Το βρήκαν με σπασμένο πόδι: Αυτό το σκυλί σώθηκε και γλίτωσε το χειρότερο τέλος

by Έφη Αθανασίου

Πρόκειται για μια πραγματικά συγκινητική ιστορία που καταδεικνύει τη σημασία της αλληλεγγύης

Η θλιβερή ιστορία του άτυχου σκύλου και η διάσωση του

Δεν είναι όλοι οι τετράποδοι φίλοι μας που γεννιούνται και μεγαλώνουν στις καλύτερες συνθήκες. Δυστυχώς, ορισμένα από αυτά αναγκάζονται να επιβιώσουν σε πολύ επισφαλή περιβάλλοντα. Εγκαταλείπονται στο δρόμο από εγωιστές ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει τι μπορεί να τους συμβεί. Αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν λίγη τροφή και ζεστασιά σε κάποια καλυμμένα μέρη. Όμως όλα μπορούν να τους συμβούν στο δρόμο και κάποιοι από αυτούς τραυματίζονται ακόμη και σοβαρά. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση, τον βρήκαν με σπασμένο πόδι : αυτός ο σκύλος ευτυχώς σώθηκε .

Αυτό το καημένο σκυλί το είχαν δει χωρικοί να περιπλανιέται στους δρόμους. Κανείς τους δεν είχε παρατηρήσει ότι αυτός ο σκύλος ήταν σοβαρά τραυματισμένος. Δύο αγόρια τον πλησίασαν για να τον αγκαλιάσουν. Ο σκύλος ήταν πραγματικά ήρεμος, παρόλο που τον βρήκαν με το μπροστινό του πόδι εντελώς σπασμένο.

Με τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού ο σκύλος μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική. Οι κτηνίατροι, αφού επισκέφθηκαν τον σκύλο, επέλεξαν να χειρουργήσουν και να ακρωτηριάσουν το πόδι ακριβώς επειδή ήταν αδύνατο να προσπαθήσουν να το θεραπεύσουν. Ο σκύλος δεν έλαβε άμεση ιατρική φροντίδα και αρρώστησε μετά από μόλυνση στο τραύμα. Ένας λόγος παραπάνω για τους κτηνιάτρους που προτίμησαν να τον χειρουργήσουν .

Για καλή του τύχη ο σκύλος επέζησε από την επέμβαση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χάρη στους ανθρώπους του χωριού που τον βοήθησαν, ο σκύλος κατάφερε να επιβιώσει. Παρόλο που δεν έχει πλέον πόδι, καταφέρνει να κινείται εύκολα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα αυτό το αξιαγάπητο ζώο έχει γίνει η μασκότ του χωριού, στην πραγματικότητα όλοι τον αγαπούν και τον φροντίζουν.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr