο για να πάρει τον Higgins στο σπίτι του. Ο Renner δεν μπορούσε να το πιστέψει στην αρχή. Προφανώς, ο Reed είχε βάλει στο μάτι τον Higgins στη σελίδα του καταφυγίου στο Facebook και πάντα αναρωτιόταν γιατί κανείς δεν τον υιοθέτησε. Ο Reed διάβασε την ιστορία του Higgin και αμέσως ένιωσε μια σύνδεση. Ο Reed μόλις αγόρασε ένα νέο σπίτι στην Xenia και τώρα που τακτοποιήθηκε, σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να αναζητήσει έναν σύντροφο και ο Higgins ήταν ο κατάλληλος σκύλος γι’ αυτόν.

Αυτή ήταν η 2.381η μέρα του Higgins στο καταφύγιο και εκείνη τη μέρα έγινε επιτέλους ο ευτυχισμένος σκύλος που του άξιζε να είναι. Σε συνέντευξή του στο 2-NEWS, ο Reed δήλωσε ότι ο Higgins ήταν ανήσυχος στην αρχή γύρω του, αλλά τώρα αισθάνεται απόλυτα οικεία, απολαμβάνει την αυλή του Reed και του αρέσει να κοιμάται στον καναπέ.

O Brendon Reed είχε πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία για εκείνους που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Εργάζεται σε έναν οργανισμό επανένταξης κακοποιών, ενώ η οικογένειά του έχει επίσης εργαστεί εθελοντικά και έχει υιοθετήσει ζώα από καταφύγια.

Μόλις πρόσφατα υιοθέτησε τον Higgins, έναν ηλικιωμένο σκύλο στο The Humane Society of Preble County, ο οποίος βρίσκεται στο καταφύγιο εδώ και 2.381 ημέρες.

Με την ιστορία τους προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού στο διαδίκτυο, ειδικά ο Higgins, ο οποίος είχε υιοθετηθεί κάποτε όταν ήταν κουτάβι, αλλά επέστρεψε στο καταφύγιο ως αδέσποτο μετά από ένα χρόνο.

O Higgins ήρθε για πρώτη φορά στο The Humane Society of Preble County όταν ήταν κουτάβι 6 μηνών. Υιοθετήθηκε αμέσως, αλλά όπως αποδείχθηκε, οι ιδιοκτήτες του δεν του έδωσαν την αγάπη και τη φροντίδα που πραγματικά του άξιζε.

Ο Μπρέντον ήρθε για να σώσει τον Χίγκινς

Χρόνο με το χρόνο, ο Higgins δεν υιοθετήθηκε. Ίσως ήταν λόγω της ηλικίας του, του μεγέθους του ή λόγω της ελαφρώς εσωστρεφούς φύσης του που περιόριζε τις πιθανότητες να υιοθετηθεί. Ή ίσως απλά περίμενε το ταίρι του, τον Brendon Reed.

Ο Reed ήξερε ότι ήταν ένα ταίρι φτιαγμένο στον ουρανό των σκύλων όταν τελικά συνάντησε τον Higgins, αφού απλά διάβασε γι’ αυτόν στη σελίδα του καταφυγίου στο Facebook. Μόλις αγόρασε το δικό του σπίτι και σκέφτηκε ότι ήταν η τέλεια στιγμή να πάρει τον Higgins μαζί του.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr