Περιποίηση σκύλου: Πώς να επιλέξετε τις σωστές βούρτσες για τον σκύλο σας- Χρήσιμος οδηγός αγοράς

βούρτσα σκύλου

Η επιλογή της σωστής βούρτσας για σκύλους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Η σωστή βούρτσα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία, την κατάσταση και την υγεία του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου σας, ειδικά αν έχετε σκύλο με μακρύ τρίχωμα ή διπλό τρίχωμα.

Όποιον τύπο τριχώματος και αν έχει ο σκύλος σας, το βούρτσισμα βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς και των νεκρών τριχών, αποτελεί χρόνο για να δεθείτε με το κατοικίδιό σας και σας δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσετε οτιδήποτε ασυνήθιστο, όπως κοψίματα ή πληγωμένα σημεία. Μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε όλο το τρίχωμα, εάν ο σκύλος σας έχει διπλό τρίχωμα. Αν έχετε κουτάβι, ξεκινήστε αμέσως το βούρτσισμα για να συνηθίσει να το χειρίζεστε και χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για το χνουδωτό τρίχωμα του κουταβιού, ώστε να μάθει να το απολαμβάνει.

Είτε είστε νέοι στην περιποίηση σκύλων είτε απλώς δεν έχετε καταλάβει ποτέ ποιες βούρτσες είναι καλύτερες για να χρησιμοποιείτε, συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας μάθουμε πώς να επιλέγετε τη σωστή βούρτσα για σκύλους.

Τύποι βούρτσας για σκύλους

Υπάρχουν πολλοί τύποι βουρτσών για σκύλους στην αγορά. Έχουμε παραθέσει τους πιο συνηθισμένους τύπους και για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται. Επιλέξτε μια βούρτσα σκύλου με βάση το μέγεθος του σκύλου σας, τη ράτσα του και τον τύπο του τριχώματός του.

Βούρτσες Slicker

Οι βούρτσες Slicker αποτελούνται από κεφαλές βούρτσας καλυμμένες με κοντές, σφιχτά τοποθετημένες συρμάτινες καρφίτσες που έχουν γωνία ώστε να διαπερνούν το τρίχωμα και να αποφεύγουν το δέρμα. Χρησιμοποιήστε τις σε σκύλους με μέτριο τρίχωμα, μακρύ τρίχωμα και σγουρό τρίχωμα για να απομακρύνετε τις τρίχες (και να αποτρέψετε το σχηματισμό κόμπων) αφαιρώντας τις χαλαρές τρίχες. Με ελαφρύ άγγιγμα όταν χρησιμοποιείτε βούρτσες slicker, καθώς το δυνατό πάτημα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο σκύλο σας.

Βούρτσες με τρίχες

Οι βούρτσες με τρίχες έχουν μεγάλο αριθμό φυσικών ή συνθετικών τριχών. Χρησιμοποιούνται καλύτερα σε σκύλους με κοντό τρίχωμα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων με κοντό, μεταξένιο τρίχωμα, για να απομακρύνουν τις χαλαρές τρίχες και το τρίχωμα και να διεγείρουν το δέρμα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε ράτσες με διπλό τρίχωμα για να ξεμπερδέψετε το τρίχωμα και να του προσθέσετε λάμψη.

Βούρτσες Pinhead

Οι βούρτσες μοιάζουν πολύ με τις δικές μας βούρτσες, με συρμάτινες καρφίτσες μεσαίας απόστασης σε όλη την κεφαλή της βούρτσας, συχνά με λαστιχένιες άκρες για να μην γρατζουνίζουν το δέρμα. Αν και χρησιμοποιούνται συχνά, δεν είναι οι πιο ευέλικτες βούρτσες. Χρησιμοποιούνται καλύτερα ως βούρτσες φινιρίσματος για ράτσες με μακρύ τρίχωμα για να εξομαλύνουν την τρίχα και να απομακρύνουν τη βρωμιά, και για να ξεμπερδεύουν σε σκύλους με σγουρό τρίχωμα. Μπορείτε συχνά να βρείτε βούρτσες σκύλων διπλής όψης που συνδυάζουν βούρτσες με κεφαλές καρφίτσας και βούρτσες με τρίχες.

Χτένες για διπλό τρίχωμα

Έχουν μία ή δύο σειρές μεταλλικών καρφιτσών που έχουν σχεδιαστεί για να εισχωρούν στο κάτω τρίχωμα για να αφαιρούν το χαλαρό τρίχωμα και να απομακρύνουν και να αποτρέπουν τους κόμπους. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε ράτσες με διπλό τρίχωμα και όλα τα μήκη τριχώματος. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μήκος καρφίτσας για το μήκος του τριχώματος του σκύλου σας. Οι χτένες με φαρδιά δόντια μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Βούρτσες από καουτσούκ

Οι λαστιχένιες βούρτσες έχουν κοντές, εύκαμπτες τρίχες από καουτσούκ. Είναι κυρίως κατάλληλες για χρήση σε σκύλους με κοντό τρίχωμα, καθώς οι τρίχες δεν θα διαπεράσουν το μακρύ ή παχύ τρίχωμα. Κάνουν μασάζ στο δέρμα και φέρνουν τη βρωμιά και τις χαλαρές τρίχες στην επιφάνεια, όπου μπορείτε να τις αφαιρέσετε με μια βούρτσα με τρίχες. Ένα μαλακό, λαστιχένιο γάντι περιποίησης που εφαρμόζει στο χέρι σας θα αφαιρέσει επίσης τις νεκρές τρίχες και τη βρωμιά από το τρίχωμα του σκύλου σας.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη βούρτσα σκύλου

Μόλις αποφασίσετε ποιες βούρτσες θα χρειαστείτε για να περιποιηθείτε το σκύλο σας, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Το μέγεθος της βούρτσας: Δεν μπορείτε να περιμένετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μέγεθος βούρτσας για ένα τσιουάουα και ένα Saint Bernard. Επιλέξτε ένα κατάλληλο μέγεθος βούρτσας για το μέγεθος του σκύλου σας.
Εργονομική λαβή: Θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που αγοράσατε μια βούρτσα σκύλου με άνετη, εργονομική λαβή μετά από μια πολύ ώρα  περιποίησης, ειδικά αν έχετε πολλά σκυλιά ή σκυλιά με μακρύ τρίχωμα που χρειάζονται χρόνο για την περιποίηση.
Λειτουργία αυτοκαθαρισμού: Ορισμένοι τύποι βουρτσών διαθέτουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού. Αυτή αποτελείται από καρφίτσες που αποσύρονται με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να μπορείτε να απομακρύνετε εύκολα τις τρίχες και τη βρωμιά.
Υγρή/στεγνή χρήση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες λαστιχένιες βούρτσες τόσο σε υγρό, όσο και σε στεγνό περιβάλλον. Είναι ιδανικές για να κάνετε μασάζ με το σαμπουάν σκύλων στο τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων κατά το μπάνιο τους ή για το βούρτσισμα των νεκρών τριχών και των μπερδεμάτων από το βρεγμένο τρίχωμα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr