Μεταφορά σκύλου: Οι μεταφορείς σκύλων είναι ίδιοι; Όχι ακριβώς!- Οδηγός για την επιλογή του καλύτερου μεταφορέα σκύλων

Αγορές

Το ταξίδι σε μια μακρινή χώρα με τον σκύλο σας θα απαιτήσει διαφορετικό τύπο μεταφορέα σκύλου από ό,τι όταν πηγαίνετε να δείτε έναν κτηνίατρο. Το ίδιο ισχύει και όταν κάνετε μια βόλτα με το σκυλάκι σας και όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, είτε ψάχνετε για αερομεταφορείς σκύλων, είτε για πτυσσόμενους μεταφορείς σκύλων, είτε για κάτι που μπορείτε να προσαρτήσετε στο ποδήλατό σας κατά τη διάρκεια μιας βραδινής βόλτας στη γειτονιά.

Τύποι μεταφορέων σκύλων

Ας ξεκινήσουμε με τις διαθέσιμες επιλογές μεταφορέων σκύλων. Ουσιαστικά, έχετε δύο επιλογές για να διαλέξετε: μεταφορείς σκύλων σκληροί ή μαλακοί. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτούς τους δύο για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς και τον σκύλο σας.

Σκληροί μεταφορείς

Ένας μεταφορέας σκύλου με σκληρή πλευρά μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας αν ψάχνετε για μια πιο ανθεκτική και στιβαρή επιλογή. Συνήθως κατασκευάζονται από συρμάτινα ή πλαστικά υλικά. Ένας μεταφορέας σκύλου από μέταλλο βαρέως τύπου είναι ένας άλλος τύπος επιλογής με σκληρή πλευρά, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Πλεονεκτήματα των μεταφορέων σκύλων με σκληρή πλευρά

 • Πολλοί πλαστικοί μεταφορείς σκύλων είναι εγκεκριμένοι από αεροπορικές εταιρείες.
 • Τα μεταλλικά κλουβιά σκύλων είναι ιδανικά για υγρά ή ζεστά κλίματα.
 • Είναι δύσκολο για τα κατοικίδια ζώα να δραπετεύσουν από τους πλαστικούς μεταφορείς λόγω των ολισθηρών και στερεών εσωτερικών τοιχωμάτων.
 • Οι μεταλλικά επιλογές παρέχουν εξαιρετικό εξαερισμό, ειδικά για ράτσες με μακρύ  τρίχωμα και άλλα σκυλιά που τείνουν να υπερθερμαίνονται πολύ γρήγορα.
 • Τα μεταλλικά κλουβιά προσφέρουν μεγάλη ορατότητα, ώστε να μπορείτε να βλέπετε εύκολα τον τετράποδο φίλο σας.
 • Τόσο οι πλαστικές όσο και οι μεταλλικά επιλογές καθαρίζονται και στεγνώνουν εύκολα
 • Τα αιχμηρά νύχια ή τα δόντια δεν τα καταστρέφουν εύκολα.

Μειονεκτήματα των μεταφορέων σκύλων με σκληρή πλευρά

 • Οι μεταφορείς με σκληρή πλευρά είναι συνήθως βαρύτεροι, καθιστώντας τους ακατάλληλους για βόλτες, προσάρτηση σε ποδήλατα και μετακίνηση μέσα και έξω από αυτοκίνητα για βόλτες.
 • Οι πλαστικές επιλογές προσφέρουν κακή κυκλοφορία του αέρα.
 • Τα μεταλλικά μπορεί να κάνουν έναν ντροπαλό σκύλο να αισθάνεται πολύ εκτεθειμένος και ακόμη και να κρυώνει. Ο σκύλος σας έχει περισσότερες πιθανότητες να κλαψουρίζει σε έναν μεταλλικό μεταφορέα.
 • Οι μεταλλικές επιλογές μπορεί να είναι θορυβώδεις.
 • Η ορατότητα είναι χαμηλή στους πλαστικούς μεταφορείς.
 • Τόσο οι μεταλλικοί όσο και οι πλαστικοί μεταφορείς σκύλων δεν έχουν πολύ άνετο εσωτερικό.
 • Οι μεταφορείς σκύλων με σκληρή πλευρά δεν είναι τα πιο ελκυστικά κλουβιά στα οποία μπορείτε να βάλετε το σκύλο σας.

Κλουβί Μεταφοράς “Hercules 50” Pet Interest 50×35.5×34.5cm Έως 8kg

To ιδανικό κλουβί μεταφοράς της Pet Interest για το σκυλάκι ή την γατούλα σας. Το συγκεκριμένο κλουβί διαθέτει μεταλλική πόρτα ασφαλείας με κούμπωμα για να μην ανοίγει με την παραμικρή κίνηση και χειρολαβή για να μπορείτε να το μεταφέρετε με ευκολία παντού. Έχει ανοίγματα ,τύπου παραθυράκι, στα πλαϊνά από μεταλλικό πλέγμα για να έχει επαρκή εξαερισμό και να έχει οπτική επαφή προς τα έξω. Μπορείτε να το πάρετε σε οποιοδήποτε ταξίδι – προορισμό, καθώς είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών IATA (International Air Transport Association). Είναι ιδανικό για οποιαδήποτε έξοδοσας για να έχετε το μικρό σας κατοικίδιο πάντα και παντού μαζί σας!

Μαλακοί μεταφορείς

Οι μεταφορείς σκύλων με μαλακή πλευρά είναι πιο δημοφιλείς μεταξύ των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων και για καλούς λόγους. Προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και είναι η επιλογή που θα επιλέξετε όταν πρόκειται για αποθήκευση και ταξίδια.

Φυσικά, έχουν μερικά μειονεκτήματα, αλλά τα πλεονεκτήματά τους τα καθιστούν προτιμότερη επιλογή.

Πλεονεκτήματα

 • Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή όσον αφορά την αποθήκευση. Πολλά μοντέλα καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο όταν δεν χρησιμοποιούνται, επειδή μπορούν να διπλωθούν σε μικρά μεγέθη. Δεν είναι ογκώδη και δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο σπίτι ή το όχημά σας όταν χρησιμοποιούνται.
 • Οι επιλογές με μαλακή πλευρά είναι απίστευτα ελαφριές, καθιστώντας τες πολύ φορητές τόσο για ταξίδια μεγάλων όσο και μικρών αποστάσεων.
 • Προσφέρουν καλύτερη κυκλοφορία του αέρα σε σύγκριση με την πλαστική επιλογή
 • Οι μαλακοί μεταφορείς σκύλων είναι πιο άνετοι, χάρη στο παραγεμισμένο εσωτερικό τους.
 • Αυτές οι επιλογές είναι συνήθως λιγότερο ακριβές, καθιστώντας εύκολη την αντικατάστασή τους σε περίπτωση ζημιών.
 • Διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, σχεδίων και στυλ. Εξετάστε αυτή την επιλογή εάν προτιμάτε κομψούς ή μοντέρνους μεταφορείς σκύλων. Όποιος κι αν είναι ο τρόπος ζωής σας, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε κάτι που ταιριάζει και επίσης ταιριάζει στην προσωπικότητα του κατοικίδιου ζώου σας.

Μειονεκτήματα

 • Ο καθαρισμός του μεταφορέα μπορεί να είναι λίγο δύσκολος. Επιπλέον, το ύφασμα και ο αφρός σε πολλούς μεταφορείς σκύλων με μαλακή πλευρά δεν στεγνώνουν τόσο γρήγορα όσο οι επιλογές με σκληρή πλευρά.
 • Είναι εύκολο να ανοιχτούν. Ένας έξυπνος σκύλος φίλος μπορεί να καταλάβει πώς να ξεκουμπώσει το φερμουάρ και να δραπετεύσει από το μεταφορέα. Η προσθήκη μιας μικρής κλειδαριάς σε ένα μοντέλο με διπλό φερμουάρ μπορεί να το αποτρέψει αυτό.
 • Μπορούν να καταστραφούν εύκολα, ειδικά αν ο σκύλος σας μασάει και γρατζουνάει πολύ. Ένας πλαστικός ή μεταλλικός μεταφορέας θα είναι η καλύτερη επιλογή σας, αν το κατοικίδιο ζώο σας έχει τη συνήθεια να τεμαχίζει πράγματα.

Οxford Τσάντα Μεταφοράς Σκύλου-Γάτας Pet Interest 41X29X29CM Σε Χρώμα Μπλε

Πρακτική τσάντα της Pet Interest για να μεταφέρετε το μικρό μας φίλο μαζί σας σε κάθε σας περιπέτεια! Είναι ιδανική για απλή μεταφορά ή για χρήση στο αυτοκίνητο. Διαθέτει διχτάκι και άνοιγμα από τις 3 πλευρές που επιτρέπει στο σκυλάκι ή τη γατούλα σας να βλέπει γύρω του αλλά και να έχει επαρκή αέρα και εξαερισμό. Έχει χειρολαβή για να μπορείτε εύκολα να την πιάνετε αλλά και αφαιρούμενο ιμάντα ώμου, ενώ κλείνει με φερμουάρ στο πάνω μέρος. Στα πλαινά της τσάντα διαθέτει τσέπες για να βάζετε τα απαραίτητα πράγματα για εσάς και το κατοικίδιο σας. Είναι κατάλληλη για μικρόσωμα σκυλάκια και γατούλες.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή ενός μεταφορέα σκύλου

Όπως πιθανώς γνωρίζετε ήδη, οι μεταφορείς σκύλων δεν είναι όλοι ίδιοι. Φυσικά, εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, αλλά δεν ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, ούτε λειτουργούν για κάθε σκύλο και ιδιοκτήτη.

Ακολουθούν ορισμένες κρίσιμες εκτιμήσεις προτού πάτε στο τοπικό κατάστημα με είδη κατοικίδιων ζώων ή προτού παραγγείλετε από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Σκεφτείτε τις ανάγκες του σκύλου σας

Αν και η αίσθηση της μόδας σας παίζει κάποιο ρόλο στον τύπο και το στυλ της τσάντας σκύλου που θα επιλέξετε, οι ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πραγμάτων που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πώς θα περιγράφατε το σκυλάκι σας – ήρεμο, ιδιότροπο ή κάπου ενδιάμεσα; Ένας χαλαρός σκύλος μπορεί να μην έχει πρόβλημα να κουρνιάσει σε έναν άνετο πτυσσόμενο μεταφορέα σκύλων.

Από την άλλη πλευρά, ένας σκύλος που είναι νευρικός θα προτιμήσει συνήθως έναν αναπνεύσιμο μεταφορέα με τοιχώματα με πλέγμα. Αυτός ο τύπος τσάντας σκύλου θα επιτρέψει στο χαριτωμένο κατοικίδιό σας να σας βλέπει και να έχει καλή θέα του περιβάλλοντός του. Με τέτοιες διαβεβαιώσεις, είναι λιγότερο πιθανό να μισήσει το να βρίσκεται μέσα στο μεταφορέα.

Μια τσάντα με ενσωματωμένο λουρί για την ασφάλιση του σκύλου σας είναι επίσης μια καλή επιλογή, ειδικά αν το κατοικίδιό σας τείνει να είναι ανήσυχο.

Σκεφτείτε πόσο εύκολο θα είναι να μεταφέρετε τον μεταφορέα, αν σκοπεύετε να κάνετε βόλτα με τον σκύλο σας μέσα. Κάτι με ιμάντα ώμου ή ρυθμιζόμενο χερούλι θα πρέπει να είναι αρκετό. Η επιλογή αυτού του τύπου τσάντας θα κάνει τη βόλτα αναψυχής πιο ευχάριστη για εσάς και το κατοικίδιό σας.

Ποιο είναι το μέγεθος του σκύλου σας;

Πρέπει να μετρήσετε το σκύλο σας για να γνωρίζετε το σωστό μέγεθος του μεταφορέα για αυτόν. Ένας άνετος, μικροσκοπικός μεταφορέας είναι της μόδας, αλλά θέλετε να επιλέξετε κάτι με άφθονο χώρο για το κατοικίδιό σας.

Ο σωστός τρόπος για να μετρήσετε το μήκος του σκύλου σας είναι να ξεκινήσετε από το κολάρο στην πλάτη του μέχρι τη βάση της ουράς του. Από την κορυφή του ώμου μέχρι το έδαφος είναι η μέτρηση του ύψους του.

Τώρα, προσθέστε 5-7 εκ. στη μέτρηση μήκους και ύψους για να λάβετε το σωστό μέγεθος του μεταφορέα.

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας μπορεί να στέκεται άνετα μέσα στο μεταφορέα. Θα πρέπει να μπορεί να ξαπλώνει και να γυρίζει χωρίς δυσκολία.

Το βάρος του σκύλου σας είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε το μέγεθος του μεταφορέα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σκέφτεστε να αποκτήσετε έναν σφεντόνα ή έναν μεταφορέα σακιδίου. Οι κατασκευαστές συχνά αναφέρουν τα μέγιστα βάρη για αυτούς τους μεταφορείς σκύλων της μόδας, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε το βάρος του σκύλου σας πριν επιλέξετε έναν. Επιλέγετε πάντα το μεγαλύτερο μέγεθος αν ο σκύλος σας είναι μεταξύ μεγεθών.

Για ποιο λόγο χρειάζεστε τον μεταφορέα;

Σκεφτείτε έναν εύκολο στη μεταφορά, άνετο μεταφορέα σκύλου αν θέλετε κάτι για να συγκρατείτε το σκύλο σας όταν βγαίνετε μαζί. Συνήθως, αυτός ο τύπος μεταφορέα εμπίπτει στην κατηγορία των μαλακών μεταφορέων.

Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι ελαφριά, αλλά είναι εκπληκτικά ένας ανθεκτικός μεταφορέας σκύλου που δεν θα σας απογοητεύσει κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας. Για να πάτε τη φορητότητα στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιλέξετε έναν από τους πολλούς πτυσσόμενους μεταφορείς σκύλων. Είναι μοντέρνοι, πρακτικοί και επίσης ιδανικοί για ταξίδια με το αυτοκίνητο.

Ένας σκληρός μεταφορέας σκύλου μπορεί να φαίνεται ως η λογική επιλογή αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με το σκύλο σας. Αλλά συνήθως είναι καλύτερο να ελέγξετε την αεροπορική εταιρεία για να μάθετε τις απαιτήσεις της για τα ταξίδια κατοικίδιων ζώων. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να διαφέρουν ως προς τις προδιαγραφές κατασκευής και μεγέθους και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σας γυρίσουν πίσω την τελευταία στιγμή επειδή φέρατε τον λάθος μεταφορέα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top