Χάσατε τη γάτα σας; 10 τρόποι για να τη βρείτε- Χρήσιμος οδηγός

Αγορές

Αν είστε ιδιοκτήτης μιας γάτας, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια κατάσταση κατά την οποία η γατούλα σας εξαφανίζεται ξαφνικά. Ακόμη και οι γάτες που ζουν μόνο σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να ξεγλιστρήσουν απροσδόκητα από την πόρτα. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι η γάτα σας δεν πήγε πολύ μακριά. Οι γάτες είναι πολύ εδαφικές (ακόμη και οι στειρωμένες), οπότε ψάξτε προσεκτικά τις κοντινές περιοχές για τυχόν βολικές κρυψώνες.

Προκειμένου να βρείτε τη γάτα σας, εξετάστε τους πιθανούς λόγους για την απουσία της. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσετε στην άκρη τα συναισθήματα και να αξιολογήσετε τις πιθανότητες, με την κατάλληλη ενέργεια για κάθε μία.

Ο χρόνος είναι σημαντικός και μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε όλες τις ακόλουθες ενέργειες:

Ελέγξτε πρώτα την αυλή σας: Οι οικόσιτες γάτες που ξεγλιστρούν συνήθως μένουν κοντά στην αυλή τους ή κρύβονται κάτω από  θεμέλια και θάμνους.
Χρησιμοποιήστε ένα μόνιτορ για μωρά στη βεράντα σας: Αφήστε ένα μπολ με φαγητό στη βεράντα σας με ένα ηλεκτρονικό μόνιτορ μωρού ή άλλο σύστημα παρακολούθησης του σπιτιού προς το μπολ.
Δημιουργήστε φυλλάδια με φωτογραφίες της γάτας σας: Προσφέρετε μια ανταμοιβή και μοιράστε τα φυλλάδια πόρτα-πόρτα σε ακτίνα τουλάχιστον τριών τετραγώνων. Επιπλέον, αναρτήστε το φυλλάδιο σε βιτρίνες καταστημάτων.
Ειδοποιήστε τον υπεύθυνο ελέγχου των ζώων: Δώστε τους ένα φυλλάδιο και ζητήστε τους να αναζητήσουν τη γάτα σας.
Καλέστε τους τοπικούς κτηνιάτρους: Είναι πιθανό ένας φύλακας άγγελος να έφερε τη γάτα σας με τραύματα- ρωτήστε τους κτηνιάτρους αν μπορείτε να αναρτήσετε ένα φυλλάδιο στα ιατρεία τους.
Επισκεφθείτε το τοπικό καταφύγιο ζώων: Αφήστε ένα φυλλάδιο και ρωτήστε αν σας έχουν φέρει μια γάτα που ανταποκρίνεται στην περιγραφή.
Δημοσιεύστε σε τοπικές σελίδες χαμένων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ορισμένες κοινότητες χρηματοδοτούν ιστότοπους ειδικά σχεδιασμένους για χαμένα/απολεσθέντα κατοικίδια ζώα.
Ελέγξτε τις τοπικές οργανώσεις διάσωσης: Ζητήστε την άδεια να επισκεφθείτε ανάδοχες οικογένειες που μπορεί να έχουν φιλοξενήσει πρόσφατα μια γάτα που ανταποκρίνεται στην περιγραφή.

Η σημασία της αναγνώρισης

Εάν η γάτα σας έχει σωστή αναγνώριση, είναι πιο πιθανό να σας επιστραφεί. Αν η γάτα σας φοράει κολάρο και ετικέτες, οι περισσότεροι άνθρωποι θα σας την επιστρέψουν αν νομίζουν ότι έχει χαθεί. Με το μικροτσίπ ή/και το τατουάζ στα αυτιά, πολλοί κτηνίατροι και καταφύγια ζώων θα μπορούν να σας ειδοποιήσουν, ακόμη και αν το κολάρο/τα καρτελάκια έχουν αφαιρεθεί. Τα τατουάζ στο αυτί που τοποθετήθηκαν κατά τη στείρωση μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένδειξη ότι η γάτα σας είχε προηγούμενη προληπτική φροντίδα και μπορεί να έχει σπίτι.

Προσοχή στην προσφορά ανταμοιβών

Έχουν ειπωθεί θλιβερές ιστορίες για σκληρούς εκβιαστές που απέσπασαν μεγάλες χρηματικές αμοιβές από θλιμμένους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων με την προϋπόθεση ότι “βρήκαν” τα κατοικίδιά τους. Μην αφήνετε τον εαυτό σας εκτεθειμένο σε ψεύτικες ελπίδες και, με κάθε τρόπο, μην στείλετε χρήματα μέχρι να δείτε τη γάτα σας.

Μπείτε στη διαδικασία και εμπλέξτε τους γείτονές σας

Οι γείτονές σας μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα ακόμη ζευγάρι μάτια που θα αναζητήσουν τη χαμένη σας γάτα. Ενημερώστε τους αν η γάτα σας αγνοείται και κρατήστε τους ενήμερους για το αν η γάτα σας έχει βρεθεί ή αν η αναζήτηση συνεχίζεται. Αφιερώστε χρόνο για να γίνετε γείτονες και να παρακολουθείτε τις γάτες των γειτόνων σας, αν ανησυχούν για την τύχη τους.

Κρατήστε τη γάτα σας σε εσωτερικό χώρο

Παρόλο που οι γάτες εσωτερικού χώρου ξεφεύγουν περιστασιακά, σπάνια πηγαίνουν μακριά και συνήθως μπορούν εύκολα να δελεαστούν να επιστρέψουν μέσα πριν συναντήσουν κακό. Είναι αυτονόητο ότι μια γάτα που βρίσκεται μέσα στο σπίτι είναι πιο ασφαλής γάτα.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν να βρείτε τη γάτα σας. Προκείμενου, όμως, να αποφύγετε μια τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία σας προτρέπουμε να προμηθευτείτε ένα Tracker, όπως το Anti-Lost GPS Tracker με Bluetooth. Το Anti-Lost Gps Tracker είναι μια αδιάβροχη συσκευή Bluetooth που βοηθάει να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα σας ασφαλή. Η συσκευή έχει αυτονομία 6 περίπου μέρες, εφαρμόζεται στο περιλαίμιο και παρακολουθεί τα κατοικίδια σας σε όλες τους τις περιπέτειες.

Το GPS Tracker για σκύλους και γάτες σας επιτρέπει να γνωρίζετε ακριβώς την θέση του κατοικίδιου σας ανά πάσα στιγμή.
Μόνο σε λίγα βήματα, μπορείτε να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο με τη συσκευή, να καταχωρήσετε τον αριθμό σας και σε περίπτωση απώλειας με το πάτημα ενός κουμπιού να έρθετε σε επικοινωνίας με το κατοικίδιο σας.

Επιπλέον, με τη λειτουργία Geotracking, μπορείτε να ελέγχετε χωρικά το κατοικίδιό σας αφού χτυπάει συναγερμός όταν το κατοικίδιο ζώο εισέρχεται ή εξέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή που έχετε ορίσει εσείς. Φορέστε το στο κατοικίδιο σας και ξενοιάστε για ώρες! Με μπαταρία που διαρκεί 150 ώρες σε standby mode.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top