Τα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά της γάτας μέσα από 5 χαρακτηριστικά παραδείγματα

Όσο καλά κι αν νομίζεις ότι ξέρεις το κατοικίδιό σου, πάντα υπάρχουν  πράγματα που κάνει και που δεν μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να καταλάβουμε. Οι γάτες όπως και οι σκύλοι είναι τα πιο κοινά κατοικίδια και όσοι έχουμε γατούλα ειδικά ξέρουμε ότι πρόκειται για περίεργα και ακατανόητα πλάσματα ορισμένες φορές.Έ ρευνες δείχνουν ότι ο σκύλος είναι “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου” και πως έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον κηδεμόνα του. Από την άλλη οι γάτες καμιά φορά μας φαίνονται απόμακρες και παράξενες και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία είτε είμαστε είτε δεν είμαστε στο χώρο τους.  Όμως υπάρχουν 5 πράγματα που κάνουν όλες οι γάτες και σίγουρα κι εσύ δεν τα ήξερες όλα!

Ιδρώνουν από τις πατούσες

Οι γάτες όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται δε έχουν ιδρωτοποιούς αδένες σε μεγάλο βαθμό και οι περισσότεροι από αυτούς που διαθέτουν είναι…στις πατούσες τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι γάτες ιδρώνουν από τις πατούσες τους και ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να προμηθευτούμε ένα ειδικό προϊόν για τα πατουσάκια τους που μοιάζει με το δικό μας αποσμητικό. Μην ξεχνάμε πως οι γάτες όταν ζεσταθούν γλείφουν τη γούνα τους για να δροσίσουν οι ίδιες τον εαυτό τους.Εσύ το ήξερες αυτό για τη γάτα σου;

Πίνουν θαλασσινό νερό

Ένα από τα πιο παράξενα πράγματα που έμαθα ποτέ για τη γάτα μου, είναι ότι πίνει νερό από τη θάλασσα αν της το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ακόμη κι αν ο άνθρωπος δεν πίνει το θαλασσινό νερό, μια γάτα που θα μείνει εγκλωβισμένη σε ένα έρημο νησί, μπορεί να πιει θαλασσινό νερό για να επιβιώσει. Τα νεφρά της γάτας παρά το μέγεθός της, είναι πολύ αποτελεσματικά ως προς την απορρόφηση και μπορούν να επεξεργαστούν το θαλασσινό νερό και να αποβάλλουν το αλάτι από τον οργανισμό τους. Έτσι, μείνετε ήσυχοι ότι η γάτα σας θα βρει τον τρόπο να ενυδατωθεί ακόμα κι αν μείνει ολομόναχη σε ένα έρημο νησί και μόνο το νερό του ωκεανού είναι διαθέσιμο, σε αντίθεση με εμάς που δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με θαλασσινό νερό.

Ξοδεύουν τη μισή τους ζωή κάνοντας μπάνιο

Το ξέρω πως ούτε η δική σου γάτα είναι fan του νερού και πως αν έχεις προσπαθήσει να τη βάλεις στη μπανιέρα σίγουρα σε έχει γρατζουνήσει δίχως έλεος, όμως οι γάτες, πρέπει να ξέρεις, πως είναι ένα από τα πιο καθαρά ζώα. Καταρχάς η γάτα περνάει κυριολεκτικά τη μισή της ζωή να κάνει μπάνιο και αυτός είναι και ο λόγος που γλείφεται συνεχώς. Έτσι, να θυμάσαι πως όταν η γάτα σου γλείφει εσένα είναι σημάδι αγάπης και στοργής.

Αρρωσταίνουν με τις αλλαγές στην ρουτίνα τους

Αν είσαι άτομο που δεν του αρέσουν οι αλλαγές, σίγουρα ταυτίστηκες με αυτό. Οι γάτες, όπως και πολλοί από εμάς, δεν θέλουν αλλαγές στο πρόγραμμά τους και ειδικά στη ρουτίνα τους και αρρωσταίνουν αν τους αλλάξεις τις συνήθειες τους. Θα παρατηρήσεις κι εσύ πως αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλάξεις κάποιες από τις συνήθειες τις δικές σου κατά συνέπεια και της γάτας σου, εκείνη θα θορυβηθεί.

Ρινικό αποτύπωμα

Όπως ο άνθρωπος έχει ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα, έτσι και το ρινικό αποτύπωμα της γάτας είναι μοναδικό!Το γνώριζες;

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr