Παιχνίδια σκύλων: Πώς να επιλέξετε το καλύτερο και ασφαλέστερο παιχνίδι για το σκύλο σας- Οδηγός αγοράς

Αγορές

Για τους σκύλους και τα άλλα κατοικίδια ζώα, τα παιχνίδια δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Τα παιχνίδια είναι σημαντικά για την ευημερία του σκύλου σας. Τα παιχνίδια βοηθούν στην καταπολέμηση της πλήξης όταν πρέπει να αφήσετε τον σκύλο σας στο σπίτι και παρέχουν άνεση όταν νιώθει νευρικότητα. Τα παιχνίδια μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη από την ανάπτυξη ορισμένων προβληματικών συμπεριφορών.

Αν και οι γάτες μπορεί να είναι αρκετά επιλεκτικές όσον αφορά τα παιχνίδια, οι σκύλοι είναι συχνά περισσότερο από πρόθυμοι να παίξουν με οποιοδήποτε αντικείμενο μπορούν να βρουν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παρακολουθείτε τον χρόνο παιχνιδιού του σκύλου σας για να αποτρέψετε τυχόν “απρογραμμάτιστες” δραστηριότητες.

Εξασφαλίστε την ασφάλεια

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην ασφάλεια ή την επικινδυνότητα ενός παιχνιδιού και αρκετοί από αυτούς εξαρτώνται από το μέγεθος, το επίπεδο δραστηριότητας και τις προτιμήσεις του σκύλου σας. Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το περιβάλλον στο οποίο περνάει τον χρόνο του ο σκύλος σας. Παρόλο που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια οποιουδήποτε συγκεκριμένου παιχνιδιού, μπορούμε να σας προσφέρουμε τις ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές.

Τα πράγματα που είναι συνήθως πιο ελκυστικά για τους σκύλους είναι συχνά τα ίδια πράγματα που είναι και τα πιο επικίνδυνα.

  • Προστατεύστε το σπίτι σας από σκύλους αφαιρώντας σπάγκους, κορδέλες, λαστιχάκια, παιδικά παιχνίδια, καλσόν και άλλα μη φαγώσιμα αντικείμενα που θα μπορούσαν να καταποθούν.
  • Φροντίστε να αγοράζετε παιχνίδια κατάλληλου μεγέθους για το σκύλο σας. Παιχνίδια που είναι πολύ μικρά μπορεί εύκολα να καταποθούν ή να σφηνωθούν στο λαιμό του σκύλου σας.
  • Επιβλέπετε το παιχνίδι του σκύλου σας με παιχνίδια που κάνουν θόρυβο: ο σκύλος σας μπορεί να αισθάνεται ότι πρέπει να βρει και να καταστρέψει την πηγή θορύβου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να το καταπιεί αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη.
  • Ελέγξτε τις ετικέτες στα λούτρινα παιχνίδια για να βεβαιωθείτε ότι φέρουν την ένδειξη ότι είναι ασφαλή για παιδιά κάτω των τριών ετών και ότι δεν περιέχουν επικίνδυνα γεμίσματα. Στα προβληματικά γεμίσματα περιλαμβάνονται τα τσόφλια καρυδιών και οι χάντρες πολυστυρενίου, αλλά ακόμη και τα “ασφαλή” γεμίσματα δεν είναι πραγματικά εύπεπτα. Να θυμάστε ότι τα μαλακά παιχνίδια δεν είναι άφθαρτα, αλλά ορισμένα είναι πιο ανθεκτικά από άλλα. Τα μαλακά παιχνίδια πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο.

Συνιστώμενα παιχνίδια

Ενεργά παιχνίδια

Τα παιχνίδια από σκληρό καουτσούκ κυκλοφορούν σε πολλά σχήματα και μεγέθη και είναι διασκεδαστικά για μάσημα και μεταφορά. Για σκύλους που τους αρέσει το τράβηγμα και το μάσημα σε ενδιαφέρουσες υφές, τα παιχνίδια με σχοινί είναι συνήθως διαθέσιμα σε σχήμα “κόκαλου” με κόμπους στα άκρα.

Οι μπάλες του τένις είναι υπέροχα παιχνίδια για σκύλους για το πιάσιμο, αλλά δεν αντέχουν πολύ καλά στο μάσημα. Απορρίψτε τις μπάλες του τένις που έχουν μασηθεί, καθώς μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού για το κατοικίδιό σας.
Παιχνίδια αντιπερισπασμού

Τα παιχνίδια “Busy-box” ή “feeder” είναι μεγάλα λαστιχένια σχήματα που μπορούν να γεμίσουν με λιχουδιές. Μετακινώντας τον κύβο με τη μύτη, το στόμα και τις πατούσες του, ο σκύλος σας μπορεί να φτάσει στα καλούδια. Πολλά σκυλιά που τείνουν να τρώνε την τροφή τους πολύ γρήγορα επωφελούνται από το να ταΐζονται μέσω ενός παιχνιδιού τύπου τροφοδότη.

Παιχνίδια άνεσης

Τα μαλακά λούτρινα παιχνίδια είναι καλά για διάφορους σκοπούς, αλλά δεν είναι κατάλληλα για όλους τους σκύλους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου λούτρινου παιχνιδιού:

  • Σε ορισμένους σκύλους αρέσει να κουβαλούν μαζί τους μαλακά παιχνίδια. Αν ο σκύλος σας βλέπει το παιχνίδι του ως σύντροφο, επιλέξτε ένα που να είναι αρκετά μικρό για να το κουβαλάει.
  • Ορισμένα σκυλιά θέλουν να κουνάνε ή να “σκοτώνουν” τα παιχνίδια τους, οπότε επιλέξτε ένα αρκετά μεγάλο για να αποτρέψετε την κατά λάθος κατάποση και αρκετά ανθεκτικό για να αντέξει τις επιθέσεις του σκύλου.
  • Τα βρώμικα ρούχα, όπως ένα παλιό μπλουζάκι, μια μαξιλαροθήκη, μια πετσέτα ή μια κουβέρτα, μπορεί να είναι πολύ παρηγορητικά για έναν σκύλο, ειδικά αν το αντικείμενο μυρίζει σαν εσάς!

Παιχνίδια για κουτάβια που βγάζουν δόντια

Από τις 12 εβδομάδες έως τους έξι μήνες, καθώς χάνουν τα παιδικά τους δόντια και τα ενήλικα δόντια τους ξεπροβάλλουν μέσα από τα ούλα τους, τα κουτάβια έχουν την ανάγκη να μασήσουν τα πάντα. Η προμήθεια παιχνιδιών για την οδοντοφυΐα θα τα κάνει πιο άνετα και θα σώσει τα χέρια, τα παπούτσια και τα έπιπλα σας. Τα ανθεκτικά κόκαλα από νάιλον και τα παιχνίδια από καουτσούκ αντέχουν εβδομάδες μάσησης χωρίς να σπάνε σε κομμάτια που μπορεί να καταποθούν. Μπορείτε να αγοράσετε εξειδικευμένα παιχνίδια οδοντοφυΐας για κουτάβια που έχουν σχεδιαστεί για να παγώνουν και να αποτυπώνονται με καταπραϋντικές υφές.

Παιχνίδια για τυφλούς σκύλους

Οι τυφλοί σκύλοι εξακολουθούν να έχουν τις αισθήσεις της όσφρησης, της γεύσης, της ακοής και της αφής. Μια μελέτη του 2022 διαπίστωσε ότι η όραση και η όσφρηση συνδέονται στους σκύλους και μαζί τους βοηθούν να αντιλαμβάνονται στον κόσμο. Ακόμα και χωρίς την προσθήκη οσμής, τα τυφλά σκυλιά πιθανότατα θα είναι σε θέση να μυρίσουν και να βρουν μεμονωμένα παιχνίδια, αλλά τα καταστήματα προσφέρουν παιχνίδια με οσμές τροφής και παιχνίδια που κάνουν θορύβους. Η επάλειψη τροφής σε νάιλον κόκαλα ή το γέμισμα  παιχνιδιών από καουτσούκ με τροφή ή η απόκρυψή της μέσα σε “παζλ” θα δελεάσει τους τυφλούς σκύλους να παίξουν. Ορισμένα τυφλά σκυλιά προσαρμόζονται τόσο καλά με τις άλλες αισθήσεις τους που παίζουν όπως τα σκυλιά που βλέπουν.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top