Αυτόματες ταΐστρες γατών: Μία must αγορά για κάθε γατόφιλο- Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Αγορές

Αν είστε σαν κι εμάς και νιώθετε ενοχές που αφήνετε τη γάτα σας μόνη στο σπίτι, κάθε πρωί που πρέπει να πάτε για δουλειά, τότε θέλουμε να σας εξασφαλίσουμε ότι δεν είστε μόνοι! Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών αγχώνονται για τις γατούλες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ασφαλείς; Είναι ευτυχισμένες; Πεινάνε; Τι γίνεται αν πεινάνε; Έτσι, πολλοί ιδιοκτήτες γατών εξαρτώνται από τις αυτόματες ταΐστρες γατών για να διασφαλίσουν ότι οι γάτες τους δεν θα πεινάσουν ποτέ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν εισαγάγετε αυτό το θαύμα στα αιλουροειδή μωρά σας και να αποφασίσετε αν είναι καλή ιδέα ή όχι.

Οι αυτόματες ταΐστρες γατών είναι ιδανικές αν είστε κάποιος που ταξιδεύει πολύ ή αν οι ώρες εργασίας σας είναι πολύ απαιτητικές. Αυτά τα μηχανήματα είναι πολύ χρήσιμα όταν θέλετε γεύματα για τη γάτα σας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Σας αποτρέπει από το άγχος και από το να πρέπει να τρέχετε στο σπίτι για να ταΐσετε τις γάτες σας.

Πρόκειται για μια λαμπρή λύση αυτόματης σίτισης, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μηχανήματα αποτυγχάνουν κατά καιρούς και είναι ζωτικής σημασίας για εσάς να βεβαιωθείτε ότι επιθεωρείτε τη συσκευή και εξετάζετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά της πριν προβείτε σε αγορά. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αυτόματης ταΐστρας για γάτες και θα σας επιτρέψει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση πριν επιλέξετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τη γάτα σας.

Μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μία αυτόματη ταϊστρα γάτας

Υπάρχουν διάφορες αυτόματες ταΐστρες γάτας στην αγορά, αλλά όλες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Για να επιλέξετε μια ταΐστρα που θα ταιριάζει στις ανάγκες της γάτας σας, λάβετε υπόψη σας τους ακόλουθους παράγοντες πριν κάνετε την επιλογή σας,
Ώρες σίτισης

Εάν πρόκειται να φύγετε για διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι για λίγες ημέρες, θα πρέπει να αγοράσετε μία ταΐστρα με χρονοδιακόπτη που να ρυθμίζεται για αρκετές ημέρες και συγκεκριμένες ώρες σίτισης.
Τοποθεσία

Εάν έχετε μια αυτόματη ταΐστρα γάτας με τροφοδοτικό εναλλασσόμενου ρεύματος, πρέπει να την τοποθετήσετε κοντά σε μια πρίζα ή να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο προέκτασης εάν δεν υπάρχει πρίζα κοντά. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ενόχληση, καθώς μπορεί να είναι ενοχλητικό να υπάρχουν καλώδια τριγύρω. Αντ’ αυτού, αν θέλετε μια ασύρματη λύση, επιλέξτε μια ταΐστρα γάτας που λειτουργεί με μπαταρία και βεβαιωθείτε ότι η ταΐστρα μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο με ένα σετ μπαταριών.
Ρυθμίσεις χρόνου

Ελέγξτε την ευελιξία του χρόνου στον προγραμματισμό της ταΐστρας γάτας. Επίσης, διαβάστε τις λειτουργίες χρονοπρογραμματισμού για να δείτε αν μπορούν να προγραμματιστούν με συστήματα βασισμένα στο διαδίκτυο ή με οικιακό αυτοματισμό. Αυτό θα σας επιτρέψει να αλλάζετε τις ρυθμίσεις χρονισμού ενώ βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Ορισμένες αυτόματες ταΐστρες γατών έχουν προεπιλεγμένο προγραμματισμό, οπότε δεν θα μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, αν γνωρίζετε πότε θέλετε να μοιράζει η ταΐστρα την πρώτη μερίδα, βεβαιωθείτε ότι την ενεργοποιείτε τη σωστή ώρα, ώστε να μοιράζει την πρώτη μερίδα τροφής τη σωστή στιγμή.

Οι ταΐστρες με Wi-Fi είναι προσαρμόσιμες και σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε την ώρα που θέλετε να ταΐσετε τη γάτα σας.
Υπέρβαρες γατούλες

Εάν έχετε υπέρβαρη γάτα, θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός ταϊστήρα γάτας που μπορείτε να προγραμματίσετε ώστε να διανέμει μικρότερες μερίδες σε συγκεκριμένες ώρες για να υποστηρίξετε και να διατηρήσετε την απώλεια βάρους της γάτας σας.

Οι περισσότεροι αυτόματοι ταΐστρες Wi-Fi μπορούν να διανέμουν μικρά γεύματα σε καθορισμένες ώρες.

Αφαιρούμενος δίσκος τροφής

Ελέγχετε πάντα αν μπορείτε να αφαιρέσετε το δίσκο τροφοδοσίας. Αυτός ο τρόπος σας επιτρέπει να διατηρείτε το σταθμό φαγητού καθαρό χωρίς πολύ κόπο. Απλά αφαιρέστε το δίσκο, πλύντε τον και τοποθετήστε τον ξανά στη θέση του.

Ένας αφαιρούμενος δίσκος σας επιτρέπει να τον αντικαταστήσετε με ένα μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα για γάτες με ακμή ή μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος του δίσκου ή του μπολ σίτισης.

Μόνο υγρή τροφή για γάτες;

Εάν η γάτα σας κάνει διατροφή μόνο με υγρή τροφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει έναν αυτόματο τροφοδότη με καπάκι που κλειδώνει με ασφάλεια για να διατηρεί τη μυρωδιά μέσα στο δοχείο. Εάν ένας αυτόματος τροφοδότης υγρής τροφής για γάτες διαθέτει λειτουργία παγοκύστης, είναι ιδανικός, επειδή διατηρεί την τροφή πιο φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δείτε πόσα γεύματα μπορεί να χωρέσει, καθώς κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη με διαφορετική χωρητικότητα.

Μειονεκτήματα του αυτόματου τροφοδότη γάτας

Παρόλο που αυτές οι ιδιοφυείς συσκευές είναι βολικές, μπορεί να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες ή δυσλειτουργίες που δεν έχουμε υπολογίσει ή δεν είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτές. Σε αυτές περιλαμβάνονται,

Δυσλειτουργία του αυτόματου τροφοδότη

Ακόμα κι αν αισθάνεστε σίγουροι ότι μπορείτε να αφήσετε τη γάτα σας μόνη της τώρα που έχετε αγοράσει έναν αυτόματο τροφοδότη γάτας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάτι στον τροφοδότη μπορεί να πιάσει ή να δυσλειτουργήσει.

Εάν λείπετε από το σπίτι για μερικές ημέρες και ο αυτόματος τροφοδότης σταματήσει να λειτουργεί, θα αφήσει τις γάτες σας χωρίς τροφή μέχρι να επιστρέψετε.

Οι αυτόματοι διανομείς τροφής μπορεί να μπλοκάρουν

Εάν ρυθμίσετε τον τροφοδότη να διανέμει περισσότερο από ένα φλιτζάνι τροφή, ο διανομέας μπορεί να μπλοκάρει, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει καθόλου τροφή.

Όταν συμβεί αυτό, ανεξάρτητα από το πόσοι χρονοδιακόπτες θα ενεργοποιηθούν στη συνέχεια, η κροκέτα θα παραμείνει μπλοκαρισμένη μέχρι να την αφαιρέσετε ή να την απομακρύνετε χειροκίνητα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την πείνα της γάτας σας κατά τη διάρκεια της απουσίας σας από το σπίτι.

Οι αυτόματες ταΐστρες είναι θορυβώδεις

Εάν η γάτα σας είναι ευαίσθητη στον ήχο ή λίγο νευρική, ο ήχος του τροφοδότη όταν διανέμει την τροφή μπορεί να τρομάξει τη γάτα σας και να την εμποδίσει να φάει ή να πλησιάσει την τροφή συνολικά.

Όχι μόνο θα μείνει πεινασμένη, αλλά θα φοβηθεί και θα στρεσαριστεί επίσης.

Οι αυτόματες ταΐστρες μπορούν να ανατραπούν

Αυτές οι ταΐστρες δεν είναι καρφωμένες στο έδαφος ή στην επιφάνεια στην οποία στέκονται, και αν έχετε μια περίεργη γάτα ή άλλο κατοικίδιο στο σπίτι, οι πιθανότητες είναι ότι θα θελήσουν να εξερευνήσουν το παράξενο τερατούργημα που βλέπουν μπροστά τους.

Αν ανατραπεί, μπορεί να σταματήσει να διανέμει τροφή ή μπορεί να σπάσει και να χυθεί όλη η τροφή στο πάτωμα, αφήνοντας τις γάτες σας να φάνε όσο θέλουν. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως είτε από μια πεινασμένη, δυστυχισμένη γάτα είτε από μια ληθαργική γάτα.

