Η άποψη ενός κτηνιάτρου: Είναι τα σακίδια πλάτης κατάλληλα για γάτες;- Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αγορές

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ μια γάτα να κοιτάζει έξω από μια μικρή φούσκα σε ένα σακίδιο πλάτης, ίσως να έχετε βρεθεί να κάνετε ακριβώς αυτή την ερώτηση. Εξάλλου, ένα ασφαλές σακίδιο πλάτης για γάτες μπορεί να φαίνεται ένας αξιολάτρευτος τρόπος μεταφοράς μιας γάτας, αλλά είναι πραγματικά άνετο ή ωφέλιμο για τη γάτα;

Τελικά, δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όπως κάθε μεταφορέας γάτας, μερικές γάτες απολαμβάνουν τη βόλτα σε σακίδια πλάτης γάτας και άλλες τις μισούν. Το αν θα χρησιμοποιήσετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας ή έναν πιο παραδοσιακό μεταφορέα είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του σακιδίου γάτας

Η χρήση ενός σακιδίου πλάτης γάτας, αντί για έναν συμβατικό φορέα από σκληρό πλαστικό, έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υπάρχουν πιθανά μειονεκτήματα, ανάλογα με την προσωπικότητα της γάτας σας.

Πλεονεκτήματα ενός σακιδίου πλάτης για γάτες:

  • Η μεταφορά χωρίς να έχετε κάτι στα χέρια μπορεί να είναι πιο βολική για εσάς
  • Κρατάει τη γάτα σας ψηλά από το έδαφος, πάνω από το επίπεδο των περίεργων σκύλων
  • Συνήθως είναι πτυσσόμενο, απαιτώντας λιγότερο αποθηκευτικό χώρο
  • Οι περίεργες γάτες μπορεί να απολαμβάνουν το παράθυρο θέασης
  • Πιο σταθερό από ένα μεταφορέα που αιωρείται στο ένα χέρι
  • Πιο άνετη για τη μεταφορά βαριών γατών ή για περπάτημα σε μεγάλες αποστάσεις

Μειονεκτήματα ενός σακιδίου πλάτης για γάτες:

  • Μπορεί να είναι πιο δαπανηρή από άλλες μορφές μεταφορέα
  • Το πλαστικό παράθυρο μπορεί να φαίνεται πολύ “εκτεθειμένο” για ορισμένες γάτες
  • Οι ζωηρές γάτες μπορεί να είναι πιο δύσκολο να φορτωθούν σε ένα σακίδιο πλάτης από έναν σκληρό μεταφορέα

Είναι ασφαλές να μεταφέρετε μια γάτα σε σακίδιο;

Επειδή πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει τους συμβατικούς σκληρούς μεταφορείς, ένα σακίδιο πλάτης για γάτες ή άλλος μεταφορέας με μαλακή πλευρά μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργος. Ωστόσο, οι μεταφορείς γάτας περιλαμβάνουν τόσο σκληρές όσο και μαλακές επιλογές.

Οι μεταφορείς με σκληρή πλευρά προσφέρουν λίγο μεγαλύτερη προστασία για τη γάτα σας. Για το λόγο αυτό, οι σκληροί μεταφορείς συνιστώνται συχνά για αεροπορικά ταξίδια. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός σκληρού μεταφορέα εάν υπάρχει πιθανότητα η γάτα σας να εκτεθεί σε επιθετικά σκυλιά ή άλλους παράγοντες κινδύνου. Οι σκληροί μεταφορείς μπορεί επίσης να είναι πιο δύσκολο για τις γάτες να δραπετεύσουν από αυτούς, καθιστώντας τους μια καλή επιλογή για επιθετικές γάτες και γάτες που απεχθάνονται τους μεταφορείς.

Για πολλές γάτες όμως, οι μαλακοί μεταφορείς είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η μεταφορά της γάτας σας σε έναν μαλακό μεταφορέα μπορεί να βοηθήσει τη γάτα σας να αισθάνεται άνετα, επειδή ο μεταφορέας τυλίγεται γύρω από το σώμα της. Κατά τη διάρκεια των περισσότερων κανονικών, καθημερινών ταξιδιών, οι γάτες δεν χρειάζονται την πρόσθετη προστασία που προσφέρει ένας σκληρός μεταφορέας. Τα σακίδια πλάτης και οι μαλακοί σάκοι μεταφοράς είναι μια λογική επιλογή για τις περισσότερες γάτες συντροφιάς.

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει μια γάτα σε ένα σακίδιο πλάτης;

Σε γενικές γραμμές, οι γάτες μπορούν να παραμένουν σε ένα σακίδιο πλάτης ή άλλο μεταφορέα για έως και έξι ώρες κάθε φορά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γάτες μπορεί να αντέξουν έως και οκτώ ώρες σε ένα μεταφορέα… αλλά αυτό είναι υπερβολικό!

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε περισσότερες από έξι έως οκτώ ώρες με τη γάτα σας, θα πρέπει να προγραμματίζετε περιοδικά διαλείμματα. Η γάτα σας θα πρέπει να βγαίνει από το μεταφορέα της (σε έναν ασφαλή, περιορισμένο χώρο) για να πίνει νερό, να τεντώνει λίγο τους μύες της και να έχει πρόσβαση σε ένα κουτί απορριμμάτων. Διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές μας για ταξίδια με γάτα προτού ξεκινήσετε ένα οδικό ταξίδι με τον αιλουροειδή σύντροφό σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ένα σακίδιο πλάτης για γάτες

Είναι σημαντικό να εγκλιματίσετε τη γάτα σας στο σακίδιο πλάτης της σταδιακά, όπως θα κάνατε και με κάθε άλλο τύπο μεταφορέα γάτας. Εάν η γάτα σας απεχθάνεται το μεταφορέα της και κάθε ταξίδι προηγείται από ώρες κυνηγητού της γάτας σας και σπρώξιμο στο μεταφορέα, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Αντ’ αυτού, βοηθήστε τη γάτα σας να δημιουργήσει μια θετική σχέση με το μεταφορέα της. Χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένες στρατηγικές για να βάλετε μια γάτα σε ένα μεταφορέα, μπορείτε να κάνετε την εμπειρία του μεταφορέα της γάτας σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

Αφού βάλετε τη γάτα σας, προσέξτε πού τοποθετείτε το σακίδιο. Η τοποθέτηση του σακιδίου σε μια υψηλή επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι, θα μπορούσε να επιτρέψει στη γάτα σας να πέσει αν αρχίσει να κουνιέται. Ομοίως, η τοποθέτηση του σακιδίου πλάτης σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου χωρίς τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή άλλου συστήματος συγκράτησης θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το σακίδιο πλάτης να πετάξει στον αέρα σε περίπτωση ατυχήματος.

Ενώ το πάτωμα είναι γενικά ένα ασφαλέστερο μέρος για ένα σακίδιο πλάτης γάτας, προσέξτε το περιβάλλον σας. Το να τοποθετήσετε το σακίδιο πλάτης στο έδαφος και να απομακρυνθείτε θα μπορούσε να θέσει τη γάτα σας σε κίνδυνο επίθεσης σκύλου ή άλλου ατυχήματος. Δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας και μην αφήνετε τη γάτα σας χωρίς επίβλεψη σε ένα σακίδιο πλάτης.

Πώς να κάνετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας πιο άνετο

Η αγορά ενός μεταφορέα με το σωστό μέγεθος είναι ένα πρώτο βήμα για να εξασφαλίσετε ότι η γάτα σας είναι άνετα. Βεβαιωθείτε ότι ο μεταφορέας της γάτας σας είναι αρκετά ψηλός και φαρδύς ώστε να μπορεί να στέκεται άνετα. Ιδανικά, ο μεταφορέας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 φορά πιο ψηλός από τη γάτα σας και 1,5 φορά πιο μακρύς από τη γάτα σας.

Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει επίσης χώρο για να γυρίζει άνετα μέσα στο μεταφορέα.

