Αυτά είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι κολάρων γάτας – Πότε να τα χρησιμοποιείτε;

Αγορές

Τα κολάρα είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μια γάτα μπορεί να αναγνωριστεί ως το κατοικίδιο κάποιου. Είναι εξίσου σημαντικά για τις γάτες όσο και για τους σκύλους και παίζουν μεγάλο ρόλο στην επανασύνδεσή τους με τους ιδιοκτήτες τους σε περίπτωση που χαθούν.

Τα περιλαίμια όμως δεν είναι μόνο για την αναγνώριση, υπάρχουν πολλά άλλα είδη περιλαίμιων με διαφορετικές χρήσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε 12 από τους πιο χαρακτηριστικούς τύπους περιλαίμιων που μπορείτε να βρείτε στην αγορά και απευθύνονται σε γάτες.


Οι πιο συνηθισμένοι τύποι περιλαίμιων για γάτες

1.Παραδοσιακό κολάρο με αγκράφα

Ένα παραδοσιακό κολάρο με αγκράφα για μια γάτα μοιάζει πολύ με αυτά που βλέπετε σε σκύλους. Αυτά τα περιλαίμια πρέπει να λύνονται από τον ιδιοκτήτη και δεν έχουν σχεδιαστεί για να απελευθερώνονται όταν σφηνώνονται ή διαχωρίζονται. Αυτά τα περιλαίμια μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά.

Τα παραδοσιακά κολάρα με αγκράφα λειτουργούν καλά για τους σκύλους, καθώς αντέχουν όταν συναντηθούν με σημαντική δύναμη, γεγονός που τα εμποδίζει να χαλαρώσουν όταν περπατάτε σε εξωτερικούς χώρους ή οπουδήποτε σε δημόσιο χώρο. Ωστόσο, αυτά τα περιλαίμια δεν είναι η ιδανική επιλογή για γάτες, καθώς είναι πιο πιθανό να παγιδευτούν.

Βέλτιστες χρήσεις:
Ταυτοποίηση
Φαίνεται

2. Κολάρο με κουδουνάκι

Καλύτερες χρήσεις:
Προειδοποίηση πιθανών θηραμάτων
Αναγνώριση
Φαίνεται
Τα κολάρα με κουδούνι συνδέονται πολύ συχνά με τις γάτες, αλλά εξυπηρετούν έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Το κουδούνι που είναι προσαρτημένο στο κολάρο της γάτας θα ειδοποιήσει κάθε πιθανό θήραμα για την παρουσία της γάτας. Συνήθως χρησιμοποιούνται για γάτες εξωτερικού χώρου για να τις αποτρέψουν από το κυνήγι και τη θανάτωση διαφόρων άγριων ζώων.

Οι γάτες εξωτερικού χώρου ευθύνονται για τη σημαντική μείωση της αυτοφυούς άγριας ζωής παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των θηλαστικών, των πτηνών και των ερπετών. Δεν είναι μόνο επιβλαβής για το περιβάλλον και η απειλή για τα ενδημικά είδη, αλλά οι γάτες κινδυνεύουν επίσης να προσβληθούν από ασθένειες από μολυσμένα θηράματα.

3. Κολάρο γρήγορης απελευθέρωσης

Καλύτερες χρήσεις:
Αναγνώριση
Αποτροπή εμπλοκής
Ασφάλεια
Τα περιλαίμια που αποσπώνται ή τα περιλαίμια ταχείας απελευθέρωσης είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τις γάτες, καθώς είναι σχεδιασμένα να λύνονται αν κάτι τα τραβήξει πάνω τους. Έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού ή ασφυξίας εάν η γάτα παγιδευτεί σε κάποιο τυχαίο αντικείμενο.

Τα καλά σχεδιασμένα λουριά και κολάρα μπορούν να κάνουν τη βόλτα της γάτας σας παιχνιδάκι!

4.Ανακλαστικό κολάρο

Καλύτερες χρήσεις:
Ασφάλεια
Πρόληψη ατυχημάτων
Αναγνώριση
Τα ανακλαστικά περιλαίμια καλύπτονται από ανακλαστικό υλικό που αντανακλά και ξεχωρίζει αν εκτεθεί σε έντονο φως. Αυτά τα περιλαίμια έχουν σχεδιαστεί για λόγους ασφαλείας, καθώς θα ειδοποιούνται αν η γάτα σας βγει έξω τη νύχτα και πέσει πάνω της ένα αυτοκίνητο.

5.Εξατομικευμένο κολάρο

Καλύτερες χρήσεις:
Ταυτοποίηση
Φαίνεται
Τα εξατομικευμένα περιλαίμια έρχονται σε πολλά διαφορετικά σχήματα, χρώματα και στυλ. Τα εξατομικευμένα περιλαίμια θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες να βάλουν οποιαδήποτε πληροφορία θεωρούν σημαντική απευθείας στο περιλαίμιο, αντί να βασίζονται σε μια προσαρτημένη ετικέτα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το όνομα της γάτας, τη διεύθυνση και τυχόν αριθμούς τηλεφώνου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουν με τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση που χαθούν.

6.Διακοσμητικό κολάρο

Καλύτερες χρήσεις:
Αναγνώριση
Φαίνεται
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών περιλαίμιων στην αγορά και μπορούν να κατασκευαστούν από πολλά διαφορετικά υλικά. Μπορούν να έχουν θέμα τις αγαπημένες σας διακοπές ή τον αγαπημένο σας χαρακτήρα ή να έρχονται με οποιεσδήποτε πινελιές ή μοτίβα της επιλογής σας. Μπορεί να δείτε αυτά τα κολάρα με στρας, παπιγιόν, μπαντάνες και πολλά άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Αυτά τα περιλαίμια είναι συνήθως σχεδιασμένα όπως τα παραδοσιακά περιλαίμια, αντί για το συνιστώμενο περιλαίμιο αποσύνδεσης, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν κάνετε μια αγορά. Τα διακοσμητικά περιλαίμια έχουν σκοπό να αντανακλούν το γούστο σας και προορίζονται για την εμφάνιση και για να δείξουν ότι η γάτα σας ανήκει σε κάποιον.

7.Ελαστικό κολάρο

Καλύτερες χρήσεις:
Ασφάλεια
Αποτροπή εμπλοκής
Αναγνώριση

Τα ελαστικά ή τεντωμένα περιλαίμια έχουν σκοπό να λειτουργούν παρόμοια με τα περιλαίμια που αποσπώνται, αλλά αντί να διαλύονται όταν αντιμετωπίζουν ένταση, τεντώνονται. Παρόλο που μπορεί να είναι σχεδιασμένα ώστε οι γάτες να ξεγλιστρούν ανάλογα με τις ανάγκες, αυτά τα περιλαίμια θεωρούνται λιγότερο ασφαλή από τις επιλογές αποσύνδεσης, επειδή εξακολουθούν να μπορούν να κολλήσουν.

8.Κολάρο GPS

Καλύτερες χρήσεις:
Εντοπισμός τοποθεσίας
Παρακολούθηση δραστηριότητας
Αναγνώριση
Το κολάρο γάτας GPS είναι ένα κολάρο που συνοδεύεται από μια συσκευή εντοπισμού GPS για να παρέχει στον ιδιοκτήτη πληροφορίες θέσης. Αυτά τα περιλαίμια χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που μια γάτα κατοικίδιο ζώο χαθεί. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα τεχνολογίας πίσω από τα περιλαίμια GPS, και μπορεί να βρείτε αυτές τις συσκευές εντοπισμού ακόμη και σε μορφή ετικέτας.

Τα περιλαίμια GPS είναι συνήθως ελαφριά και ανθεκτικά στο νερό, προσφέροντας παρακολούθηση της κίνησης και άλλων δραστηριοτήτων της γάτας σας σε πραγματικό χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά τα περιλαίμια είναι συμβατά με εφαρμογές smartphone, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να ελέγχουν τις γατούλες τους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να απαιτούν μηνιαία συνδρομή για την παροχή υπηρεσιών. Συνιστάται πάντα να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τα καλύτερα κολάρα GPS αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα για τη γάτα σας.

9. Κολάρο για ψύλλους και τσιμπούρια

Καλύτερες χρήσεις:
Πρόληψη παρασίτων
Τα περιλαίμια ψύλλων και κροτώνων χρησιμοποιούνται για την πρόληψη και τη θεραπεία των εξωτερικών παρασίτων. Αυτά τα περιλαίμια λειτουργούν παρόμοια με τις τοπικές θεραπείες για τους ψύλλους και θα απελευθερώσουν τις απαραίτητες χημικές ουσίες που θα εξαπλωθούν σε όλο το σώμα της γάτας. Τα περιλαίμια ψύλλων υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό και γενικά θεωρούνται ασφαλή εάν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Φροντίστε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτών των κολάρων, εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες. Αυτά τα περιλαίμια μπορούν να διαρκέσουν από 3 έως 8 μήνες. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση περιλαίμιων ψύλλων σε γάτες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, δεδομένου ότι δεν έχουν τη δυνατότητα αποσύνδεσης και μπορούν εύκολα να παγιδευτούν σε διάφορα αντικείμενα και να τις θέσουν σε κίνδυνο τραυματισμού.

10. Ελισαβετιανό κολάρο

Καλύτερες χρήσεις:
Προστασία τραυματισμών ή χειρουργικών περιοχών από περαιτέρω βλάβες
Τα ελισαβετιανά κολάρα αναφέρονται συνήθως ως κολάρα Ε ή “κώνος της ντροπής”. Αυτά δεν είναι τα τυπικά σας κολάρα, αλλά χρησιμοποιούνται για την προστασία από περαιτέρω τραυματισμό ή ζημιά σε μια πληγή ή χειρουργική τομή.

Αυτά τα περιλαίμια θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν το συστήσει ο κτηνίατρός σας. Περιορίζουν την ορατότητα, οπότε κάθε γάτα που περιφέρεται ελεύθερα στο σπίτι θα πρέπει να επιβλέπεται για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top