Πλεονεκτήματα της αυτόματης ταΐστρας για γάτες

Εκτός από τα μειονεκτήματα της αυτόματης ταΐστρας για γάτες, ορισμένα πλεονεκτήματα αποδεικνύουν γιατί η αυτόματη ταΐστρα είναι μια σπουδαία εφεύρεση.

Η ζωή είναι πολυάσχολη! Κάθε επιπλέον ώρα ύπνου μετράει και σας βοηθάει να επαναφορτιστείτε λίγο περισσότερο για την επόμενη μέρα. Επειδή οι γάτες σας συνδέουν με το να σας ταΐζουν, θα συνεχίσουν να νιαουρίζουν μέχρι να τους δώσετε φαγητό, μερικές φορές ήδη από τις 5 το πρωί.

Τέρμα η υπερκατανάλωση τροφής

Οι αυτόματες ταΐστρες για γάτες είναι σχεδιασμένες ώστε να διανέμουν τη σωστή ποσότητα τροφής σε κάθε μερίδα. Αυτό συμβάλλει στην εξάλειψη των πιθανοτήτων να τις ταΐσετε κατά λάθος υπερβολικά. Αν μια γάτα παίρνει έστω και ένα κουταλάκι του γλυκού παραπάνω ανά μερίδα, μπορεί να πάρει 1 κιλό σε ένα χρόνο, το οποίο μπορεί να ακούγεται λίγο, αλλά είναι ένα σημαντικό ποσό αύξησης βάρους για μια γάτα.

Βλέπετε ποιος τρώει

Ορισμένες αυτόματες ταΐστρες που κυκλοφορούν στην αγορά σας επιτρέπουν να ελέγχετε ποιο κατοικίδιο είναι το επόμενο στη σειρά για να φάει. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές για ιδιοκτήτες που έχουν γάτες με συνταγογραφούμενη διατροφή, σκύλους, άλλα κατοικίδια και άπληστες γατούλες που καταβροχθίζουν το φαγητό της άλλης.

Ελεγχόμενοι χρόνοι φαγητού

Η επιλογή μιας αυτόματης ταΐστρας για γάτες με δυνατότητα ορισμού συγκεκριμένων ωρών φαγητού είναι ιδανική για την παρακολούθηση του πόσο τρώνε τα κατοικίδιά σας και πόσο συχνά τρώνε.

Αυτό βοηθά τη γάτα σας να συνηθίσει σε μια ρουτίνα φαγητού που είναι πολύ καλή για την υγεία και τη διαχείριση του βάρους της.

Δεν χρειάζεται πλέον να αγχώνεστε για τη γάτα σας ενώ εσείς εργάζεστε

Έχουν αναφερθεί πολύ λίγα περιστατικά όπου οι ιδιοκτήτες επέστρεφαν στο σπίτι από τη δουλειά ή από ένα ταξίδι και τους υποδέχονταν με πεινασμένες και δυστυχισμένες γάτες. Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη ενός αυτόματου ταϊστή γάτας μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για τις ώρες που είστε μακριά από τη γάτα σας.

Εάν τοποθετήσετε μια μεγάλη ποσότητα τροφής στο μπολ της γάτας σας νωρίς το πρωί, όταν φεύγετε για τη δουλειά, είναι εξαιρετικά απίθανο η γάτα σας να μοιράσει την τροφή της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι γάτες λατρεύουν το φαγητό και μπορεί να φάνε ολόκληρο το μπολ λίγο αφότου φύγετε για το γραφείο.

Δεν θα υπάρχει άλλο φαγητό γι’ αυτές για το υπόλοιπο της ημέρας μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι και η γάτα σας θα πεινάσει και θα γκρινιάζει. Έτσι, με έναν αυτόματο τροφοδότη, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, γνωρίζοντας ότι θα λαμβάνουν πολλαπλές μερίδες τροφής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαφορετικοί τύποι αυτόματων ταϊστρών για γάτες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτόματων ταϊστρών κατοικίδιων ζώων και όλοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται,
Αυτόματη ταΐστρα με βάση τη βαρύτητα

 • Δεν υπάρχει χρονομέτρηση
 • Δεν ρυθμίζεται
 • Προσιτή

Προγραμματιζόμενος αυτόματος τροφοδότης όρθιου τύπου

 • Προγραμματιζόμενη και σας επιτρέπει να αποφασίσετε πότε και πόση τροφή θα διανεμηθεί.
 • Προσιτό

Έξυπνη αυτόματη ταΐστρα γάτας

 • Συνδέεται με το smartphone σας
 • Τηλεχειριζόμενη
 • Διαθέτει κάμερα που σας επιτρέπει να βλέπετε αν η γάτα σας είναι ασφαλής και τρώει

Αυτόματες ταΐστρες με μικροτσίπ

 • Διανέμει ξεχωριστά γεύματα για κάθε γάτα
 • Προστατεύει την τροφή από το να καταναλωθεί από σκύλους ή άλλα κατοικίδια ζώα
 • Εύκολο στη χρήση και χωρίς προβλήματα

Για να μη μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε και στην πράξη παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις μοναδικές αυτόματες ταΐστρες που θα ξετρελάνουν τις μικρές μας φίλες!

Αυτόματη Ηλεκτρονική Ταΐστρα Pet Feeder 4.5L Με Ανοξείδωτο Μεταλλικό Δίσκο


Εξαιρετική Αυτόματη ταΐστρα με ανοξείδωτο μεταλλικό δίσκο για σκύλους & γάτες για ξηρά τροφή, όταν δεν είστε σπίτι. Ιδανική για μικρές & μεσαίες ράτσες, μπορεί να ταΐσει για 2- 3 ημέρες / 4 φορές την ημέρα. Εύκολες ρυθμίσεις με κουμπιά στο πάνω μέρος της ταΐστρας. Υπάρχει “παράθυρο” που φαίνεται η ποσότητα τροφής που υπάρχει μέσα. Στο πάνω μέρος της ταίστρας υπάρχει ρολόι, όπου ρυθμίζετε το μέγεθος της ποσότητας τροφής και η περιοδικότητα των γευμάτων. Το καπάκι στο πάνω μέρος “κουμπώνει”, ώστε να μην μπορεί να το ανοίξει ο σκύλος και να φάει τροφή. Περιέχει ανοξείδωτο δίσκο και κάτω από αυτόν ακόμη ένα δίσκο. Ο δίσκος από ανοξείδωτο ατσάλι δεν προκαλεί αλλεργίες στο κατοικίδιο, συνιστάται για σκύλους & γάτες με ευαισθησία στο πλαστικό υλικό. Σας δίνει τη δυνατότητα εγγραφής ηχητικού μηνύματος & έχει αντικολλητική επιφάνεια για να μην «κολλάει» η τροφή στα τοιχώματα. Καθημερινά αυτόματη χορήγηση τροφής, με ασφάλεια & προστασία από ατυχήματα.Item: 05572Χωρητικότητα: 4.5 λίτρα

Αυτόματη Ταΐστρα Pet Interest 6*180ml 

Αυτόματη ηλεκτρονική ταΐστρα για το σκυλάκι ή τη γατούλα σας. Με την ηλεκτρονική ταΐστρα μπορείτε να προγραμματίσετε τα γεύματα των μικρών μας φίλων και έτσι να μην ανησυχείτε αν μείνουν αρκετή ώρα μόνοι τους. Μπορείτε να την προγραμματίσετε για έως 6 γεύματα ημερησίως, και είναι κατάλληλη και για ξηρή και για υγρή τροφή. Είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό για μακροχρόνια χρήση και ο δίσκος της πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Έχει σύστημα ασφαλείας που όταν τα ποδαράκια του σκυλάκου ή της γατούλας σας βρίσκονται μέσα στο δισκάκι δεν γυρίζει, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ατυχήματος. Διατίθεται σε δύο χρώματα, λευκό και λαχανί, και στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο USB. Λειτουργεί με ρεύμα αλλά και με μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή για περιστάσεις όπου δεν έχετε πρόσβαση σε παροχή ρεύματος.

Αυτόματη Βρυσούλα Σιντριβάνι Σκύλου & Γάτας 1.5L

Το σιντριβάνι για κατοικίδια είναι κατασκευασμένο από υλικό PC ποιότητας τροφίμων, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μη τοξικό, άγευστο και ανθεκτικό. Ο απλός σχεδιασμός της είναι βολικός για αποσυναρμολόγηση και καθαρισμό. Συνολική χωρητικότητα 1.5L που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κατανάλωσης νερού γατών, σκύλων και κουνελιών. Όταν πηγαίνετε στη δουλειά, δεν υπάρχει πλέον λόγος να ανησυχείτε αν το κατοικίδιό σας δεν έχει αρκετά φρέσκο νερό!

Βρήκατε την λύση;

Δείχνει πως είναι must have να έχεις μια αυτόματη ταΐστρα μέσα στο σπίτι για τα μικρά σας γατάκια. Είναι μία ιδανική επιλογή που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας διευκολύνει πολύ μέσα στο επιβαρυμένο πρόγραμμα της καθημερινότητας. Δεν θα βοηθήσει μόνο εσάς όμως. Θα εκπαιδεύσει και τις γατούλες σας να μάθουν τις ώρες που θα τρώνε και έτσι δεν θα έχετε κανέναν άγχος για το αν το γατάκι σας θα μείνει νηστικό όταν θα λείπετε.

Όλες αυτές τις απίθανες επιλογές θα τις βρεις εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top