Ο ψεκασμός ενός σπρέι φερομόνης γάτας στο μεταφορέα της γάτας σας μπορεί επίσης να αυξήσει την άνεση της γάτας σας και να μειώσει το άγχος που συνδέεται με το ταξίδι. Το catnip ή ένα αγαπημένο παιχνίδι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο άνετου περιβάλλοντος για τη γάτα σας.

Μπορείτε να πάρετε μια γάτα σε πεζοπορία;

Ενώ είναι σύνηθες να βλέπουμε σκύλους πεζοπόρους στα μονοπάτια, η πεζοπορία με γάτες είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένη. Ωστόσο, ορισμένες γάτες απολαμβάνουν επίσης την αλλαγή του τοπίου που συνοδεύει μια σύντομη βόλτα στη φύση. Ένα σακίδιο γάτας μπορεί να αποτελέσει έναν εύκολο τρόπο για να πάρετε τη γάτα σας μαζί σας για πεζοπορία, χωρίς να χρειάζεται να διανύσει όλη την απόσταση με τα πόδια.

Το να αφήνετε τη γάτα σας να βγαίνει περιοδικά από το μεταφορέα της μπορεί να κάνει μια πεζοπορία πιο ενδιαφέρουσα για τη γάτα σας. Βεβαιωθείτε ότι φοράει ένα από τα καλύτερα λουριά γάτας, ότι είναι καλά προσαρμοσμένο και ότι κρατάτε σταθερά το λουρί της. Χρησιμοποιώντας ένα κοντό λουρί θα κρατήσετε τη γάτα σας κοντά σας, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους που σχετίζονται με τα αρπακτικά που μπορεί να συναντήσετε στη φύση.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι μεταφορείς γάτας γίνονται πολύ ζεστοί. Ακόμη και τα πάνελ με πλέγμα δεν προσφέρουν σημαντικό αερισμό, οπότε η γάτα σας μπορεί να κινδυνεύει να υπερθερμανθεί. Πεζοπορείτε με τη γάτα σας σε σακίδιο μόνο σε δροσερές, ευχάριστες ημέρες, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο θερμικού στρες.

Ευτυχώς, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι είναι πιο προβληματικά για τις γάτες από οποιονδήποτε άλλο τύπο μεταφορέα. Στην πραγματικότητα, ορισμένες γάτες μπορεί να εκτιμήσουν τη θέα που προσφέρει ένα παράθυρο φούσκας σακιδίου πλάτης και ένα ψηλό πλεονεκτικό σημείο. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα σακίδιο πλάτης για τη γάτα σας, δώστε χρόνο στη γάτα σας να προσαρμοστεί στο σακίδιο πλάτης και παρακολουθήστε την στενά για τυχόν σημάδια φόβου ή άγχους.

Τσάντα μεταφοράς πλάτης Pet Interest 33X24.5X40cm σε Μπεζ χρώμα

Η τσάντα μεταφοράς πλάτης της Pet Interest είναι η κατάλληλη επιλογή για να κάνετε τις βόλτες σας με το κατοικιδίο σας. Είναι ιδανική για μικρόσωμα σκυλάκια και γατούλες λόγω του μεγέθους της. Στο κέντρο της τσάντας έχει μια στρογγυλή τσεπη από δίχτυ, η οποία ανοίγει με φερμουάρ και μπορεί να βγάζει το ζωάκι σας το κεφάλι του. Αυτό βοηθάει να παίρνει καθαρό αέρα και να έχει οπτική επαφή. Στο μπροστινό μέρος της τσάντας έχει μια μεγάλη θήκη για να βάζετε τα απαραίτητα αντικείμενα του ζώου σας, αλλά ακόμη και τα δικά σας. Επιπλέον, στις πλαϊνές πλευρές έχει από δύο θήκες για να βάζετε το νερό του κατοικιδίου σας ή κάποιο παιχνίδι για να έχετε πάντα να παίζετε. Διαθέτει χερούλια για να το κρατάτε και στο χέρι.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top