Κουτί άμμου: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός αυτοκαθαριζόμενου κουτιού γάτας- Κάντε τη σωστή επιλογή

Αγορές

Ένα αυτοκαθαριζόμενο κουτί άμμου: το όνειρο κάθε γονέα γάτας, σωστά; Ή ίσως όχι. Παρόλο που ένα αυτοκαθαριζόμενο κουτί άμμου ακούγεται ιδανικό, δεν είναι πάντα αποδεκτό από κάθε αιλουροειδές. Μάθετε ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά για να αποφασίσετε αν θα ήταν καλό ή όχι για τη γάτα σας.

Αν αγαπάτε τη γάτα σας, αλλά δεν σας αρέσει η βρώμα και η ακαταστασία της άμμου, ένα αυτοκαθαριζόμενο κουτί άμμου μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για το σπίτι σας. Και δεν είστε μόνο εσείς που θα εκτιμήσετε αυτή την αλλαγή: οι γάτες, απαιτητικές στις συνήθειές τους, θα είναι συνήθως οπαδοί της καθαριότητας στα αυτοκαθαριζόμενα κουτιά άμμου. Ορισμένες γάτες, ωστόσο, θα ενοχληθούν από τους μηχανισμούς που τις κάνουν να λειτουργούν. Ανακαλύψτε τον τρόπο λειτουργίας αυτών των κουτιών άμμου και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πώς λειτουργούν τα αυτοκαθαριζόμενα κουτιά άμμου;

Τα αυτοκαθαριζόμενα κουτιά άμμου είναι εξοπλισμένα με μια μέθοδο ανίχνευσης του πότε η γάτα σας βρίσκεται στο κουτί άμμου – είτε με αισθητήρα κίνησης είτε με αισθητήρα βάρους. Λίγα λεπτά αφότου η γάτα σας τελειώσει τις δουλειές της στο κουτί άμμου και φύγει, το αυτοκαθαριζόμενο κουτί άμμου θα καθαρίσει την άμμο και θα αποθέσει τυχόν σβώλους σε ένα ξεχωριστό τμήμα.

Ορισμένες μονάδες περιστρέφονται για να διαχωρίζουν τα απορρίμματα. Το τμήμα με όλα τα απορρίμματα είναι κλειστό και περιφραγμένο, ώστε η μυρωδιά να μην είναι επιβλαβής. Ορισμένα αυτοκαθαριζόμενα κουτιά απορριμμάτων χρησιμοποιούν ειδική άμμο και άλλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ό,τι χρησιμοποιείτε ήδη.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες παραπονιούνται ότι οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται για το διαχωρισμό της καθαρής από τη βρώμικη άμμο μπορεί να μπλοκάρουν ή να σπάσουν, αλλά σε γενικές γραμμές, τα κουτιά άμμου φαίνεται να λειτουργούν καλά.

Πλεονεκτήματα

  • Δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την άμμο σε καθημερινή βάση.
  • Εύκολη απομάκρυνση των απορριμμάτων -αν και μην ξεχνάτε, θα πρέπει και πάλι να αδειάσετε το τμήμα με τα απορρίμματα κάποια στιγμή. Έτσι, δεν έχετε ξεφύγει εντελώς από την ενασχόληση με το κουτί της άμμου.

Μειονεκτήματα

  • Το αρχικό κόστος του κουτιού άμμου θα είναι υψηλότερο από ένα απλό πλαστικό κουτί. Η τιμή για τα αυτοκαθαριζόμενα κουτιά άμμου κυμαίνεται από εκατό δολάρια έως σχεδόν τετρακόσια δολάρια στην υψηλή τιμή. Ορισμένα από αυτά τα κουτιά άμμου απαιτούν επίσης την αγορά δίσκων μίας χρήσης και ειδικής άμμου.
  • Ορισμένες γάτες θα βρουν την κίνηση λίγο ανησυχητική -αν και δεν βρίσκονται μέσα όταν γίνεται το τσουγκράνισμα- και μπορεί να είναι απρόθυμες να χρησιμοποιήσουν το αυτοκαθαριζόμενο κουτί άμμου. Λάβετε υπόψη ότι οι γάτες συχνά δεν επιθυμούν τις αλλαγές, οπότε μπορεί να χρειαστεί μια περίοδος προσαρμογής.
  • Η διαδικασία καθαρισμού μπορεί να είναι λίγο θορυβώδης, γεγονός που μπορεί να ενοχλήσει τόσο τις γάτες όσο και τους ιδιοκτήτες, ιδίως αν ο καθαρισμός γίνεται αργά το βράδυ.

Πώς λειτουργούν τα αυτοκαθαριζόμενα κουτιά απορριμμάτων;

Τα αυτόματα ή αυτοκαθαριζόμενα κουτιά άμμου για γάτες είναι βολικά για τους ιδιοκτήτες γατών που περιορίζονται από το χρόνο όταν πρόκειται να καθαρίσουν τα κουτιά άμμου. Στην αγορά πωλείται ένας αριθμός προϊόντων. Αυτά τα διαφορετικά προϊόντα μπορεί να διαφέρουν λίγο, αλλά όλα τους επιτελούν την ίδια λειτουργία.

Καθαρίζουν μόνα τους

Η πλειονότητα των αυτοκαθαριζόμενων κουτιών άμμου συνοδεύεται από μια τσουγκράνα που κινείται μέσα στην άμμο της γάτας, με τις ενέργειές της να κοσκινίζει και στη συνέχεια να απομακρύνει τα απόβλητα από το κουτί. Αυτά τα απόβλητα εναποτίθενται γενικά σε ένα τμήμα που βρίσκεται στο ένα άκρο του κουτιού. Αυτό το δοχείο είναι συνεπώς κλειστό. Ο κλειστός χώρος συγκρατεί τις οσμές μέχρι να απομακρυνθούν τα απόβλητα. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας που ενεργοποιείται όταν η γάτα εισέρχεται στο κουτί απορριμμάτων και απενεργοποιείται όταν το ζώο απομακρύνεται. Αυτός ο αισθητήρας συνδέεται με έναν χρονοδιακόπτη που έχει ως αποτέλεσμα την κίνηση της τσουγκράνας πάνω από το κουτί απορριμμάτων. Η ακαταστασία καθαρίζεται μετά την πάροδο ενός συγκεκριμένου χρόνου. Ο μηχανισμός δεν κινείται όταν η γατούλα βρίσκεται στο κουτί.

Σωστή άμμος

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν αγοράσετε ένα αυτοκαθαριζόμενο κουτί άμμου για τη γατούλα σας. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, μερικά αυτόματα κουτιά χρειάζονται ένα συγκεκριμένο είδος άμμου. Ορισμένα κουτιά χρειάζονται συσσωρευμένη άμμο και ορισμένα απαιτούν κρυσταλλική άμμο. Πρέπει να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο είδος άμμου για το προϊόν που αγοράσατε. Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία του κύκλου αυτόματου καθαρισμού. Θα παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο χρήσης του προϊόντος. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το προϊόν όπως ορίζεται. Αν δεν το κάνετε αυτό, το μόνο που θα καταφέρει είναι να βλάψει το προϊόν.

Μερικές φορές, η γάτα μπορεί να μη χρησιμοποιεί καθόλου το αυτοκαθαριζόμενο κουτί. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε το σωστό κουτί απορριμμάτων κατάλληλο για τη γατούλα σας. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα, όπως το αν το κουτί έχει καπάκι ή όχι. Μερικές γάτες μπορεί να προτιμούν τα αυτόματα κουτιά άμμου χωρίς κανενός είδους καπάκι. Για να εγκλιματιστεί η γατούλα στο αυτοκαθαριζόμενο κουτί άμμου, βάλτε λίγη ποσότητα περιττωμάτων από άλλο κουτί στο αυτοκαθαριζόμενο κουτί.

Η γάτα σας θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί να χρησιμοποιήσει το νέο κουτί. Σε περίπτωση που η γατούλα σας φοβηθεί, απενεργοποιήστε  το αυτόματο κουτί μέχρι η γάτα να εξοικειωθεί με την παρουσία του. Αφού βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας αισθάνεται άνετα, ενεργοποιήστε το μηχάνημα και αφήστε λίγο χρόνο για να αναπτύξει η γατούλα σας μια φιλική σχέση με το κουτί.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top