Οδηγός αγοράς για ονυχοδρόμια για ηλικιωμένες γάτες – Καλύτερες επιλογές

Αγορές

Οι ηλικιωμένες γάτες δυσκολεύονται να μετακινηθούν σε σύγκριση με τους νεότερους, πιο ζωηρούς εαυτούς τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν ακόμα να αράζουν σε υψηλότερα σημεία. Αλλά η εύρεση ενός δέντρου γάτας που η ηλικιωμένη γάτα σας μπορεί να περιηγηθεί μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση.

Το θέμα είναι να έχετε ένα μαλακό μέρος για να ξαπλώνει η γάτα σας το κεφάλι της και να έχει εύκολη πρόσβαση σε υψηλότερα επίπεδα – και αυτά τα 10 δέντρα για γάτες τα καταφέρνουν.

Οδηγός αγοραστή: Γάτες: Επιλέγοντας το καλύτερο δέντρο γάτας για ηλικιωμένες γάτες

Σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό αγοραστή. Εξετάζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε προτού δούμε στο τι κάνει ένα δέντρο γάτας φιλικό προς τις μεγαλύτερες γάτες.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα δέντρο γάτας

Όταν ψωνίζετε για ένα δέντρο γάτας, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα δέντρο γάτας. Για αρχή, πρέπει να διαθέτει ένα σημείο ξυσίματος για τη γάτα σας.

Οι γάτες πρέπει να κόβουν τα νύχια τους και το να έχουν ένα σημείο ξύσματος ενσωματωμένο ακριβώς στο αγαπημένο τους σημείο στο σπίτι είναι ένα τεράστιο προνόμιο – και θα τις κρατήσει από το να γρατζουνάνε τον υπόλοιπο πύργο. Άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε είναι κρεμαστά παιχνίδια με τα οποία μπορεί να παίξει η γάτα σας, μέρη όπου μπορεί να κρυφτεί για να νιώσει ασφάλεια και πέρκες στις οποίες μπορεί να ξαπλώσει και να παρακολουθεί τι συμβαίνει από κάτω της.

Όλα αυτά είναι κρίσιμα χαρακτηριστικά ενός πύργου γάτας και ενώ μπορεί να μπορείτε να βρείτε έναν πύργο γάτας σε χαμηλή τιμή εκεί έξω, δεν θα βρείτε έναν πύργο γάτας που να είναι επίσης υψηλής ποιότητας και να διαθέτει όλα όσα χρειάζεται η γάτα σας για να παραμείνει ευτυχισμένη.

Pet Interest Γατόδεντρο Double Tower Playground 53x53x134cm Γκρι

Ονυχοδρόμιο αναψυχής για γάτες με 2 ορόφους, φωλιά και 2 κρεμαστά παιχνίδια, σχεδιασμένο με το σχέδιο “Double tower” και γκρι χρώμα.

Οι διαστάσεις αυτού του ονυχοδρομίου είναι 53*53*130cm, προσφέροντας στη γάτα σας έναν χώρο αναψυχής και διασκέδασης. Ο διπλός όροφος, η φωλιά και τα κρεμαστά παιχνίδια παρέχουν διαφορετικές επιλογές διασκέδασης και αναψυχής για την γάτα σας. Το γκρι χρώμα το καθιστά μια στιλάτη προσθήκη στον χώρο του σπιτιού σας, ενώ παρέχει έναν ασφαλή και ψυχαγωγικό χώρο για την γάτα σας να εξερευνήσει και να απολαύσει.

Διευκόλυνση των ηλικιωμένων γατών

Είναι μέρος των φυσικών ενστίκτων μιας γάτας να σκαρφαλώνει και να κάθεται στην κορυφή των πραγμάτων, αλλά καθώς μεγαλώνουν, μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσουν σε αυτά τα υψηλότερα σημεία. Σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει ένας πύργος γάτας που απευθύνεται σε μεγαλύτερες γάτες.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνει αυτό ο πύργος γάτας, αλλά υπάρχουν δύο κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτον, είναι ο τρόπος με τον οποίο η γάτα σας μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Οι ράμπες είναι οι καλύτερες επιλογές για να βοηθήσουν τις ηλικιωμένες γάτες, αλλά και οι ράμπες τύπου σκάλας μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι μικρότερες αποστάσεις μεταξύ κάθε επιπέδου μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, η γάτα σας δεν χρειάζεται να πηδήξει ή να τεντωθεί πολύ για να ανέβει στο επόμενο επίπεδο.

Δεύτερον, ελέγξτε το μέγεθος. Οι ηλικιωμένες γάτες τείνουν να έχουν λιγότερη ισορροπία από τις νεότερες και οι μεγάλες επιφάνειες βοηθούν να διασφαλιστεί ότι δεν θα πέσουν από τον πύργο. Αν και αυτό δεν αποτελεί σημαντική ανησυχία για τις περισσότερες γάτες επειδή έχουν εξαιρετική ισορροπία, είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε καθώς η γάτα σας μεγαλώνει.

Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι ηλικιωμένες γάτες δεν μπορούν να χειριστούν τις πτώσεις τόσο καλά όσο οι νεότερες γάτες και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό αν πέσουν.

Ονυχοδρόμιο για Γάτες Pet Interest Cat Playground Woody “Clear” 48x48x130cm

Το πιο ιδανικό ονυχοδρόμιο από μοντέρνο μασίφ ξύλο. Διαθέτει δύο φωλιές για ξεκούραση, μια από μαλακό ύφασμα και μια διάφανη φωλιά από ακρυλικό υλικό. Διαθέτει αντιολισθητικά σφουγγαράκια στο κάτω μέρος για να μην γλιαστράει κατά το παιχνίδι. Έχει 4 επίπεδα και έτσι το γατί σας δε θα βαρεθεί ποτέ να εξερευνά. Το απαλό ύφασμα του ονυχοδρομίου αφαιρείται για να μπορείτε να το καθαρίσετε και να το πλύνετε στο πλυντήριο. Η διάφανη φωλιά του ονυχοδρομίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπολ για νερό μετά από το ξέφρενο παιχνίδι. Το κατάλληλο ονυχοδρόμιο για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.
Γιατί είναι καλύτερα τα ξύλινα γατόδεντρα;

Τα γατόδεντρα από μασίφ ξύλο είναι πολύ ανθεκτικά στις γρατσουνιές, τα δαγκώματα και άλλες ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν οι γάτες.
Μπορούν επίσης με την κατάλληλη φροντίδα, να διαρκέσουν για πολλά χρόνια.
Είναι γενικά πιο σταθερά από άλλα είδη γατόδεντρων, κάτι που είναι σημαντικό για την ασφάλεια της γάτας σας.
Έχουν φυσική εμφάνιση και αίσθηση που προτιμούν πολλοί ιδιοκτήτες γατών.
Είναι επίσης πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα γατόδεντρα από συνθετικά υλικά.
Διατίθενται σε διάφορα στυλ και φινιρίσματα, τα οποία μπορούν να προσθέσουν στην αισθητική του χώρου σας, αφού θεωρούνται ένα έπιπλο που ταιριάζει με τα υπόλοιπα του σαλονιού σας.

Πόσο μεγάλο ονυχοδρόμιο γάτας χρειάζεστε;

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση εδώ, και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέγεθος ενός πύργου γάτας δεν ισούται πάντα με το ύψος του. Ο καθορισμός του ιδανικού ύψους του πύργου γάτας σας εξαρτάται από την προσωπικότητα της γάτας σας.

Ορισμένες γάτες απλώς προτιμούν μεγαλύτερα ύψη και το να ξοδέψετε λίγο παραπάνω για να αποκτήσετε έναν ψηλότερο πύργο γάτας γι’ αυτές μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

Ωστόσο, αν έχετε πολλές γάτες, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να καταλαμβάνουν η καθεμία τον πύργο γάτας – ή θα πρέπει να επενδύσετε σε πολλούς πύργους γάτας. Ιδανικά, θα πρέπει να έχετε ένα condo για κάθε γάτα, αλλά αν διαπιστώσετε ότι έχετε μια γάτα που δεν ενδιαφέρεται για condos, δεν είναι μεγάλη υπόθεση αν υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά στον πύργο.

Ονυχοδρόμιο Cat Playground Patty 45x45x90cm σε χρώμα Ροζ

Το κατάλληλο ονυχοδρόμιο – σωλήνας  για τις μικρές σας φίλες με κρεμαστό παιχνίδι – μπαλίτσα που δε θα βαρεθούν ποτέ. Είναι τυλιγμένο με ανθεκτικό σχοινί Sisal, ιδανικό για να μπορούν να ξύσουν τα νύχια τους πάνω σε αυτό και τους βοηθάει να διατηρούν την υγεία των νυχιών τους. Επίσης, είναι το τέλειο παιχνίδι εκτόνωσης και διασκέδασης, πράγμα που βοηθάει στην ψυχική τους υγεία και παραμένουν σε εγρήγορση και κρατάνε το σώμα τους σε φόρμα.Ταυτόχρονα τους κρατάει συντροφιά τις ώρες που είναι μόνες τους.

Βασικά Χαρακτηριστικά

  • Σχέδιο: Patty,
  • Χρώμα: Ροζ
  • Διαστάσεις: 45*45*90cm,
  • Διάμετρος σωλήνα: 14cm

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top