Μεταφορέας γάτας: Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο για τη γάτα σας; -Χρήσιμος οδηγός

Αγορές

Όταν αποφασίζετε για τους τρόπους μεταφοράς, αναζητάτε την ασφάλεια, την άνεση, την οικονομική προσιτότητα και την ανθεκτικότητα. Τα ίδια πρότυπα ισχύουν και όταν επιλέγετε τη μεταφορά της γάτας σας.

Η επιλογή του σωστού μεταφορέα για τη γάτα σας είναι μια επένδυση που αξίζει τον κόπο, καθώς ένας καλός μεταφορέας παρέχει στη γάτα σας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και μπορεί να βοηθήσει να γίνουν τα ταξίδια λιγότερο αγχωτικά τόσο για εσάς όσο και για τη γάτα σας. Η μεταφορά μιας γάτας χωρίς μεταφορέα μπορεί να είναι επικίνδυνη για εσάς και τη γάτα σας.

Μια νευρική γάτα μπορεί να σκαρφαλώσει οπουδήποτε στο αυτοκίνητο, όπως κάτω από τα πεντάλ, μπροστά από το ταμπλό ή στο τιμόνι. Αν η γάτα φοβηθεί, μπορεί να γρατζουνίσει, να δαγκώσει ή να εμποδίσει την ικανότητά σας να οδηγείτε με ασφάλεια. Μια γάτα που δεν είναι ασφαλής σε μεταφορέα μπορεί να ξεφύγει από το αυτοκίνητο ή από τα χέρια σας και να χαθεί ή να τραυματιστεί πριν προλάβετε να αντιδράσετε.

Τι κάνει όμως έναν καλό μεταφορέα;

Όταν πηγαίνετε στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή ψάχνετε στο διαδίκτυο υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεταφορέων (με μαλακή πλευρά, σκληρό πλαστικό, πολύχρωμοι, μεγάλοι, μικροί, υφασμάτινοι, χάρτινοι και πολλοί άλλοι). Πώς μπορείτε να αποφασίσετε;

Ας το δούμε από τη πλευρά της γάτας. Στις γάτες αρέσουν οι άνετοι, ζεστοί, σκοτεινοί κλειστοί χώροι, γι’ αυτό και θα τις βρείτε να κρύβονται σε χάρτινες σακούλες, χαρτόκουτα, καλάθια και άλλα τέτοια. Αυτό τους δίνει την αίσθηση της ασφάλειας. Όταν είναι αγχωμένες ή φοβισμένες, τους αρέσει να γίνονται “αόρατες”. Η επιλογή ενός μεταφορέα που παρέχει όλα τα παραπάνω θα βοηθήσει τη γάτα σας να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένη όταν ταξιδεύει.

Το μέγεθος έχει σημασία

Οι γάτες θα πρέπει να μπορούν να στέκονται, να κάθονται και να γυρίζουν μέσα στο μεταφορέα τους. Γενικά, ένας μεταφορέας πρέπει να είναι μιάμιση φορά μεγαλύτερος από το μέγεθος της γάτας σας. Εάν ο μεταφορέας είναι πολύ μεγάλος, μπορεί να είναι άβολο να προσπαθείτε να ισορροπήσετε και να μεταφέρετε τον μεταφορέα χωρίς να γλιστράει η γάτα σας από τη μία πλευρά στην άλλη. Σε καμία γάτα δεν αρέσει να ταξιδεύει σαν να βρίσκεται σε βόλτα σε λούνα παρκ.

Όταν αγοράζετε έναν μεταφορέα για το γατάκι σας, επιλέξτε έναν μεταφορέα κανονικού μεγέθους που πιστεύετε ότι θα είναι κατάλληλος όταν θα έχει φτάσει στο ενήλικο μέγεθός του. Η επένδυση της βάσης του μεταφορέα με μια χοντρή πετσέτα θα βοηθήσει το γατάκι να μην γλιστράει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε περισσότερο από μια γρήγορη βόλτα στην πόλη σας, βεβαιωθείτε ότι ο μεταφορέας μπορεί να φιλοξενήσει μπολ με φαγητό και νερό. Αν θα ταξιδέψετε σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο κλουβί (φτιαγμένο για ταξίδια με σκύλους) που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κουτί άμμου.

Πολλές γάτες σε έναν μεταφορέα δεν είναι ιδανικό

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να έχετε ξεχωριστούς μεταφορείς που να ταιριάζουν σε κάθε μία από τις γάτες σας, παρά να τις έχετε μαζί σε έναν μεγάλο μεταφορέα.

Το να στριμώχνετε δύο γάτες σε έναν μικρότερο μεταφορέα είναι δύσκολο, άβολο και πολύ αγχωτικό. Ακόμη και γάτες που κανονικά είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους μπορεί να εκδηλώσουν επιθετικότητα η μία προς την άλλη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αν η μία είναι στρεσαρισμένη.

Είδη

Χαρτόνι

Πρόκειται για μια προσωρινή μεταφορά. Οι περισσότεροι χάρτινοι μεταφορείς έχουν το ίδιο μέγεθος και δεν επιτρέπουν στη γάτα να γυρίσει άνετα. Ορισμένες γάτες θα μασήσουν το χαρτόνι. Δεν είναι εύκολο να καθαριστεί εάν η γάτα το λερώσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Είναι πιο δύσκολο να ασφαλίσετε το άνοιγμα, οπότε υπάρχει κίνδυνος η γάτα να βγει από το μεταφορέα σε ένα πάρκινγκ ή σε άλλα επικίνδυνα μέρη.

Μαλακοί μεταφορείς

Αυτοί είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σταθερά αλλά εύκαμπτα υλικά. Δεν είναι τόσο ογκώδεις όσο οι μεταφορείς από σκληρό πλαστικό. Ορισμένοι δεν είναι τόσο ανθεκτικοί ή υποστηρικτικοί όσο οι μεταφορείς από σκληρό πλαστικό. Πολλοί μαλακοί μεταφορείς έχουν περισσότερα από ένα ανοίγματα. Μπορεί επίσης να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν εάν η γάτα σας αρρωστήσει από το αυτοκίνητο. Επίσης, οι γάτες που τους αρέσει να γρατζουνάνε μπορεί να σκίσουν ή να φθείρουν το μεταφορέα. Ορισμένες γάτες μπορούν να σπρώξουν το δρόμο τους έξω από το μεταφορέα όταν τον κλείνετε με φερμουάρ.

Oxford τσάντα μεταφοράς σκύλου-γάτας Pet Interest 48*28*32cm σε χρώμα Γκρι

Η πρακτική τσάντα Oxford της Pet Interest είναι η κατάλληλη επιλογή για να μεταφέρετε το μικρό μας φίλο μαζί σας σε κάθε σας περιπέτεια! Είναι ιδανική για απλή μεταφορά ή για χρήση στο αυτοκίνητο. Διαθέτει διχτάκι και άνοιγμα από τις 4πλευρές που επιτρέπει στο σκυλάκι ή τη γατούλα σας να βλέπει γύρω του αλλά και να έχει επαρκή αέρα και εξαερισμό. Έχει χειρολαβή για να μπορείτε εύκολα να την πιάνετε αλλά και αφαιρούμενο ιμάντα ώμου που αυξομειώνεται, ενώ κλείνει με φερμουάρ στο πάνω μέρος. Στα πλαινά της τσάντα διαθέτει τσέπες για να βάζετε τα απαραίτητα πράγματα για εσάς και το ζωάκι σας. Είναι κατάλληλη για μικρά σκυλιά ή γάτες.

Μεταφορείς σε στυλ βαλίτσας με ρόδες

Αυτοί τείνουν να είναι λίγο πιο ευρύχωροι για τη γάτα. Επιτρέπουν επίσης στις γάτες να βλέπουν το περιβάλλον τους. Ένας τέτοιος μεταφορέας είναι πιο εύκολος για οικογένειες που δυσκολεύονται να μεταφέρουν πράγματα, αφού μπορούν να τσουλήσουν τον μεταφορέα με τη γάτα εκεί που πρέπει να πάει. Τείνουν να είναι δύσκολο να καθαριστούν εάν έχουν λερωθεί. Ορισμένες γάτες μπορεί να τρομάξουν από τη δυνατή και ανώμαλη κίνηση του κυλίσματος στο πεζοδρόμιο.

Σκληροί πλαστικοί μεταφορείς

Ένας σκληρός μεταφορέας κατάλληλου μεγέθους δίνει περισσότερο χώρο στη γάτα για να γυρίσει και να τεντωθεί, ενώ παράλληλα επιτρέπει την αίσθηση της ασφάλειας. Οι περισσότεροι επιτρέπουν την αφαίρεση της οροφής. Καθαρίζονται εύκολα αν λερωθούν. Είναι επίσης πιο ανθεκτικοί από τους παραπάνω μεταφορείς.

Pet Camelot Κλουβί Μεταφοράς Vission Classic free 54x36x36cm σε χρώμα Ροζ

Το κλουβί μεταφοράς σκύλου από την Pet Camelot είναι η ιδανική επιλογή για να μεταφέρετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο με ασφάλεια και άνεση. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό, αυτό το κλουβί εξασφαλίζει ότι ο σκύλος σας θα παραμείνει ασφαλής κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
Έχει περιμετρικά ανοίγματα.
Διαθέσιμο σε διαστάσεις 54cm*36cm*36cm.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top