Τα καταφύγια άδειασαν καθώς υιοθετήθηκαν όλα τα σκυλιά, εκτός από ένα λυπημένο και μοναχικό πιτ μπουλ

Αδέσποτες Ιστορίες

Ένα γλυκύτατο ηλικιωμένο Pit Bull, ονόματι Capone, παρακολουθούσε καθώς όλοι γύρω του έπαιρναν ένα παντοτινό σπίτι.

Το μοναχικό πιτ μπουλ που δεν έβρισκε νέο σπίτι

Αντί να τον βγάλουν από το καταφύγιο του και να τον βάλουν σε ένα μέρος όπου θα μπορούσε να νιώσει ασφάλεια και αγάπη, τον αγνοούσαν ή τον έβαζαν πίσω στο καταφύγιο του μετά από μια σύντομη συνάντηση.

Κάθε σκύλος του καταφυγίου υιοθετήθηκε και έφυγε, ο ένας μετά τον άλλον. Μέχρι που ο Capone ήταν ο μόνος που είχε απομείνει.

Αυτό ράγισε τις καρδιές του προσωπικού.

“Για αρκετό καιρό, ο Capone ήταν ο μοναδικός σκύλος που είχαμε στο καταφύγιο”, δήλωσε η Carly Quinn, η διευθύντρια του καταφυγίου ζώων της κομητείας Ionia. “Όλα τα κυνοκομεία ήταν άδεια εκτός από τον γλυκό, ήσυχο και ευγενικό Capone”.

Ο Capone υιοθετήθηκε αρχικά λίγο μετά την άφιξή του στο καταφύγιο, αλλά λόγω του ότι δεν “τα πήγαινε καλά” με έναν άλλο σκύλο στο σπίτι, επιστράφηκε. Ο Καπόνε έγινε απελπισμένος. Ήταν τόσο καταθλιπτικός που σταμάτησε να τρώει.

“Έχασε πολύ βάρος, καθώς δεν είχε την όρεξη που είχε στο σπίτι”, σημείωσε η Quinn. “Ήταν πολύ δύσκολο να τον κάνουμε να φάει. Έπρεπε να τον καλοπιάνουμε καθημερινά με λιχουδιές και διάφορες υγρές τροφές”.

Όλοι μπορούσαν να δουν ότι ο Καπόνε δεν έχασε απλώς την όρεξή του- έχασε ένα κομμάτι του εαυτού του.

“Ήταν συντετριμμένος”, είπε ο Quinn, “και όποιος έχει νιώσει αληθινό πόνο στην καρδιά καταλαβαίνει πώς η σωστή διατροφή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα”.

Η υιοθεσία του και η επιστροφή του στο καταφύγιο άλλαξε τον Καπόνε. “Ο Καπόνε που γνωρίσαμε το 2017 και ο Καπόνε που γνωρίσαμε το 2018 ήταν δύο διαφορετικά σκυλιά“, δήλωσε ο Quinn. “Αφού παραδόθηκε τη δεύτερη φορά, φαινόταν σαν να διαλέγει και να επιλέγει τους φίλους του, σαν να ένιωθε πραγματικά προδομένος. Έγινε πολύ δεμένος μαζί μας, με το προσωπικό του καταφυγίου”.

“Είναι ένας σκύλος Velcro”, πρόσθεσε ο Quinn. “Ένας σκύλος που του αρέσει να είναι κοντά σου, να σε αγγίζει πάντα”.

Οι δυσκολίες για την υιοθεσία του Capone

Επειδή ο Καπόνε αντιμετώπιζε προβλήματα με τον άλλο σκύλο στο σπίτι που θα έπρεπε να είναι το παντοτινό του, το προσωπικό του καταφυγίου ήθελε να τον υιοθετήσει μόνο σε ένα σπίτι όπου θα ήταν ο μοναδικός σκύλος. Αυτό αποδείχτηκε πιο δύσκολο απ’ ό,τι πίστευαν.

Το προσωπικό συνέχισε να μοιράζεται τη φωτογραφία του Καπόνε στη σελίδα του στο Facebook, ελπίζοντας ότι το κατάλληλο άτομο θα τον έβλεπε και θα του έδινε τη ζωή που του άξιζε. Αφού το καταφύγιο άδειασε και εκείνος έμεινε, ήταν ακόμα πιο αποφασισμένοι να τον τοποθετήσουν. Ο Καπόνε δεν άξιζε να μείνει πίσω.

Τελικά, η ανάρτηση της φωτογραφίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απέδωσε καρπούς!

Η Quinn έλεγξε τη σελίδα τους στο Facebook και είδε ένα μήνυμα από ένα ζευγάρι που ενδιαφερόταν για τον Capone. “Είχαν ερωτευτεί τις φωτογραφίες του και την ιστορία του”, δήλωσε ο Quinn. “Όταν ήρθαν στο καταφύγιό μας αργότερα εκείνη την ημέρα, είχαν ήδη πάει στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων και του είχαν φτιάξει μια προσαρμοσμένη ετικέτα με το όνομά του και τα στοιχεία τους”.

Το αίσιο τέλος και η ευτυχία του Capone

Αλλά όλοι ήταν τόσο αγχωμένοι! Μέχρι τη δεύτερη παράδοσή του, ο Καπόνε είχε γίνει αρκετά επιλεκτικός ως προς το ποιον συμπαθούσε και από ποιον προτιμούσε να μείνει μακριά. Τι θα γινόταν αν δεν του άρεσαν οι νέοι πιθανοί γονείς του

Η Κουίν κράτησε σχεδόν την αναπνοή της. Πήγε τον Καπόνε να συναντήσει το ζευγάρι με τα δάχτυλά της σταυρωμένα. Η Κουίν είπε: “Καθώς έμπαινα στο λόμπι με τον Καπόνε, σταμάτησε και κοίταξε τον Τζον και την Άσλεϊ για μια στιγμή. Γονάτισαν και οι δύο και ο Καπόνε έτρεξε κατευθείαν στην αγκαλιά τους”.

“Ήταν πραγματικά ένα συγκινητικό θέαμα”, πρόσθεσε η Quinn.

Ακόμα και μετά την αποχώρηση του Καπόνε, το προσωπικό ήταν χάλια. Είχαν τόσο μεγάλη αγωνία ότι θα επέστρεφε. Αλλά καθώς περνούσε ο καιρός και το προσωπικό έλεγχε τον Καπόνε, συνειδητοποιούσαν ότι είχε την ευτυχία του. Κοιτάξτε τον στο νέο του σπίτι με αυτό το γαλήνιο, νυσταγμένο χαμόγελο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top