Μπολ νερού ή Σιντριβάνι: Ποιες είναι οι διαφορές και οι καλύτερες επιλογές

Αγορές

Οι γάτες είναι πασίγνωστα κακές στο να ενυδατώνονται. Επειδή δεν πίνουν όσο συχνά θα έπρεπε, οι ιδιοκτήτες πρέπει να παρέχουν υγρές τροφές για να ενισχύσουν την ενυδάτωση και να επενδύσουν σε έναν διανομέα νερού υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, δεν αρέσει σε όλες τις γάτες κάθε είδος διανομέα. Έτσι, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια δοκιμή και σφάλμα για να βρείτε ποιο είδος προτιμά η γατούλα σας.

Σήμερα, θα εξετάσουμε τους δύο πιο συνηθισμένους διανομείς που θα βρείτε στην έρευνά σας: τα μπολ νερού και τα σιντριβάνια νερού. Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, και δεν θα αρέσουν σε όλες τις γάτες και οι δύο. Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε ποιο θα λειτουργήσει καλύτερα για τον προϋπολογισμό, τον τρόπο ζωής και τη μοναδική προσωπικότητα της γάτας σας.

Επισκόπηση των μπολ με νερό για γάτες

Τα μπολ με νερό για γάτες είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται – ένα απλό μπολ που παρέχει μια πηγή νερού για το κατοικίδιό σας. Δεν υπάρχουν φανταχτερά κουδούνια ή σφυρίχτρες, οπότε αυτό το στυλ είναι συχνά πολύ πιο φιλικό προς τον προϋπολογισμό από τα αντίστοιχα ηλεκτρικά σιντριβάνια.

Το πρόβλημα με τις παραδοσιακές λεκάνες νερού είναι ότι σε πολλές γάτες δεν αρέσει να πίνουν στάσιμο νερό. Για να ενθαρρύνετε τη γατούλα σας να πίνει από το μπολ της, πρέπει να το αλλάζετε τακτικά για να το διατηρείτε φρέσκο και δροσερό.

Πώς λειτουργεί

Τα μπολ με νερό ξαναγεμίζουν χρησιμοποιώντας το νερό του σπιτιού σας. Μπορείτε να το γεμίσετε από τη βρύση μόνο αν ζείτε σε περιοχή όπου το νερό της βρύσης έχει ποιότητα πόσιμου νερού ή μπορείτε να το γεμίσετε από τον ψύκτη νερού.

Τύποι μπολ με νερό για γάτες

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι μπολ με νερό για γάτες: οι αυτόματες ποτίστρες και τα μπολ.

Μια αυτόματη ποτίστρα χρησιμοποιεί τη δύναμη της βαρύτητας για να ξαναγεμίσει το μπολ νερού της γάτας σας όταν αυτό αδειάσει. Υπάρχει μια μεγάλη κανάτα που γεμίζετε στο νεροχύτη και στη συνέχεια την τοποθετείτε ανάποδα πάνω στο μπολ με το νερό.

Τα μπολ νερού μπορεί να είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, κεραμικό, γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι απλώς ένα μπολ που γεμίζετε με νερό. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό μπολ δημητριακών από το ξεπερασμένο σερβίτσιο σας ως μπολ νερού για τη γατούλα σας.

Τα μουστάκια της γάτας σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να της παρέχετε μπολ με μεγάλο στόμιο, ώστε να μην τρίβονται τα μουστάκια της όταν κατεβαίνει να πιει.

Ευκολία καθαρισμού

Το τυπικό μπολ νερού για γάτες είναι απλό στον καθαρισμό. Μπορούν να πεταχτούν στον νεροχύτη με τα πιάτα σας ή, ανάλογα με το υλικό, να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων σας.

Πλεονεκτήματα

Προσιτή τιμή
Εύκολη εγκατάσταση
Εύκολη παρακολούθηση και επαναπλήρωση

Δεν υπάρχει συνεχές κόστος συντήρησης

Μειονεκτήματα

Ορισμένες γάτες δεν πίνουν στάσιμο νερό
Δεν είναι ελκυστικό για ορισμένες γάτες

Χρειάζονται τακτικές αλλαγές τουλάχιστον μία φορά την ημέρα

Επισκόπηση των σιντριβανιών νερού για γάτες

Τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και των γατών, έλκονται από τη φύση τους από το τρεχούμενο νερό. Ένα σιντριβάνι νερού για γάτες θα προσφέρει στη γατούλα σας ακριβώς αυτό. Η κίνηση του νερού προσελκύει την προσοχή του κατοικίδιου ζώου σας, ενθαρρύνοντάς το να πιει. Εάν η γάτα σας έλκεται από τον νεροχύτη όταν τρέχετε νερό για να πλύνετε τα χέρια σας ή να πλύνετε τα πιάτα, μπορεί να προτιμά έναν διανομέα νερού τύπου σιντριβανιού.

Πώς λειτουργεί

Τα σιντριβάνια νερού για γάτες μπορούν να βρεθούν σε απλά ή περίτεχνα στυλ, αλλά όλα λειτουργούν λίγο-πολύ με τον ίδιο τρόπο. Θα τοποθετήσετε το νερό στο δοχείο του σιντριβανιού και στη συνέχεια θα φιλτραριστεί μέσω σωλήνων για να παρέχει μια πηγή φρέσκου, τρεχούμενου νερού για τη γάτα σας.

Τα σιντριβάνια νερού απαιτούν συνεχή συντήρηση για να λειτουργούν όπως αναμένεται. Πρώτον, χρειάζονται κάποιου είδους ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν – είτε μέσω πρίζας είτε με μπαταρίες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα φίλτρα κάθε λίγους μήνες για να διατηρείτε το σιντριβάνι σε λειτουργική κατάσταση και να διασφαλίζετε ότι η γάτα σας παίρνει το καθαρότερο νερό.

Τύποι σιντριβανιών νερού για γάτες

Τα σιντριβάνια νερού για γάτες κυκλοφορούν σε τρία βασικά στυλ. Μπορεί να έχουν μια κορυφή που μοιάζει με βρύση και ρίχνει νερό στο κύριο μπολ. Η γάτα σας μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει να πιει από το μπολ ή απευθείας από το νερό που στάζει. Ορισμένα σιντριβάνια έχουν μια τρύπα στο μπολ που αναβλύζει νερό στην επιφάνεια. Πολλά σιντριβάνια μπορούν να κάνουν και τα δύο, επιτρέποντάς σας να προσφέρετε και τα δύο στυλ στη γάτα σας για να δείτε ποιο προτιμά.

Ορισμένα μοντέλα σάς δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίζετε το ρυθμό ροής του νερού, κάτι που αποτελεί σίγουρα πλεονέκτημα για τις επιλεκτικές γάτες. Ορισμένες προτιμούν μια πιο ήσυχη και απαλή ροή νερού, ενώ άλλες δεν θα κοιτάξουν καν το σιντριβάνι αν δεν το ακούσουν να στάζει.

Ευκολία καθαρισμού

Παρόλο που δεν θα χρειαστεί να πλένετε καθημερινά το σιντριβάνι νερού για γάτες, θα χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια για τον καθαρισμό του, ειδικά αν έχετε αγοράσει ένα πιο ογκώδες μοντέλο. Θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί σωστά, και επειδή πολλά μοντέλα έχουν μικρά μέρη, η πραγματική διαδικασία καθαρισμού μπορεί να είναι δύσκολη.

Χωρίς σωστό και σχολαστικό καθαρισμό, μπορεί να δημιουργηθούν βακτήρια, ειδικά στο σύστημα φιλτραρίσματος του σιντριβανιού.

Πλεονεκτήματα

Οι γάτες προτιμούν το τρεχούμενο νερό
Η κίνηση προσελκύει την προσοχή της περίεργης γάτας σας
Μπορεί να παρέχει φιλτραρισμένο νερό

Μπορεί να διατηρήσει το νερό σε δροσερή θερμοκρασία

Μειονεκτήματα

Πιο ακριβά από τα μπολ
Πρέπει να αγοράσετε φίλτρα αντικατάστασης
Απαιτεί ηλεκτρικό ρεύμα

Μπορεί να κάνει θόρυβο

Ποια είναι τα κοινά υλικά για μπολ και σιντριβάνι νερού;

Τρία βασικά υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τόσο των μπολ όσο και των σιντριβανιών νερού. Το υλικό που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον προϋπολογισμό και την προτίμηση του στυλ σας.

