Κουρευτική μηχανή για σκύλους: Είδη λεπίδων και τι να προσέξετε- Οδηγός αγοράς

Αγορές

Ποια κουρευτική μηχανή για σκύλους πρόκειται να αγοράσετε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Γνωρίζοντας πώς θα χρησιμοποιήσετε τις μηχανές, τι είδους τρίχωμα σκύλου πρόκειται να κουρέψετε και πόσο συχνά σκοπεύετε να τα χρησιμοποιείτε, θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την αναζήτηση για το σωστό σετ.

Οι κουρευτικές μηχανές που είναι κατασκευασμένες για ανθρώπους μπορούν να λειτουργήσουν σε ορισμένα σκυλιά με κοντό τρίχωμα, αλλά δεν είναι κατασκευασμένες για μακρύ ή πυκνό τρίχωμα (και κυρίως όχι για διπλό τρίχωμα), οπότε θα καταλήξουν να τραβούν τα μαλλιά του σκύλου σας.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά υψηλής ποιότητας αξεσουάρ και εργαλεία για σκύλους σε προσιτή τιμή και τα περισσότερα από αυτά θα κάνουν καλά τη δουλειά τους και θα διαρκέσουν για πολύ καιρό. Τελικά, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα αν επενδύσετε σε ένα σετ ξυριστικών μηχανών για τρίχωμα κατοικίδιων ζώων αντί να πάτε σε έναν groomer.

Γρήγορος οδηγός αγοράς

Ο τύπος τριχώματος ενός σκύλου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν ψωνίζετε κουρευτικές μηχανές. Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε κουρευτικές μηχανές κάθε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες για μεγάλες ανάγκες περιποίησης και μία φορά κάθε μία έως δύο εβδομάδες για γρήγορο κούρεμα (όπως τα πόδια ή το πρόσωπο). Παρατηρήστε πόσο μπερδεμένο, ματ και μακρύ γίνεται το τρίχωμα σε αυτά τα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Το μήκος και το πάχος του τριχώματος ενός σκύλου μπορεί να σας βοηθήσει στην αγορά σας. Εάν ο σκύλος σας έχει τρίχωμα που είναι δύσκολο να συντηρηθεί, θα χρειαστείτε ξυριστικές μηχανές βαρέως τύπου.

Λεπίδες και προστατευτικά κουρευτικές μηχανής για κατοικίδια

Ανεξάρτητα από το αν το τρίχωμα του σκύλου σας είναι σγουρό, κυματιστό ή ίσιο, θα χρειαστείτε ένα σετ ξυριστικών μηχανών για κατοικίδια με εναλλασσόμενες λεπίδες, ώστε να προσαρμόζονται σε διαφορετικές περιοχές του τριχώματος του σκύλου.

Σε αντίθεση με τις επαγγελματικές κουρευτικές μηχανές, οι περισσότερες φτηνές ξυριστικές μηχανές για κατοικίδια συνοδεύονται από μία μόνο λεπίδα, οπότε αν χρειαστεί να αγοράσετε πρόσθετες λεπίδες, να ξέρετε ότι είναι ταξινομημένες με αριθμούς. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο λιγότερες τρίχες θα κόβετε. Εάν έχετε έναν μακρυτριχο σκύλο του οποίου το τρίχωμα θέλετε να αφήσετε μακρύ, επιλέξτε μια λεπίδα με τον χαμηλότερο αριθμό.

Το σύστημα αρίθμησης για τις κουρευτικές μηχανές για κατοικίδια εξαρτάται από τη μάρκα, αν και όλα είναι αρκετά απλά. Τα περισσότερα συνοδεύονται επίσης από οδηγίες και πρόσθετες πληροφορίες στη συσκευασία που θα εξηγούν τα μήκη κάθε λεπίδας και τον τύπο τρίχας για τον οποίο είναι καταλληλότερη.

Ορισμένες κουρευτικές μηχανές κατοικίδιων ζώων διαθέτουν πλαστικά προστατευτικά που γλιστρούν πάνω από τη λεπίδα για να σας γλιτώσουν από το να αλλάζετε συνεχώς το μήκος της λεπίδας. Αυτά τα προστατευτικά αριθμούνται με τον ίδιο τρόπο που αριθμούνται και οι λεπίδες. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο λιγότερες τρίχες θα κόβετε. Αυτό είναι ένα χρήσιμο πρόσθετο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Τύποι λεπίδων ξυριστικής μηχανής

Ο αριθμός της λεπίδας δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ο τρόπος κοπής της λεπίδας είναι επίσης σημαντική, ένας παράγοντας που θα ταιριάζει καλύτερα στο φυσικό σχήμα του τριχώματος του σκύλου σας.

Για παράδειγμα, αν το τρίχωμα του σκύλου σας είναι από τη φύση του κοντό, επιλέξτε έναν τύπο λεπίδας που θα ταιριάζει με αυτό το κοντό κούρεμα και δεν θα κάνει δραστικές αλλαγές. Θα βρείτε τις περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες στη συσκευασία της μηχανής.

Σε αντίθεση με το δικό σας κούρεμα, το κούρεμα ενός σκύλου έχει πάντα να κάνει με τη συντήρηση και όχι με την πραγματοποίηση μιας τεράστιας αλλαγής στο στυλ. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες λεπίδων για τρίχες κατοικίδιων ζώων που πρέπει να αναφερθούν, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Πλατιές λεπίδες (γνωστές και ως λεπίδες Τ). Αυτές είναι καλές για μεγάλες ράτσες, επειδή οι λεπίδες και οι ίδιες οι μηχανές είναι μεγαλύτερα. Όσο πιο φαρδιά είναι η λεπίδα, τόσο περισσότερες τρίχες αφαιρεί με κάθε πέρασμα. Χρησιμοποιώντας αυτό το μέγεθος για έναν μεγάλο σκύλο, μειώνετε τον χρόνο που απαιτείται για την περιποίησή του. Αντίστοιχα, αν έχετε μικρότερο σκύλο, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο στενό σετ λεπίδων για τρίχες κατοικίδιων ζώων.

Παραλείψτε τις λεπίδες με δοντάκια. Είναι καλές για να κόβετε τρίχες που είναι πυκνές ή ματ, και χρησιμοποιούνται συχνά πριν από την ώρα του μπάνιου. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λεπίδα με δόντια σε βρεγμένο τρίχωμα σκύλου, επειδή θα είναι πιο πιθανό να τραβήξει το τρίχωμα και να προκαλέσει πόνο στο σκύλο σας.

Λεπίδες φινιρίσματος. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές χρησιμοποιούνται μετά το μπάνιο για να ολοκληρώσουν το κούρεμα. Εάν έχετε σκύλο που έχει συνεχώς αναπτυσσόμενο τρίχωμα, είναι σημαντικό να αλλάζετε μεταξύ των τύπων λεπίδων μηχανής για κατοικίδια ζώα για κάθε περιποίηση. Ο τύπος του τριχώματος που έχει ο σκύλος σας θα υπαγορεύσει πόσες λεπίδες μηχανής θα χρειαστείτε και ποιους τύπους θα χρειαστείτε.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top