Παιχνίδια σκύλου: Γιατί στα σκυλιά αρέσουν τα λούτρινα ζώα- Χρήσιμες πληροφορίες

Αγορές

Πολλοί σκύλοι φαίνεται να είναι ξετρελαμένοι με τα λούτρινα παιχνίδια και σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης σκύλου γνωρίζει ποιο είναι το αγαπημένο των σκύλων του για να το μασουλήσουν, να το αγκαλιάσουν ή να κοιμηθούν μαζί του. Τι κάνει τα λούτρινα ζωάκια τόσο ελκυστικά στους σκύλους μας και λέει κάτι για τον σκύλο σας η προτίμηση ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού για σκύλους ή τι κάνει ο σκύλος σας με αυτό; Αν το κουβαλάει απαλά, το προστατεύει πολύ και επιδεικνύει μητρική συμπεριφορά απέναντί του – μήπως αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος σας βιώνει μια φανταστική εγκυμοσύνη ή ότι απομακρύνθηκε πολύ νωρίς από τη γέννα του ως κουτάβι; Ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο σκύλος σας – είναι αναμφισβήτητο ότι στα σκυλιά αρέσουν πολύ τα λούτρινα ζωάκια.

Η ρίζα της συμπεριφοράς

Ενώ είναι ασφαλές να πούμε ότι σχεδόν όλα τα σκυλιά τρελαίνονται για τα λούτρινα παιχνίδια, ορισμένα έχουν γενετική προδιάθεση να τους αρέσουν περισσότερο από άλλα. Τα λαμπραντόρ και τα άλλα ριτρίβερ ανήκουν σε αυτή την ομάδα, καθώς οι πρόγονοί τους χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι και τη μεταφορά πάπιας – γεγονός που εξηγεί τα απαλά τους πιασίματα και τη δέσμευσή τους να έχουν πάντα ένα λούτρινο στο στόμα τους. Συνήθως τους αρέσει να μεταφέρουν τα μαλακά λούτρινα παιχνίδια και δεν τείνουν να τα καταστρέφουν, οπότε το κύριο μέλημα εκεί είναι να φροντίζετε να πλένετε το παιχνίδι από καιρό σε καιρό για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς και την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα ενεργητικά τεριέ και οι ποιμενικοί είναι γνωστά για το πάθος τους να παίζουν φέσι και οποιαδήποτε παιχνίδια που περιλαμβάνουν κυνηγητό – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλακά λούτρινα παιχνίδια δεν έχουν επίσης μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Σε ορισμένα σκυλιά αρέσουν τα λούτρινα παιχνίδια για να τα καταστρέφουν – αν μπορεί να σκιστεί, είναι διασκεδαστικό. Ακόμη περισσότερο αν το λούτρινο παιχνίδι έχει μηχανισμό που κάνει θόρυβο μέσα του. Και οι δύο προτιμήσεις συνδέονται με τη γενετική ορμή ή το ένστικτο των σκύλων να κυνηγούν και να κυνηγούν μικρότερα ζώα που κάνουν κάποιο θόρυβο – όπως αρουραίους ή πάπιες. Δεδομένων των παραπάνω, είναι φυσιολογικό και συνηθισμένο για τους σκύλους να απολαμβάνουν να παίζουν με παιχνίδια με λούτρινα ζώα. Αν και η συμπεριφορά αυτή είναι γενικά ακίνδυνη, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Εάν ο σκύλος σας φαίνεται να έχει εμμονή με το παιχνίδι, αυτό μπορεί να είναι σημάδι άγχους ή ότι απογαλακτίστηκε από τη μητέρα του πολύ νωρίς. Πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στις συνθήκες κατά τις οποίες ο σκύλος σας κυνηγάει πιο ενεργά το παιχνίδι – το κάνει όταν περιβάλλεται από άλλα σκυλιά ή δυνατούς ήχους που θα μπορούσαν να τον αγχώσουν;

Ενθάρρυνση της συμπεριφοράς

Είναι πάντα καλύτερο να αγοράζετε παιχνίδια που είναι σχεδιασμένα για σκύλους και έχουν συγκεκριμένο σκοπό ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του σκύλου σας. Για παράδειγμα, ένα ανθεκτικό παιχνίδι που παρέχει αντίσταση είναι ιδανικό για έναν σκύλο που καταστρέφει τα πάντα, ένα παιχνίδι που κάνει θόρυβο είναι καλό για σκύλους που δεν μασάνε τα παιχνίδια τους αλλά χρειάζονται τον ήχο για να κρατήσουν την προσοχή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι μπάλες του τένις είναι ιδανικές για σκύλους με υψηλή ενέργεια που αγαπούν το κυνήγι αλλά προτιμούν τα παιχνίδια τους άθικτα, και ούτω καθεξής. Αν ο σκύλος σας γίνει εμμονικός ή ψυχαναγκαστικός με το λούτρινο παιχνίδι του, προσπαθήστε να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο και να του αποσπάσετε την προσοχή. Αν δεν το αφήνει να φύγει και “χρειάζεται” το παιχνίδι του, συνιστάται ανεπιφύλακτα να επισκεφθεί έναν εκπαιδευτή σκύλων ή έναν κτηνίατρο, ο οποίος ανάλογα με την αξιολόγησή του μπορεί να του χορηγήσει αποτρεπτικό σπρέι αν χρειαστεί. Ειδικά και χωρίς αμφιβολία επισκεφθείτε έναν εκπαιδευτή αν ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια επιθετικότητας – διαφορετικά μπορεί να γίνει πιο σοβαρό ζήτημα.

Άλλες λύσεις και εκτιμήσεις

Αν και το να είναι ο σκύλος σας οπαδός του λούτρινου παιχνιδιού του είναι φυσιολογικό και συνήθως ασφαλές, είναι πάντα καλύτερο να είστε προσεκτικοί και παρατηρητικοί, ειδικά όταν πρόκειται για νεοαποκτηθείσες συνήθειες ή συμπεριφορές. Οι περισσότεροι σκύλοι απολαμβάνουν πραγματικά το παιχνίδι με τα λούτρινα παιχνίδια τους και αυτό είναι ακίνδυνο εφόσον δεν συμπεριφέρονται εμμονικά ή επιθετικά και το λούτρινο παιχνίδι είναι ειδικά σχεδιασμένο για σκύλους. Ο σκύλος σας δεν πρέπει να διατρέχει κίνδυνο πνιγμού, εκτός αν προσπαθεί να το μασήσει. Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά του ή σε σχέση με το λούτρινο παιχνίδι, η συμβουλή ενός κτηνιάτρου είναι πάντα μια καλή ιδέα αν ανησυχείτε για οτιδήποτε και μπορεί να σας βοηθήσει να αποκλείσετε οτιδήποτε ανησυχητικό.

Τα παιχνίδια με λούτρινα ζώα είναι πολύ δημοφιλή σε όλους τους σκύλους, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό ο σκύλος σας να δαγκώνει περιστασιακά το αγαπημένο του ή να το παίρνει παντού μαζί του, ειδικά αν είναι λαμπραντόρ ή άλλου τύπου ριτρίβερ. Ο τρόπος με τον οποίο δείχνουν το θαυμασμό τους είναι αυτός που καθορίζει αν είναι ασφαλές και υγιές ή όχι. Επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας για να έχετε καλύτερη εικόνα της συμπεριφοράς του σκύλου σας σε περίπτωση αμφιβολιών.

Κάντε έκπληξη στον σκύλο σας

Το Λούτρινο Παιχνίδι Party Γενεθλίων για Σκύλους & Γάτες είναι το ιδανικό παιχνίδι για τον τετράποδο φίλο σας. Υπέροχα λούτρινα παιχνίδια με ήχο, αποτελούν ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στους σκύλους! Kατασκευασμένα από βελούδινο υλικό, μαλακό και ελαστικό, δεν βλάπτει τα δόντια, είναι υγιές, φιλικό προς το περιβάλλον, μη τοξικό και ασφαλές. Το τέλειο μαλακό και παιχνίδι, κατάλληλο για πάρτι γενεθλίων κατοικίδιων ζώων. Κάθε παιχνίδι περιέχει συσκευή που βγάζει δυνατό ήχο όταν πατηθεί. Τραβάει την προσοχή και διασκεδάζει τον καλύτερο φίλο σας.

Χαρακτηριστικά
• Μαλακό και ελαστικό εξωτερικά
• Squeaker για δυνατό ήχο και διασκέδαση
• Safefill γέμισμα
• Ιδανικό για δώρο γενεθλίων

Λούτρινο κοτόπουλο-παιχνίδι σκύλου με ήχο 34εκ.

Το μοναδικό λούτρινο παιχνίδι σκύλου σε σχήμα κοτόπουλο που θα κρατήσει το ενδιαφέρον των σκύλων σας για ώρες. Σε κάθε πάτημα, βγάζει ήχο που θα κρατάει σε εγρήγορση τους μικρούς σας φίλους. Σίγουρα οι μικροί σας σκύλοι θα το λατρέψουν και δε θα σταματήσουν να παίζουν με αυτό. Από μη τοξικό υλικό και από πολυεστέρα οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείται για τυχόν αλλεργίες ή ευαισθησίες.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top