Τρία βασικά υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τόσο των μπολ όσο και των σιντριβανιών. Το υλικό που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις σας.

Τα πλαστικά στυλ χωρίς BPA είναι τα πιο εύκολα διαθέσιμα και προσιτά στους ιδιοκτήτες γατών με χαμηλό προϋπολογισμό. Είναι συνήθως αρκετά ανθεκτικά, αν και μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά βακτήρια, ειδικά αν έχουν γρατζουνιές στην επιφάνεια.

Το κεραμικό είναι μια άλλη επιλογή υλικού. Έρχεται σε διάφορα χρώματα και στυλ για να ταιριάζει σχεδόν σε κάθε αισθητική του σπιτιού. Αλλά το κεραμικό είναι ένα φυσικά εύθραυστο υλικό, γεγονός που μπορεί να μην το καθιστά κατάλληλο για όλα τα νοικοκυριά.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι η πιο ανθεκτική από τις τρεις επιλογές υλικών και ίσως η πιο εύκολη στο καθάρισμα, επειδή συχνά είναι ασφαλής στο πλυντήριο πιάτων. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν διατίθεται σε διάφορα χρώματα ή σχέδια, αλλά προσφέρει μια απλή αισθητική εμφάνιση.

Θα παίξει η γάτα μου στη γυάλα ή στο σιντριβάνι της;

Η σύντομη απάντηση είναι ίσως. Ορισμένες γάτες θα ανακαλύψουν ότι η τοποθέτηση της πατούσας τους στο μπολ με το στάσιμο νερό τους δημιουργεί την κίνηση που επιθυμούν. Άλλες μπορεί να βλέπουν το σιντριβάνι τους ως παιχνίδι και να εκτοξεύουν νερό παντού.

Κάποιες γάτες μπορεί να έχουν αρχίσει να βουτάνε ένα πόδι στο μπολ ή το σιντριβάνι τους από περιέργεια. Όταν όμως μαθαίνουν πόσο διασκεδαστικό είναι να παίζουν στο νερό, υιοθετούν μια ανθυγιεινή (και βρώμικη) συνήθεια. Οι γεμάτες σκουπίδια πατούσες μπορεί να μολύνουν την παροχή νερού του κατοικίδιου ζώου σας, καθιστώντας το νερό βρώμικο και μη ελκυστικό.

Αν πιστεύετε ότι το γατάκι σας παίζει στη λεκάνη ή το σιντριβάνι του από πλήξη, προσφέρετε του περισσότερα σωματικά και πνευματικά ερεθίσματα. Αφιερώστε χρόνο για να παίζετε μαζί τους καθημερινά και εξασφαλίστε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο σπίτι σας για ατομικές συνεδρίες παιχνιδιού.

Είναι δύσκολο για εμάς να πούμε με βεβαιότητα αν η γατούλα σας θα παίξει στο μπολ ή το σιντριβάνι της, αλλά δεν μπορείτε να μην της παρέχετε μια πηγή νερού. Συνιστούμε να επενδύσετε σε ένα χαλάκι σιλικόνης για να τοποθετήσετε τη συσκευή διανομής νερού για να αποφύγετε ζημιές στο δάπεδο που σας περιβάλλει.

Συμπέρασμα

Οι γάτες είναι κακές στο να ενυδατώνονται, ειδικά εκείνες που κάνουν δίαιτα με κροκέτες. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να παρέχουν νερό σε στυλ που προτιμά η γάτα τους για να τις ενθαρρύνουν να πίνουν τη σωστή ποσότητα νερού κάθε μέρα. Δυστυχώς για εσάς, αν η γατούλα σας είναι επιλεκτική, θα πρέπει να κάνετε κάποια δοκιμή και σφάλμα για να δείτε αν το κατοικίδιο ζώο σας προτιμά ένα μπολ ή ένα σιντριβάνι νερού. Μόλις μάθετε από ποιον τύπο είναι πιο πιθανό να πιει, ο κατάλογος των υποψήφιων διανομέων νερού θα μειωθεί στο μισό.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top