Συμβουλές καθαρισμού: Πως να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων από τα ρούχα, τα έπιπλα, τα κλινοσκεπάσματα και πολλά άλλα

Αγορές

Υπάρχουν πολλά που είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε για τα κατοικίδιά μας, από το να αυξήσουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες μέχρι να τους φτιάξουμε εξατομικευμένα παιχνίδια. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου θα μπορούσε σίγουρα να στερηθεί: όλες αυτές τις τρίχες κατοικίδιων ζώων. Είτε τις εντοπίζετε διαρκώς στα ρούχα σας είτε βρίσκεστε καλυμμένοι με αυτές αφού καθίσετε στον καναπέ σας, όλοι όσοι έχουν έναν τριχωτό τετράποδο φίλο γνωρίζουν τον αγώνα του καθαρισμού των τριχών τους.

Αν ζείτε επίσης με κάποιον με αλλεργίες, η αντιμετώπιση των τριχών των κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια μικρή ενόχληση. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τη συσσώρευση τψν τριχών του κατοικίδιου ζώου σας. Ζητήσαμε από ειδικούς σε θέματα καθαρισμού και σπιτιού να μοιραστούν τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα τους για την απομάκρυνση των τριχών κατοικίδιων ζώων από οποιαδήποτε επιφάνεια.

Χαλιά

Όταν πρόκειται για χαλιά και μοκέτες, η ηλεκτρική σκούπα είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο στον αγώνα σας ενάντια στις τρίχες των κατοικίδιων ζώων, λέει ο Brian Sansoni του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καθαρισμού. “Οι ηλεκτρικές σκούπες μπορούν να απομακρύνουν τη βρωμιά και τα σωματίδια, αποδυναμώνοντας τις ίνες του χαλιού σας”, λέει.

Αλλά για να είναι πραγματικά το χαλί σας απαλλαγμένο από γούνα και τρίχωμα, σκουπίστε τα χαλιά και τις μοκέτες με ηλεκτρική σκούπα εβδομαδιαίως – και στη συνέχεια περάστε με μια ειδική βούρτσα, λέει η Kathy Cohoon, διευθύντρια επιχειρήσεων franchise της Two Maids. “Μετά το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να περνάτε [τα χαλιά] με ένα ρολό χνουδιού ή μια ειδική βούρτσα καθαρισμού για τρίχες κατοικίδιων ζώων κάθε μία ή δύο ημέρες, ανάλογα με το πόσα κατοικίδια έχετε και πόσες τρίχες μαζεύονται”, λέει.

Καθαρίστε σε βάθος τα χαλιά και τις μοκέτες σας

Κάνοντας στα χαλιά έναν βαθύ καθαρισμό μερικές φορές το χρόνο θα εξαλείψετε κάθε επίμονη συσσώρευση τριχών κατοικίδιων ζώων, ειδικά σε περιοχές που χρησιμοποιούνται πολύ από τους τετράποδους φίλους σας, λέει η Sansoni. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν ειδικό ή να νοικιάσετε έναν ατμοκαθαριστή – απλώς φροντίστε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα και να προεπεξεργαστείτε τυχόν λεκέδες πριν καθαρίσετε με ατμό. “Μόλις τελειώσετε, προσπαθήστε να στεγνώσετε το χαλί όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, λέει η Sansoni, η οποία συνιστά επίσης να ανοίξετε τυχόν ανεμιστήρες και να ανοίξετε τα παράθυρα για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της υγρασίας.

Σκληρό ξύλο, βινύλιο ή πλακάκια

Όταν πρόκειται για τρίχες κατοικίδιων ζώων, τα δάπεδα από σκληρό ξύλο, βινύλιο ή πλακάκια είναι πολύ πιο εύκολα στη συντήρηση.
Υλικά που θα χρειαστείτε

 • Ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα μικροϊνών
 • Οικιακό διάλυμα καθαρισμού

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές που έχουν εγκριθεί από ειδικούς για να απαλλάξετε αυτούς τους τύπους δαπέδων από τις τρίχες κατοικίδιων ζώων:

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ή με μια σκούπα μικροϊνών, λέει η Leah Bradley, υπεύθυνη μάρκας της Bona. Ξεκινήστε από τις άκρες του δωματίου και σκουπίστε προς το κέντρο.
“Για τις σκάλες, ξεκινήστε από την επάνω σκάλα και σκουπίστε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από τις γωνίες καθώς κατεβαίνετε προς τα κάτω”, λέει η Sansoni.
Για κολλημένες τρίχες κατοικίδιων ζώων, εφαρμόστε στο πάτωμά σας ένα καθαριστικό διάλυμα με βάση το νερό που είναι ασφαλές για τα κατοικίδια ζώα και σφουγγαρίστε το.

Κλινοσκεπάσματα, λευκά είδη και πετσέτες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχένιο γάντι για να απομακρύνετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από τα κλινοσκεπάσματα, τα σεντόνια και τις πετσέτες, λέει ο Sansoni – είναι ένα έξυπνο κόλπο. Βρέξτε το με νερό και περάστε το χέρι σας πάνω από το σεντόνι ή την κουβέρτα. “Οι τρίχες θα κολλήσουν στο γάντι και μπορείτε πιο εύκολα να μαζέψετε τις τρίχες και να τις πετάξετε”, λέει.

Από εκεί και πέρα, πλύνετε τα αντικείμενα. “Βάλτε τα σε ένα 10λεπτο κύκλο στεγνώματος χωρίς θερμότητα για να χαλαρώσετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων, οι οποίες συχνά καταλήγουν στην παγίδα χνουδιών”, λέει ο Sansoni. “. Βγάλτε τα αντικείμενα από το στεγνωτήριο, τινάξτε τυχόν εναπομείνασες τρίχες κατοικίδιων ζώων (κατά προτίμηση έξω) και, στη συνέχεια, ρίξτε τα στο πλυντήριό σας για να καθαριστούν καλά.

Ρούχα

Όσον αφορά τα ρούχα, το ρολό για χνούδια θα είναι σωτήριο – ειδικά αν τα ρούχα σας είναι συνεχώς καλυμμένα με το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας και χρειάζεστε μια λύση γρήγορα. Μπορείτε επίσης να κάνετε έναν κύκλο πλύσης, αν έχετε χρόνο.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα ρολό χνούδι για να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων από τα ρούχα, να βεβαιώνεστε πάντα ότι ο κύλινδρος είναι καθαρός, λέει η Rechelle Balanzat, ειδικός σε θέματα πλυντηρίου και στεγνού καθαρισμού και ιδρύτρια της Juliette, μιας premium υπηρεσίας καθαρισμού πλυντηρίου με έδρα τη Νέα Υόρκη. Από εκεί και πέρα, απλώστε το ύφασμα σε μια ομοιόμορφη, λεία επιφάνεια. “Κυλήστε τον αποχνουδοτή πάνω και κάτω από το ρούχο σας μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς οι τρίχες των κατοικίδιων ζώων”, λέει.

Χρησιμοποιήστε πλυντήριο και στεγνωτήριο

Παρόμοια με τα κλινοσκεπάσματα, τα λινά και τις πετσέτες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο για να απαλλαγείτε από τις τρίχες κατοικίδιων ζώων, λέει η Balanzat.

Υλικά που θα χρειαστείτε

 • Λευκό ξύδι

Ακολουθήστε τα βήματα της Balanzat για να αφαιρέσετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων χρησιμοποιώντας αυτές τις σημαντικές οικιακές συσκευές:

 • Φροντίστε να καθαρίσετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων όσο καλύτερα μπορείτε πριν βάλετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο. Διαχωρίστε αυτά τα ρούχα από όλα τα άλλα ρούχα.
 • Τοποθετήστε πρώτα τα ρούχα στο στεγνωτήριο για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία για να μαλακώσει το ύφασμα και να φύγουν πιο εύκολα οι τρίχες.
 • Μεταφέρετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι στο τύμπανο- αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τις τρίχες από τα ρούχα σας.

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας γνωρίζει ότι οι τρίχες των κατοικίδιων ζώων μπορούν να επιπλέουν – και έτσι καταλήγουν σε όλα τα είδη απροσδόκητων επιφανειών, από τραπέζια μέχρι πάγκους. Φροντίστε να τις διατηρείτε και αυτές καθαρές.
Υλικά που θα χρειαστείτε

 • Βούρτσα καθαρισμού
 • Χαρτοπετσέτα
 • Καθαριστικό γενικής χρήσης

Ακολουθούν οι συμβουλές του Cohoon για να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων από αυτές τις σκληρές επιφάνειες του σπιτιού σας:

 • Χρησιμοποιήστε βούρτσα καθαρισμού για να σκουπίσετε ή ένα εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας για να αναρροφήσετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων.
 • Περάστε από την περιοχή με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα για να πιάσετε τυχόν τρίχες.
 • Καθαρίστε την περιοχή με καθαριστικό γενικής χρήσης ή ειδικό διάλυμα για υλικά. “Αν τα ζώα περπατούν στους πάγκους, θυμηθείτε να απολυμαίνετε συχνά και την περιοχή”, λέει η Cohoon.

Ταπετσαρισμένα έπιπλα

Αγοράστε ένα στεγνό σφουγγάρι σε ένα κατάστημα με είδη για κατοικίδια ζώα και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε ελαφρά τις τρίχες του σκύλου με μια κίνηση από τις ταπετσαρίες. Απλά βεβαιωθείτε ότι το σφουγγάρι είναι στεγνό. Όταν καθαρίζετε το σφουγγάρι μετά τη χρήση, πλύνετε το με σαπούνι και νερό και αφήστε το να στεγνώσει.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να μαζέψετε τις τρίχες, αλλά φροντίστε να δακτυλογραφήσετε το νερό από το πανί πριν το χρησιμοποιήσετε για να μην βραχεί η ταπετσαρία.

Πώς να αντιμετωπίσετε ζώα με έντονη τριχόπτωση

Το να καθαρίζετε τις τρίχες του κατοικίδιου ζώου σας είναι ένα πράγμα, αλλά αν προσπαθείτε να τις διατηρήσετε από την αρχή, το τακτικό βούρτσισμα του κατοικίδιου ζώου σας είναι το κλειδί, λέει η Lori Bierbrier, η ιατρική διευθύντρια κοινοτικής ιατρικής στην ASPCA. “Δεν μπορείτε να σταματήσετε έναν υγιή σκύλο από τη φυσιολογική αποβολή τριχών, αλλά μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της τρίχας στο σπίτι σας με το τακτικό βούρτσισμα”, λέει. “Ζητήστε από τον κτηνίατρο ή τον groomer σας να σας συστήσει έναν συγκεκριμένο τύπο βούρτσας ή χτένας που θα λειτουργήσει καλύτερα για τον τύπο τρίχας του σκύλου σας”.

Εάν το κατοικίδιό σας είναι υπερβολικά τρίχωμα, μια συγκεκριμένη διατροφή θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο του προβλήματος- ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας προτού προβείτε σε οποιεσδήποτε αλλαγές. “Κατοικίδια με αλλεργίες ή ευαισθησίες μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικές μάρκες για να ανακαλύψετε ποια τροφή λειτουργεί καλύτερα γι’ αυτά”, λέει ο Dr. Bierbrier.

Αποχνουδωτής Roller για Ρούχα και Επιφάνειες

Εμείς σας προτείνουμε ένα εργαλείο καθαρισμού για να καθαρίζετε τις τρίχες των κατοικίδιων σας από οποιαδήποτε επιφάνεια. Με επαναχρησιμοποιήσιμο κύλινδρο συλλογής. Δεν απαιτείται κολλητική ταινία ή πηγή τροφοδοσίας. Με ελάχιστες κινήσεις και πολλή ευκολία, μπορείτε να αφαιρείτε χνούδια και τρίχες από επιφάνειες, ρούχα και έπιπλα.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για γάτα ή σκύλο, κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου έρχεται αντιμέτωπος με τρίχες κάθε μέρα. Επιπλέον το θέμα της τρίχας των ζώων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Με τη χρήση του Αποχνουδωτή Roller, θα απαλλαγείτε από τρίχες και χνούδι με λίγες κινήσεις.

Ο Αποχνουδωτής Roller είναι σχεδιασμένος με αποτελεσματική επίστρωση fleece και στατικά φορτισμένο υλικό που φορτίζει τις τρίχες και τις συλλέγει στον εσωτερικό κύλινδρο διαλογής του. Ανοίγοντας το καπάκι του κυλίνδρου αφαιρέστε εύκολα και χωρίς πλύσιμο τα χνούδια.

Ιδανικό εργαλείο για τη συλλογή σκόνης, χνουδιών και τριχών από υφάσματα και επιφάνειες. Για ιδιοκτήτες σκύλου, γάτας ή κουνελιού. Ο μικρός και εργονομικός σχεδιασμός του σας επιτρέπει να το μεταφέρεται και να το αποθηκεύετε εύκολα!

Χαρακτηριστικά
• Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες: καναπέδες, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα.
• Με επίστρωση fleece και στατικά φορτισμένο υλικό.
• Μετά από κάθε χρήση σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
Προσοχή! Δεν πρέπει να πλένετε την επιφάνεια της βούρτσας απευθείας με νερό.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top