Πώς να επιλέξετε το σωστό κρεβάτι για το σκύλο σας: Είδη, μεγέθη και υλικά -Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Αγορές

Το κρεβάτι του σκύλου σας είναι ένα μέρος όπου κάνει κάτι περισσότερο από το να κοιμάται. Είναι ένα μέρος καταφυγίου, όπου πηγαίνει για να ξεκουραστεί και να νιώσει ασφάλεια. Αλλά για να βρείτε το σωστό για τις ανάγκες του κουταβιού σας, πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα και να προσδιορίσετε ακριβώς ποιες είναι αυτές οι ανάγκες. Το μέγεθος, τα υλικά, ο καθαρισμός και η ηλικία του σκύλου σας είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε στον σκύλο σας το νέο του αγαπημένο κρεβάτι.

Τύποι κρεβατιών για σκύλους

Τα σκυλιά κοιμούνται για περίπου 12-14 ώρες την ημέρα. Αυτός είναι πολύς χρόνος για οποιονδήποτε να περάσει σε ένα σημείο! Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε ένα ανθεκτικό, άνετο κρεβάτι για το τριχωτό μέλος της οικογένειάς σας είναι απλά να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά τους. Αλλάζουν συχνά θέσεις ύπνου; Κουλουριάζονται σε μια ζεστή μπάλα ή τους αρέσει να απλώνονται;

Η επιλογή ενός κρεβατιού είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα προφανή, όπως η επιλογή υφάσματος και μεγέθους. Για να αποκτήσετε ένα κρεβάτι με το οποίο ο σκύλος σας θα είναι ευτυχισμένος και άνετος μακροπρόθεσμα, σκεφτείτε τις ιδιαίτερες ανάγκες του σκύλου σας, την ηλικία του και αυτό που ξέρετε ότι του αρέσει και ότι νιώθει άνετα σε αυτό. Ίσως να θέλετε ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός Cooling Mat για σκύλους… όχι απαραίτητα ένα κρεβάτι. Αυτά μπορεί να είναι πολύ καλές επιλογές για κατοικίδια σε ζεστά/ζεστά κλίματα, ειδικά για ορισμένες ράτσες (μπουλντόγκ).

Οι βασικοί τύποι κρεβατιών για σκύλους περιλαμβάνουν:

Μαξιλάρια σκύλου. Αυτά τα κρεβάτια είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή το ορθογώνιο σχήμα σημαίνει ότι ο φίλος σας μπορεί να κινείται και να αλλάζει θέσεις. Είναι επίσης εύκολο να μετακινηθούν και να αποθηκευτούν.

Ορθοπεδικά κρεβάτια. Κατασκευασμένα από αφρό μνήμης, αυτά τα κρεβάτια υποστηρίζουν τις πονεμένες αρθρώσεις και τα οστά των ηλικιωμένων σκύλων και μερικές φορές έχουν μαξιλαράκια κατά μήκος για να υποστηρίζουν το κεφάλι και να παρέχουν σταθερότητα.

Κρεβάτια ντόνατ. Αυτά τα κυκλικά κρεβάτια είναι μαλακά και άνετα για σκύλους που απλά λατρεύουν τις αγκαλιές. Λειτουργούν επίσης για πολλά μικρά σκυλιά ή κουτάβια που τους αρέσει να κοιμούνται σε ένα σωρό. Τα καλύμματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από μαλακό υλικό, οπότε μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτικά πριν τα δώσετε όλα.

Κρεβάτια φωλιά/σκηνή. Αυτά τα κρεβάτια μπορεί να είναι ιδανικά για νευρικά κουτάβια ή για σκυλιά που κρυώνουν εύκολα. Βοηθούν στη διατήρηση της ζεστασιάς και παρέχουν προστασία σε έναν σκύλο που εκτιμά την ιδιωτικότητα.

Ανυψωμένα κρεβάτια. Δημοφιλή για τα σκυλιά που μασάνε, αυτά τα κρεβάτια είναι συχνά κατασκευασμένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά. Συνήθως διαθέτουν μεταλλικό σκελετό με υπερυψωμένη περιοχή ύπνου από καμβά ή άλλο υφαντό ύφασμα. Το υπερυψωμένο κρεβάτι είναι επίσης μια καλή επιλογή για σκύλους με βαρύ τρίχωμα ή που έχουν την τάση να υπερθερμαίνονται. Ο χώρος μεταξύ του κουταβιού σας και του δαπέδου θα κρατήσει τα πράγματα ωραία και δροσερά.

Υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες από τον τύπο του κρεβατιού που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε το κρεβάτι του σκύλου σας:

Μέγεθος. Τα σκυλιά που τεντώνονται όταν κοιμούνται θα χρειαστούν ένα μακρύτερο, ορθογώνιο κρεβάτι για να παραμείνουν άνετα, ενώ τα σκυλιά που κοιμούνται κουλουριασμένα μπορεί να λατρέψουν ένα μαλακό, στρογγυλό κρεβάτι. Το μέγεθος του σκύλου σας δεν είναι πάντα ο καλύτερος δείκτης για το μέγεθος του κρεβατιού που χρειάζεται. Ορισμένα μεγαλύτερα σκυλιά προτιμούν να αναπαύονται και να καλύπτουν τη μύτη τους με την ουρά τους, ενώ κάποιες μικρότερες φυλές μπορεί να είναι ο βασιλιάς του τρίψιμο της κοιλιάς και να κοιμούνται στην πλάτη τους.

BICOLORED PET CUSHION “SKY MOUNTAIN” S 60*45*8CM

Το μοναδικό στρώμα σκύλου – γάτας της Pet Interest αναπυτικό και αδιάβροχο, σε καφέ χρώμα. Με το στρωματάκι αυτό προσφέρετε στους μικρούς μας φίλους έναν δικό τους χώρο για να χαλαρώνουν, να ξεκουράζονται, και να απολαμβάνουν πολύωρους ύπνους.. Το σχήμα του διευκολύνει τα ανήλικα ή ηλικιωμένα σκυλάκια και γατούλες να μπαίνουν και να βγαίνουν από το κρεβατάκι τους χωρίς δυσκολία.Είναι πολύ εύκολο στο καθάρισμα καθώς μπορείτε να το πλύνετε στους 30ο. Κατάλληλο για όλες τις γατούλες και τα σκυλάκια. Ιδανικό για το Φθινόπωρο – Χειμώνα και Καλοκαίρι – Άνοιξη.

Υλικά. Το κουτάβι σας έχει την τάση να μασάει τα πάντα; Ή ίσως έχετε έναν ηλικιωμένο σκύλο που χρειάζεται επιπλέον μαξιλάρι για τις αρθρώσεις του. Για τα σκυλιά που λατρεύουν να μασάνε, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι με υφαντό υλικό και μεταλλικό σκελετό είναι ανθεκτικό στο μάσημα και στο γρατζούνισμα από νύχια. Ένας ηλικιωμένος σκύλος μπορεί να λιώσει σε ένα κρεβάτι από αφρό μνήμης με μαξιλάρια που βοηθούν στη στήριξη του κεφαλιού. Τα σκυλάκια που είναι επιρρεπή στην υπερθέρμανση ή που έχουν καυτά σημεία θα επωφεληθούν από ένα κρεβάτι κατασκευασμένο με ύφασμα ψύξης. Οποιοδήποτε κρεβάτι επιλέξετε θα πρέπει να διαθέτει ανθεκτικό κάλυμμα που πλένεται στο πλυντήριο.

Kαναπές σκύλου-γάτας Woofmoda σε σχέδιο Zig-Zag Καφέ

Σχεδιασμός. Μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε ένα κρεβάτι σε τιμή ευκαιρίας, αλλά θα καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα αν διαλυθεί μετά το πρώτο πλύσιμο. Ορισμένα φθηνότερα κρεβάτια γεμισμένα με χαλαρό πολυεστέρα είναι δύσκολο να ξαναγεμίσουν μετά τον καθαρισμό του καλύμματος. Αποκτήστε ένα κρεβάτι με θήκη που αφαιρείται εύκολα και ρίχνεται στο πλυντήριο. Θα το κάνετε περισσότερες φορές απ’ όσες νομίζετε.

Κρεβάτι Σκύλου – Γάτας Woofmoda Καναπές σε 4 χρώματα

Γνωρίζουμε όλοι πως ο τέλειος ύπνος μπορεί να γίνει μόνο σε ένα αναπαυτικό κρεβάτι. Για τον λόγο αυτό το κρεβατάκι της Woofmoda είναι το ιδανικό για να απολαύσουν οι τετράποδοι φίλοι μας τον πιο ξεκούραστο ύπνο.Το σχήμα του είναι ιδανικό στην περίπτωση που το κατοικίδιο σας απλώνεται και κοιμάται στο πλάι ή ανάσκελα. Είναι κατασκευασμένο από ύφασμα λονέτα ενώ ο πάτος του είναι από αδιάβροχο υλικό. Η κατασκευή του είναι ελληνική παραγωγής και εξαιρετικής ποιότητας, από ανθεκτικό υλικό. Δίνεται η δυνατότητα πλύσης στο πλυντήριο για να μην υπάρχει καμία ανησυχία όσον αφορά τον καθαρισμό του. Το χρώμα του υφάσματος είναι μη τοξικό και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το στεγνώνετε σε σκιερό μέρος.

Οβάλ Μαξιλάρι Σκύλου-Γάτας Woofmoda σε χρώμα Κόκκινο

Το κατάλληλο μαξιλάρι της Woofmoda για πολλά ταξίδια για να είναι άνετα τα μικρά σας κατοικίδια. Το μαξιλάρι είναι κατασκευασμένο από ποπλίνα το οποίο προσφέρει μια ανάλαφρη και αναπαυτική αίσθηση στο σκυλάκι – γατάκι σας και είναι πολύ ελαφριά κατασλευή που εξυπηρετεί πολύ στην μεταφορά του για οποιαδήποτε έξοδο ή μετακίνηση σας. Είναι αδιάβροχο, επομένως δε χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία για οποιαδήποτε ροή, καθώς επίσης το καθάρισμα είναι μία εύκολη λύση γιατί πλένεται στο πληντύριο. Το σχήμα του και η σύνθεση του είναι τέτοια έτσι ώστε να τοποθετείται παντού, όπως σε πλαστικές λεκάνες, σε κρεβατάκια, στον καναπέ ή οπουδήποτε αλλού.

Κόστος. Υπολογίστε ότι θα ξοδέψετε 25-150 ευρώ για ένα ποιοτικό κρεβάτι σκύλου ανάλογα με το σχέδιο και τα χαρακτηριστικά. Η τιμή μπορεί να γίνει πιο τσουχτερή, αλλά είναι μια επένδυση στη μακροπρόθεσμη άνεση του κουταβιού σας, στην αίσθηση ασφάλειας και στην αισθητική του σπιτιού.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top