Έτσι θα διατηρήσετε τα σκυλιά σας δροσερά στη ζέστη του καλοκαιριού

Αγορές

Ακούω από πολλούς ιδιοκτήτες ότι οι λύκοι ή τα σκυλιά που κυνηγούν/φρουρούν/βοσκουν δεν χρειάστηκαν ποτέ στρώμα ψύξης και ήταν όλα μια χαρά, οπότε όλα αυτά τα προϊόντα είναι απλώς της μόδας.

Λοιπόν, αν το σκεφτείτε, υπάρχουν πολλές διαφορές στη ζωή των σκύλων μας στις μέρες μας σε σύγκριση με μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν. Πρώτα απ’ όλα, τα σκυλιά συνήθιζαν να ζουν έξω 24 ώρες το 24ωρο, οπότε είχαν εβδομάδες/μήνες για να συνηθίσουν τον καιρό να ζεσταίνεται στην αρχή της εποχής. Στις μέρες μας, τα περισσότερα οικογενειακά κατοικίδια περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε κλιματιζόμενο ή τουλάχιστον σε ένα περιβάλλον με κάπως ελεγχόμενη θερμοκρασία, οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτά να διαχειριστούν τη ζέστη όταν βγαίνουν έξω.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι τα παραδοσιακά σκυλιά εργασίας συνήθιζαν να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της ημέρας – κατά προτίμηση σε μια τρύπα σκαμμένη κάτω από έναν θάμνο – και δεν τολμούσαν να βγουν έξω, εκτός αν υπήρχε κάτι που άξιζε να ελέγξουν. Στις μέρες μας μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε τα σκυλιά για μια γρήγορη βόλτα στο μεσημεριανό μας διάλειμμα, ή να τα πάρουμε μαζί μας για διακοπές σε μια ηλιόλουστη παραλία, ή να κάθονται μαζί μας σε ένα σκάφος/SUP στον ήλιο. Υπάρχουν επίσης σκύλοι υπηρεσίας και σκύλοι εργασίας που πρέπει να δουλεύουν ακόμα και όταν κάνει ζέστη και ο ιδιοκτήτης τους δεν μπορεί να επιλέξει να τους βγάλει βόλτα μόνο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ όταν έχει πιο δροσερό καιρό.

Υπάρχουν επίσης πολλές και πολύ διαφορετικές φυλές με πολύ διαφορετικές ανάγκες και περιορισμούς. Αρχικά τα σκυλιά εκτρέφονταν για πρακτικούς λόγους, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, στις σύγχρονες εποχές, οι περισσότερες φυλές εκτρέφονταν περισσότερο για την εμφάνιση, γεγονός που τις πήγε πολύ μακριά από αυτά τα αρχικά σκυλιά/λύκους εργασίας.

Τα σκυλιά συμμετέχουν στη ζωή μας με πολύ διαφορετικούς τρόπους από ό,τι παλαιότερα, και πολλά από αυτά χρειάζονται κάποια βοήθεια για να προσαρμοστούν στις καταστάσεις στις οποίες τα βάζουμε. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σκυλιά χρειάζονται γιλέκο ψύξης/χαλάκι ψύξης ή άλλο προϊόν ψύξης; Απολύτως όχι, αλλά η εκμάθηση αυτών των προϊόντων και η γνώση του πότε και πώς να τα χρησιμοποιείτε μπορεί να σώσει τη ζωή πολλών σκύλων.

Πώς να διατηρείτε τα σκυλιά δροσερά στη ζέστη του καλοκαιριού

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να αγοράσουμε κάτι και δεν θα χρειαζόταν να ανησυχούμε καθόλου για την υπερθέρμανση των σκύλων μας, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Θα υπάρξουν ζεστές και υγρές ημέρες που θα πρέπει ακόμα να μείνετε στο σπίτι με τον σκύλο σας αντί να πάτε για εκείνη την περιπέτεια που είχατε προγραμματίσει. Ομοίως, το να έχετε σκιά που καλύπτει το αυτοκίνητο και προϊόντα ψύξης στο κλουβί δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου και να μην ανησυχείτε για τα σκυλιά ενώ περνάτε ώρες για ψώνια.

Αυτά τα προϊόντα είναι εδώ για να σας βοηθήσουν, αλλά η αποτελεσματικότητά τους θα είναι διαφορετική για κάθε σκύλο και ο κίνδυνος υπερθέρμανσης θα αλλάξει επίσης αν ο σκύλος σας μεγαλώσει, πάρει κάποιο βάρος ή έχει προβλήματα υγείας ή αν η υγρασία του αέρα αλλάζει. Ακόμη και αν αγοράσετε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα ψύξης, ο σκύλος σας μπορεί να υπερθερμανθεί. Η υπερθέρμανση μπορεί να είναι μια κατάσταση ζωής ή θανάτου για τους σκύλους και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν μπορεί να εξαλείψει εντελώς αυτόν τον κίνδυνο σε ορισμένες ημέρες.

Μια άλλη σημαντική αποποίηση ευθυνών είναι ότι σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το να βοηθήσουμε τα σκυλιά να ΜΕΙΝΟΥΝ δροσερά, όχι για να μειώσουμε τη θερμοκρασία τους όταν έχουν ήδη υπερθερμανθεί. Το να είστε προληπτικοί και να χρησιμοποιήσετε κάποιο διάλυμα ψύξης ΠΡΙΝ ο σκύλος σας δυσκολευτεί είναι πολύ πιο ασφαλές και πιο αποτελεσματικό.

Πού πρέπει (και πού δεν πρέπει) να δροσιστεί ο σκύλος

Οι σκύλοι δροσίζονται κυρίως στις πατούσες τους και μέσω του λαχάνιασματός τους, αλλά αν θέλουμε να τους βοηθήσουμε να παραμείνουν δροσεροί, η ψύξη της περιοχής του θώρακα είναι η πιο αποτελεσματική, επειδή η ροή του αίματος γύρω από την καρδιά εξασφαλίζει ότι το αποτέλεσμα της ψύξης θα κυκλοφορήσει σε όλες τις περιοχές.

Οι διαφορετικές τεχνικές ψύξης απαιτούν διαφορετικά σχέδια για να είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς. Τα μπουφάν ψύξης που λειτουργούν κυρίως με την αντανάκλαση του ήλιου θα πρέπει να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της πλάτης. Τα γιλέκα ψύξης με εξάτμιση ή αυτά που πρέπει να τοποθετηθούν στο ψυγείο/κατάψυξη θα πρέπει να καλύπτουν κυρίως την περιοχή του στήθους και ιδανικά να αφήνουν ακάλυπτες τις κύριες μυϊκές ομάδες και αρθρώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, εάν εφαρμόζουν σημαντικό αποτέλεσμα ψύξης. Η υπερβολική ψύξη των ώμων, των γοφών και της σπονδυλικής στήλης με παγωμένα γιλέκα μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και είναι δυσάρεστη για τα σκυλιά που έχουν ήδη οποιοδήποτε πόνο στις αρθρώσεις.

Cooling mats/ στρώμα ψύξης

Τα σκυλιά αναζητούν φυσικά μια πιο δροσερή επιφάνεια για να ξαπλώσουν όταν κάνει ζέστη, οπότε η παροχή ενός παταριού ψύξης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα βοηθήσετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πολλά κρεβάτια ψύξης χρησιμοποιούν κάποιο είδος τζελ που συνήθως πρέπει να τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Αυτά είναι υπέροχα, εκτός αν έχετε σκύλο που μασάει. Τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούν ένα μη τοξικό τζελ, αλλά και πάλι δεν είναι καλό για να το καταπιεί ο σκύλος σας. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στη συσκευασία για να καταλάβετε αν είναι ασφαλές για το σκύλο και παρακολουθήστε το όσο ο σκύλος χρησιμοποιεί το κρεβάτι.

Άλλα κρεβάτια χρησιμοποιούν πάγο, ο οποίος είναι μια πολύ ασφαλέστερη λύση γύρω. Εάν επιλέξετε ένα στρώμα με πάγο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάποια μόνωση/παρακάμψη γύρω από τον πάγο, ώστε να μην κρυώνει υπερβολικά ο σκύλος. Ακριβώς όπως όταν πρέπει να εφαρμόσετε πάγο στον εαυτό σας – θέλετε περιορισμένη επαφή μέσω ενός υφάσματος ή ενός άλλου μονωτικού στρώματος.

Στρώμα Δροσιάς Αυτοδροσιζόμενο Cooling Mat για Κατοικίδια 70x50cm

Έτοιμοι για το καλοκαίρι! Το Αυτοδροσιζόμενο Στρώμα Ψύξης δροσίζει το σκυλάκι ή γατάκι σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Δε χρειάζεται να τοποθετηθεί στον καταψύκτη ή στο ψυγείο, λόγω της τεχνολογίας Coolcore με την οποία είναι φτιαγμένο το ύφασμά του.

Μειώνει γρήγορα τη θερμότητα του σώματος του ζώου σας. Το στρώμα είναι περίπου 10 βαθμούς πιο κρύο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και είναι αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες. Όταν το ζωάκι σας σηκωθεί, το στρώμα είναι έτοιμο για χρήση ξανά μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Μείνετε «δροσεροί» παντού! Ελαφρύ και εύκολο στο δίπλωμα μεταφέρεται παντού. Αυτό σας επιτρέπει να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας ένα δροσερό μέρος ανάπαυσης οπουδήποτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καθαρίζεται εύκολα με ένα πανί. Προσοχή! Δεν πλένεται στο πλυντήριο.

Χαρακτηριστικά
• Δεν χρειάζεται ψύξη
• Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και στις καιρικές συνθήκες.
• Αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες
• Παχύ εξωτερικό στρώμα πολυεστέρα

Περίληψη

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι κανένα από αυτά δεν θα λειτουργήσει σε όλες τις περιπτώσεις για όλους τους σκύλους, και ακόμη και αν λειτουργήσει, δεν μπορεί να παρέχει 100% προστασία από την υπερθέρμανση. Η ύπαρξη κάποιων προϊόντων ψύξης σας δίνει επιλογές για να εξακολουθείτε να εμπλέκετε το σκύλο στις περιπέτειές σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί και να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια πάνω απ’ όλα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top