Διατροφή σκύλου: Ένας οδηγός αγοράς για τις λιχουδιές σκύλων- Τι να προσέχετε

Αγορές

Είτε μετά από μια δύσκολη μέρα δουλειάς είτε για να γιορτάσουμε μια ειδική περίσταση, όλοι μας αγαπάμε μια ή δύο λιχουδιές, και οι σκύλοι μας είναι ακριβώς το ίδιο.

Ο σκύλος σας θα απολαύσει μια νόστιμη λιχουδιά ανά πάσα στιγμή, αλλά εναπόκειται σε εσάς να του δίνετε το σωστό είδος λιχουδιών στις σωστές στιγμές και να βεβαιώνεστε ότι τα ειδικά σνακ δεν θα γίνουν μέρος της κανονικής του διατροφής.

Κατανόηση των “τοξικών” λιχουδιών

Ενώ ο σκύλος σας μπορεί να κοιτάζει με λαχτάρα το πιάτο σας, δεν πρέπει ποτέ να του προσφέρετε αποφάγια από το τραπέζι. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ταΐζετε το σκύλο σας με λιχουδιές από το πιάτο σας:

Το μοίρασμα της τροφής μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς, όταν προσπαθείτε να φάτε στη συνέχεια
Πολλές ανθρώπινες τροφές μπορεί να είναι “τοξικές” ή επιβλαβείς για τους σκύλους

Ορισμένες από τις ανθρώπινες τροφές που είναι “τοξικές” για τους σκύλους περιλαμβάνουν:

  • Σοκολάτα
  • Σταφύλια ή σταφίδες
  • Κρεμμύδια

Οι υψηλής ποιότητας λιχουδιές για σκύλους θα είναι πιο ωφέλιμες διατροφικά για το κατοικίδιο ζώο σας και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου να φάνε κάτι επικίνδυνο. Επιπλέον, όταν ταΐζετε το σκύλο σας με τις δικές του παρακολουθούμενες λιχουδιές, θα είναι πιο εύκολο να ελέγχετε πόσο τρώει.

Ποιοι τύποι λιχουδιών είναι καλοί για τους σκύλους;

Ορισμένες λιχουδιές για σκύλους παρέχουν πρόσθετα οφέλη για το κατοικίδιό σας, όπως υγιέστερο τρίχωμα, αρθρώσεις και στόμα, οπότε αυτές είναι εξαιρετικές για να τις προσέξετε. Οι οδοντιατρικές λιχουδιές μάσησης και πράγματα όπως τα κέρατα και τα μπλοκ από γάλα γιακ μπορούν να βοηθήσουν να διατηρηθούν τα δόντια του σκύλου σας καθαρά, ενώ ταυτόχρονα φρεσκάρουν την αναπνοή του.

Οι ελαφρύτερες λιχουδιές μπορούν να είναι ιδανικές αν ο σκύλος σας κάνει δίαιτα, ενώ οι υποαλλεργικές μπορούν να είναι ιδανικές αν ο σύντροφός σας πάσχει από αλλεργίες.

Τα οφέλη των λιχουδιών για σκύλους

Είτε έχει μάθει μια νέα δεξιότητα είτε έχει συμπεριφερθεί ιδιαίτερα καλά, οι λιχουδιές είναι ένας θαυμάσιος τρόπος επιβράβευσης του κατοικίδιου ζώου σας. Οι λιχουδιές αποτελούν επίσης το αναπόσπαστο κίνητρο πολλών ρουτίνων εκπαίδευσης και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των καλών συμπεριφορών.

Αλλά ενώ μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο επιβράβευσης, το κατοικίδιό σας δεν χρειάζεται μια λιχουδιά κάθε φορά που θέλετε να του δείξετε πόσο πολύ το αγαπάτε. Η περιποίηση, ο περίπατος ή το παιχνίδι με τον σκύλο σας είναι όλες εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις αντί να δώσετε στον σκύλο σας λίγη επιπλέον τροφή.

Πώς να δώσετε στον σκύλο σας λιχουδιές

Οι λιχουδιές χρησιμοποιούνται καλύτερα ως ανταμοιβή όταν ο σκύλος σας είναι ήρεμος και φρόνιμος. Συνήθως δεν είναι καλή ιδέα να τις χρησιμοποιείτε για να ηρεμήσετε το κατοικίδιό σας, καθώς θα συνδέσει την υπερδιέγερση με την ανταμοιβή.

Δίνοντας στον σκύλο σας μια λιχουδιά

  • Επιλέξτε μια λιχουδιά – η εξαιρετικά ευαίσθητη μύτη του σκύλου σας θα αντιληφθεί σύντομα τη μυρωδιά της
    Αν το κατοικίδιό σας ενθουσιαστεί υπερβολικά, χρησιμοποιήστε εντολές και τη γλώσσα του σώματός σας για να του δείξετε ότι δεν το εγκρίνετε
  • Περιμένετε μέχρι να ηρεμήσει και στη συνέχεια δώστε του τη λιχουδιά
  • Κρατήστε τη λιχουδιά ανάμεσα στα δάχτυλα και τον αντίχειρά σας ή στην επίπεδη παλάμη σας
  • Αν ο σκύλος σας σπάσει, διδάξτε του να μην το κάνει κρατώντας τη λιχουδιά σε κλειστή γροθιά και αφήνοντάς την μόνο όταν γλείφει ή προσπαθεί να πάρει τη λιχουδιά απαλά

Πότε να δίνετε στον σκύλο σας λιχουδιές

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ενδώσετε στα μάτια του κουταβιού, βεβαιωθείτε ότι δίνετε στο σκύλο σας λιχουδιές μόνο περιστασιακά.

Συνήθως είναι καλύτερο να βεβαιώνεστε ότι οι λιχουδιές φτάνουν μόνο το 10% περίπου των ημερήσιων θερμίδων του κατοικίδιου ζώου σας, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας ή έναν από τους διατροφολόγους μας και θα σας δώσουν κάποιες ειδικές συμβουλές για το σκύλο σας.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές λιχουδιές διαθέσιμες και κάποιες είναι πιο κατάλληλες για διαφορετικούς τύπους σκύλων από άλλες. Για παράδειγμα, αν έχετε μικρόσωμο σκύλοή κουτάβι, αναζητήστε μια σειρά λιχουδιών που να τους ταιριάζει, καθώς εκείνες που είναι φτιαγμένες για μεγαλύτερους σκύλους μπορεί να μην είναι τόσο καλές γι’ αυτούς.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top