Λουρί ή σαμαράκι σκύλου: Έτσι θα το τοποθετήσετε σωστά- Χρήσιμος οδηγός αγοράς

Αγορές

Παρόλο που φαίνονται περίπλοκα,τα σαμαράκια σκύλων είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να κάνει τις βόλτες του σκύλου πιο ευχάριστες για εσάς και τον σκύλο σας.

Οι σκύλοι χρειάζονται καθημερινές βόλτες για να εξασφαλίσουν ότι είναι ευτυχισμένοι και υγιείς. Η τοποθέτηση ενός λουριού είναι ένας τρόπος για να κάνετε αυτές τις καθημερινές βόλτες πιο ευχάριστες. Επειδή το λουρί σας προσαρμόζεται μεταξύ των ώμων του σκύλου σας ή στο στήθος του, μειώνει το είδος του τραβήγματος του λουριού που μπορεί να πνίξει έναν σκύλο ή να τραυματίσει τον λαιμό του. Κάθε σκύλος μπορεί να ωφεληθεί από το περπάτημα με καλά προσαρμοσμένο λουρί, αλλά ιδιαίτερα τα σκυλιά που είναι πιθανό να τραβούν ή να έχουν δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μην αποθαρρύνεστε από όλα τα κουμπώματα και τους ιμάντες! Μόλις καταλάβετε πώς να επιλέξετε και να φορέσετε ένα σαμαράκι, γίνεται ένα εύκολο εργαλείο που θα ωφελήσει τόσο εσάς όσο και τον σκύλο σας.
Τα αγαπημένα μας σαμαράκια σκύλων που κάνουν τους περιπάτους πιο ευχάριστους τόσο για εσάς όσο και για το σκυλάκι σας

Πώς να μετρήσετε ένα σκύλο για μια εξάρτυση

Πρώτα απ’ όλα: Πρέπει να ξέρετε πώς να βρείτε μια καλή εφαρμογή! Ένα καλό λουρί θα πρέπει να είναι εύκολα ρυθμιζόμενο και θα πρέπει να αγοραστεί σύμφωνα με τις μετρήσεις του σκύλου σας.

Τα περισσότερα σαμαράκια διατίθενται σε μεγέθη από μικρό έως πολύ μεγάλο. Θα σας είναι πιο εύκολο να επιλέξετε ένα μέγεθος αν γνωρίζετε το βάρος και τις σωματικές διαστάσεις του σκύλου σας. Οι περισσότερες ιμάντες συνοδεύονται από οδηγούς εφαρμογής που σας βοηθούν να μετρήσετε σωστά το σκύλο σας.

Βήμα 1: Μετρήστε την περιφέρεια του σκύλου σας, περίπου 5 εκ. από τον αγκώνα του.

Βήμα 2: Μετρήστε το λαιμό του σκύλου σας, ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι θα κάνατε για ένα κανονικό κολάρο.

Βήμα 3: Επιλέξτε το μέγεθος του ιμάντα με βάση τις μετρήσεις και το βάρος σας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει λίγος χώρος για προσαρμογές.

Πώς να φορέσετε τους κοινούς τύπους για σκύλους

Αν έχετε ήδη ψωνίσει για ένα σαμαράκι σκύλου γνωρίζετε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε. Ο τρόπος με τον οποίο θα του το φορέσετε διαφέρει ανάλογα με τον τύπο. Δεν είναι όλοι οι τύποι κατάλληλοι για όλους τους σκύλους. Και όπως συμβαίνει με κάθε νέο εργαλείο εκπαίδευσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης με θετική ενίσχυση.

Τα σαμαράκιας θα περιλαμβάνουν είτε ένα είτε δύο κρίκους D (όπου προσαρτάτε το λουρί) και λουριά με αγκράφες που σας βοηθούν να προσαρμόσετε το σαμαράκι ώστε να ταιριάζει στο σκύλο σας. Δώστε προσοχή στη θέση του δακτυλίου D, καθώς θα υποδεικνύει τον τύπο.

Σαμαράκι Step-In

Ένα σαμαράκι τύπου step-in περιλαμβάνει μόνο έναν κρίκο D, που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Ο σκύλος σας θα πρέπει να μπει μέσα στον ιμάντα (και με τα δύο μπροστινά πόδια), ώστε να μπορέσετε να συνδέσετε τις δύο πλευρές (με την πόρπη) στην πλάτη του σκύλου σας. Αυτός ο τύπος έχει συχνά μια παραγεμισμένη περιοχή στο στήθος, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή για μικρές φυλές, για κουτάβια ή για φορές που περπατάτε γρήγορα, μικρές αποστάσεις – όπως από το αυτοκίνητο στο κτηνιατρείο.

Σαμαράκι με μπροστινό κλιπ

Συχνά πωλούνται ως “σαμαράκια χωρίς τράβηγμα” αυτά μπορεί να είναι καλύτερο να αποφεύγονται, επειδή περιορίζουν την κίνηση των ώμων και το φυσικό βάδισμα του σκύλου, καθιστώντας τους άβολους και ακατάλληλους για καθημερινές βόλτες. Πολλά με μπροστινό κούμπωμα έχουν χρωματικά κωδικοποιημένους ιμάντες για να διευκολύνουν την τοποθέτηση. Για τα περισσότερα λουριά με μπροστινό κούμπωμα, ο βρόχος του περιλαίμιου (η περιοχή που περνάει γύρω από το λαιμό) θα έχει διαφορετικό χρώμα από τους ιμάντες του σώματος. Ο δακτύλιος D πηγαίνει μπροστά, στο στήθος του σκύλου σας. Τοποθετήστε πρώτα αυτό το τμήμα της ιπποσκευής στο στήθος του σκύλου σας και, στη συνέχεια, συνδέστε τους ιμάντες κάτω από την περιοχή της κοιλιάς του σκύλου σας.

Σαμαράκι με κλιπ στην πλάτη

Αυτά είναι πιθανό να είναι τα αγαπημένα σας λουριά για βόλτες και πεζοπορίες. Μπορεί να βρείτε αυτή μια καλή επιλογή για ένα κουτάβι που μαθαίνει να περπατάει με λουρί, καθώς και για σκύλους που έχουν ευαισθησίες στο λαιμό ή είναι πιο επιρρεπείς στο τράβηγμα όταν είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι. Τα σαμαράκια με κούμπωμα στην πλάτη θα έχουν έναν κρίκο D στο πίσω μέρος – ανάμεσα στους ώμους του σκύλου σας. Για να φορέσετε αυτόν τον τύπο, ξεκινήστε βάζοντας τη μικρότερη θηλιά πάνω από το κεφάλι του σκύλου σας, ώστε να κάθεται σαν κολάρο. Στη συνέχεια, βάλτε το σκύλο σας να περάσει μέσα από τις άλλες θηλιές. Ρυθμίστε την εφαρμογή σφίγγοντας ή χαλαρώνοντας τους ιμάντες μέσω των ρυθμιστικών.

Σαμαράκι διπλού δακτυλίου

Υπάρχουν μερικές μάρκες που πωλούν σαμαράκια με κρίκους D τόσο στο στήθος όσο και στην πλάτη. Αυτός ο τύπος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του τραβήγματος, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι ο σκύλος σας έχει πλήρη κίνηση των ώμων και του σώματος. Είναι επίσης πολύ ρυθμιζόμενο, το οποίο λειτουργεί καλά για σκύλους με βαρύ τρίχωμα ή ράτσες που είναι μακριές και λεπτές. Διαθέτει έναν ιμάντα με έντονο χρώμα που κατεβαίνει στην πλάτη του σκύλου, συνδέοντας δύο θηλιές: μια θηλιά για το κολάρο και τη θηλιά του σώματος. Βάλτε πρώτα το βρόχο του περιλαίμιου και, στη συνέχεια, φτάστε γύρω από το σκύλο σας για να κουμπώσετε τους ιμάντες του βρόχου του σώματος.

Πώς πρέπει να εφαρμόζει το σαμαράκι σκύλου;

Με οποιονδήποτε τύπο, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τους ιμάντες για να έχετε τη βέλτιστη εφαρμογή. Η σωστή εφαρμογή της πρέπει να είναι άνετη, αλλά ποτέ να μην πιέζει. Θα πρέπει να μπορείτε να χωρέσετε δύο δάχτυλα μεταξύ του σκύλου σας και του ιμάντα σε οποιοδήποτε σημείο.

Ένα λουρί που είναι πολύ χαλαρό ή πολύ σφιχτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και δυσφορία στο σκύλο σας. Αν έχετε πρόβλημα με την τοποθέτηση, μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας ή ενός εκπαιδευτή που βασίζεται στη θετική ενίσχυση.

Πώς να βοηθήσετε το σκύλο σας να απολαύσει μια βόλτα

Οι σκύλοι δεν γεννιούνται καταλαβαίνοντας πώς να φορούν ένα κολάρο ή ένα σαμαράκι. Για μερικούς σκύλους, το να φορέσουν κάτι που κολλάει στο σώμα τους μπορεί να είναι πραγματικά νευρικό. Μην αναγκάσετε το σκύλο σας να φορέσει ένα λουρί πριν δημιουργήσετε μια σταθερή, θετική συσχέτιση με αυτό. Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές.

  • Τη στιγμή που θα βγάλετε το λουρί, δώστε στο σκύλο σας πολλές νόστιμες λιχουδιές που λατρεύει. Αφήστε τα να μυρίσουν και να ερευνήσουν, δίνοντας λιχουδιές.
  • Σηκώστε το σαμαράκι και περάστε το χέρι σας μέσα από τη θηλιά του περιλαίμιου. Δώστε στο σκύλο σας πολλές λιχουδιές καθώς κουμπώνετε και ξεκουμπώνετε την καλωδίωση, συνηθίζοντάς τον στον ήχο.
  • Ενώ στέκεστε ή γονατίζετε δίπλα στο σκύλο σας, τοποθετήστε το βρόχο του περιλαίμιου στο σκύλο σας, ενώ του δίνετε συνεχώς λιχουδιές. Αφαιρέστε τον, και στη συνέχεια ξαναβάλτε τον, δίνοντας κάθε φορά λιχουδιά.
  • Αν ο σκύλος σας εξακολουθεί να απολαμβάνει τη δραστηριότητα, μπορείτε να του φορέσετε το βρόχο του περιλαίμιου και στη συνέχεια να κουμπώσετε τους ιμάντες, δίνοντας περισσότερες λιχουδιές. Αν εξακολουθεί να φαίνεται να διασκεδάζει, προχωρήστε και αφήστε τον να περπατήσει στο σπίτι με τον ιμάντα για λίγα λεπτά.
  • Μόλις του αρέσει να φοράει το λουρί, μπορείτε να το συνδέσετε με το λουρί και να περπατήσετε γύρω από το σπίτι σας, την αυλή σας και στη συνέχεια στο τετράγωνο. Παρέχετε πάντα πολλές λιχουδιές καθώς ο σκύλος σας συνηθίζει να περπατάει με το λουρί.

Μπορείτε να βρείτε εδώ μεγάλη ποικιλία από σαμαράκια και λουριά.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top