Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη: Ο Archie βρίσκει τελικά σπίτι μετά από 30 χρόνια βοήθειας σε άλλες γάτες καταφυγίου

by Έφη Αθανασίου

Ο Archie ήταν ένα μικροσκοπικό γατάκι όταν έφτασε στο Mid Hudson Animal Aid, ένα καταφύγιο χωρίς θανάτους στο Beacon της Νέας Υόρκης.

Συγκινητική ιστορία

Κατά τη διάρκεια 13 ετών, μεγάλωσε και έζησε στο καταφύγιο χωρίς ποτέ να βρει τη δική του οικογένεια. Έτσι, βρήκε ένα σκοπό στο να βοηθήσει άλλες γάτες του καταφυγίου να βρουν το δικό τους σπιτικό.

Έγινε φίλος με άλλες γάτες του καταφυγίου και ανέλαβε να κοινωνικοποιήσει πολλά γατάκια, βλέποντάς τα να φεύγουν για τις νέες τους οικογένειες.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν η εθελόντρια Jennifer Blakeslee ανακάλυψε ότι ο Archie είχε περάσει όλη του τη ζωή στο καταφύγιο. Η ίδια μοιράστηκε τη φωτογραφία του στο Instagram, λέγοντας: “Ο Archie είναι ο καλύτερος φίλος μου:
“Δεν είχα ιδέα. Βλέπετε, είναι πολύ άγριος. Τα πάει μια χαρά με άλλες γάτες, αλλά φοβάται τους ανθρώπους, πράγμα που μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες να υιοθετηθεί”.

Ο Blakeslee είχε πρόσφατα υιοθετήσει έναν από τους τριχωτούς φίλους του Archie, μια κουφή και άδοντη, μισότυφλη γάτα σιαμέζικης καταγωγής που ονομαζόταν Eddie. Αυτό έκανε τον Άρτσι πολύ μοναχικό και καταθλιπτικό.

Βλέποντάς τον σε αυτή την κατάσταση, ο Blakeslee ήταν αποφασισμένος να βρει στον Archie το δικό του σπίτι και να φέρει χαρά στη ζωή του.

Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Καθώς ήταν Χριστούγεννα, ο Blakeslee σκέφτηκε ότι το καλύτερο που μπορούσε να κάνει για τον Archie ήταν να βοηθήσει τον Eddie να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να το μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευτυχώς, έγινε viral και ιδού τι γράφτηκε σε αυτό το γράμμα:

“Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, θα ήθελα να γνωρίσεις τον Άρτσι. Ήταν ο καλύτερός μου φίλος όταν ήμουν στο καταφύγιο που μου έσωσε τη ζωή… Είναι στο καταφύγιο εδώ και ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, από τότε που ήταν γατάκι. Αυτό είναι όλος ο χρόνος ενός ανθρώπου στο σχολείο, συν το νηπιαγωγείο. Είναι πολύ ντροπαλός, αλλά είναι επίσης πολύ γλυκός και τα πάει καλά με άλλες γάτες. Και πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά θέλει να βρει το παντοτινό του σπίτι. Και αυτό είναι που θέλω για τα Χριστούγεννα, Άγιε Βασίλη”.

Η σωτηρία της γάτας

Μετά την ανάρτηση αυτής της επιστολής, η φωτογραφία των φιλόζωων Archie και Eddie έλαβε εκατοντάδες κοινοποιήσεις, φτάνοντας σε ανθρώπους σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Jennifer Baird, κατοίκου του Σικάγο. Η ίδια είπε: “Η γυναίκα μου είναι η γυναίκα μου:

Ο Archie κοινωνικοποίησε την πλειονότητα των γατιών στο καταφύγιο, αλλά ποτέ δεν επιλέχθηκε για σπίτι. Αυτό μου ράγισε την καρδιά. Είδα ότι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και περίμενα μια μέρα περίπου για να μιλήσει κάποιος, καθώς ζω στο Σικάγο”.

Καθώς η φωτογραφία του Archie έγινε viral και ο κόσμος άρχισε να ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, η Baird ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι:

“Τότε ήταν που απάντησα στη Jennifer και είπα ότι θα τον πάρω. Είμαι στο Σικάγο. Χρειάζομαι βοήθεια για να τον φέρω εδώ σε μένα”.

Η Baird αγαπάει πολύ τις γάτες και έχει σώσει πολλές εγκαταλελειμμένες γάτες, οπότε το γεγονός ότι ο Archie ήταν άγριος δεν την ενόχλησε. Είπε:

“Είχα άγριες γάτες και κατανοώ πολύ καλά τις ανάγκες τους και το αγκαλιάζω αυτό”.

Το καταφύγιο σχεδίασε με επιτυχία τη μεταφορά του Archie στο Σικάγο, αλλά το μόνο πρόβλημα ήταν το κόστος της μεταφοράς.

Τότε ήταν που η Blakeslee δημιούργησε μια καμπάνια YouCaring, θέτοντας ως στόχο να συγκεντρώσει 750 δολάρια, και τη μοιράστηκε στο Instagram με το hashtag #OperationBringArchieHome. Η ίδια δήλωσε: “Οπότε, θα πρέπει να το κάνουμε αυτό:

” Την κοινοποίησαν σαν τρελοί και πετύχαμε τον στόχο μας σε λιγότερο από μία ώρα. Μάλιστα, ο κόσμος συνέχισε να κάνει δωρεές, με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να δώσουμε 250 δολάρια στο καταφύγιο”.

Ο Blakeslee συνέχισε να δημοσιεύει ενημερώσεις σχετικά με τη μεταφορά του Archie μέχρι να φτάσει με ασφάλεια στο νέο του σπίτι. Μετά από λίγες ημέρες που βρισκόταν στο νέο του σπίτι, η Baird δήλωσε ότι ο Archie άρχισε να κάνει πρόοδο στην προσαρμογή του σε αυτήν και σε άλλες γάτες διάσωσης. Η ίδια είπε: “Η Μπερντ είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο:

“Βλέπω ότι θέλει τόσο πολύ να γίνει φίλος με τις νέες του αδελφές και τον νέο του αδελφό και ξέρω ότι αυτό θα συμβεί με τον καιρό. Όλοι προσαρμόζονται και αυτή τη στιγμή έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας”.

Ο Άρτσι βγήκε από το καβούκι του και μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο γατάκι. Δεν είναι πια καταθλιπτικός ή ντροπαλός και του αρέσει να περνάει χρόνο στο νέο του άνετο κρεβάτι για γάτες. Ο Baird είπε: “Ο Archie είναι πολύ ευτυχισμένος:

“Ο Archie είναι σαν την άλλη άγρια γάτα μου. Θέλουν η αγάπη και η στοργή τους να προέρχονται από τα αδέρφια τους – όχι από τους ανθρώπους. Πρέπει να αναπτύξει εμπιστοσύνη και θέλω να ξέρει ότι αυτή η σχέση αφορά την ασφάλειά του και τις ανέσεις του πλάσματος – όχι το να έχω εγώ μια στοργική γατούλα”.

Η Baird δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη με το πώς πήγαν όλα. Είναι ευγνώμων στους ευγενικούς ανθρώπους που δώρισαν τα χρήματα για τη μεταφορά του Archie και στην Jennifer που στάθηκε όρθια και είπε την ιστορία του Archie. Η ίδια δήλωσε: “Η Μπάιρντ είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο:

“Είναι η ηρωίδα. Χωρίς αυτήν, η ζωή του Archie μπορεί κάλλιστα να είχε τελειώσει στο καταφύγιο όπου ξεκίνησε.

Όλοι ελπίζουν ότι αυτή η συγκινητική ιστορία θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να υιοθετήσουν γάτες του καταφυγίου, ειδικά αυτές που συχνά παραβλέπονται!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr