Μεταφορά γάτας: Πόσο καιρό μπορεί να μείνει μια γάτα σε σακίδιο μεταφοράς; -Χρήσιμες πληροφορίες

Τα σακίδια πλάτης για γάτες αυξάνονται γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αν μόλις αγοράσατε ένα νέο σακίδιο πλάτης γάτας ή σκέφτεστε να αγοράσετε ένα, ίσως αναρωτιέστε πόσο καιρό μπορεί να ταξιδέψει άνετα η γάτα σας μέσα σε αυτό.

Κατά μέσο όρο, μια γάτα μπορεί να παραμείνει σε ένα σακίδιο πλάτης γάτας έως και τέσσερις ώρες πριν χρειαστεί διάλειμμα. Η γάτα σας μπορεί να μείνει σε ένα σακίδιο ή μεταφορέα για περισσότερο χρόνο, αν είναι απαραίτητο, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα τουλάχιστον κάθε τέσσερις ώρες, όταν αυτό είναι δυνατόν.

Είναι τα σακίδια πλάτης για γάτες ασφαλή;

Όταν πρόκειται να ταξιδέψετε με τη γάτα σας, η ασφάλειά της αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Πριν αγοράσετε ή χρησιμοποιήσετε ένα σακίδιο πλάτης για γάτες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Γενικά, τα σακίδια πλάτης για γάτες είναι απολύτως ασφαλή. Εάν αγοράσετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ταξιδεύει με τη γάτα σας, είναι εξίσου ασφαλές με οποιονδήποτε άλλο μεταφορέα.

Ένα σακίδιο πλάτης γάτας είναι διαφορετικό από το κανονικό σακίδιο πλάτης σας. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν χώρο, άνεση και καθαρό αέρα για τη γάτα σας καθώς ταξιδεύετε.

Πολλά σακίδια πλάτης για γάτες με μαλακή πλευρά περιλαμβάνουν σήτες από πλέγμα για να βλέπει η γάτα σας έξω και να αναπνέει ελεύθερα. Αυτά τα σακίδια πλάτης είναι συχνά ελαφριά, οπότε αν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία με τη γάτα σας, ένα σακίδιο πλάτης γάτας με πλέγμα θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τα σακίδια πλάτης γάτας με σκληρή θήκη διαθέτουν συνήθως διαφανείς φυσαλίδες από πολυανθρακικό με ενσωματωμένες οπές αέρα. Πολλά διαθέτουν επίσης άνετη εσωτερική επένδυση εκτός από αδιάβροχο εξωτερικό.

Και οι δύο τύποι σακιδίων πλάτης γάτας είναι απολύτως ασφαλείς. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σακίδιο πλάτης γάτας που να ταιριάζει άνετα στη γάτα σας. Αν είναι πολύ μικρό, η γάτα σας θα νιώθει άβολα.

Πριν πάρετε τη γάτα σας και φύγετε, ελέγξτε ότι όλα λειτουργούν σωστά, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει η γάτα σας. Ίσως μάλιστα να είναι καλή ιδέα να δέσετε τη γάτα σας με λουρί και στη συνέχεια να συνδέσετε το λουρί στο σακίδιο πλάτης γάτας σε περίπτωση που καταφέρει να ξεγλιστρήσει.

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει μια γάτα σε ένα μεταφορέα;

Είτε η γάτα σας ταξιδεύει με σακίδιο γάτας είτε με μεταφορέα, η διάρκεια που μπορεί να παραμείνει μέσα θα είναι πιθανότατα η ίδια.

Ως γενικός κανόνας, η γάτα σας δεν θα πρέπει να είναι στο μεταφορέα της για περισσότερο από τέσσερις ώρες χωρίς διάλειμμα. Ο πραγματικός χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, την υγεία και την προσωπικότητα της γάτας σας.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί να μείνει στο μεταφορέα της για πολύ περισσότερο από τέσσερις ώρες, και αυτό είναι εντάξει! Οι γάτες είναι σε θέση να πετάξουν διεθνώς, γεγονός που μερικές φορές απαιτεί να είναι στο μεταφορέα τους για έως και 10 ώρες.

Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να προγραμματίζετε διαλείμματα για τη γάτα σας τουλάχιστον κάθε τέσσερις ώρες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, να φάει και να πιει νερό. Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε για τα διαλείμματα της γάτας σας:

  • Κουτί άμμου ταξιδιού
  • μπολ με τροφή και νερό
  • Λουρί
  • Λιχουδιές

Για να καθορίσετε πόσο καιρό μπορεί να μείνει η γάτα σας σε ένα μεταφορέα, ελέγχετε τακτικά τη γάτα σας. Αν η γάτα σας είναι ήρεμη ή κοιμάται, είναι εντάξει να μείνει στο μεταφορέα της. Εάν γίνεται ανήσυχη, ακόμη και μετά από μία ή δύο ώρες, είναι μάλλον καιρός για ένα διάλειμμα.

Η γάτα σας μπορεί να μην κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, όπως να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, να φάει ή να πιει νερό. Αυτό είναι επίσης εντάξει. Πιθανότατα θα θέλει να περιμένει μέχρι να νιώσει ασφάλεια στο περιβάλλον της.

Εάν η γάτα σας δεν έχει πιει νερό μετά από αρκετές ώρες, δοκιμάστε να βρέξετε το δάχτυλό σας και να το κρατήσετε στο στόμα της γάτας σας. Η γάτα σας πρέπει να πίνει νερό τακτικά και δεν θέλετε να αφυδατωθεί στο ταξίδι σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr