Τριχόπτωση σκύλου: Πώς να απαλλαγείτε από τις τρίχες κατοικίδιων ζώων στο σπίτι- Αναλυτικός οδηγός

Αγορές

Τα κατοικίδια ζώα όχι μόνο μπορούν να κάνουν θαύματα στην ψυχική μας υγεία, αλλά για την πλειονότητα των ανθρώπων, γίνονται αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς μας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τρία στα πέντε νοικοκυριά διαθέτουν κατοικίδιο ζώο.

Όσο όμως και αν τα αγαπάμε, τα σκυλιά έχουν τα μειονεκτήματά τους – και αυτό ονομάζεται πολλές τρίχες. Ναι, οι τρίχες των σκύλων και των γατών, ή αλλιώς το τρίχωμα, είναι το ισοδύναμο του γκλίτερ – πάει παντού. Στα έπιπλα, τα ρούχα, τα πατώματα – ακόμα και στα μαλλιά σας.

Εκτός από το να μην ξαναφορέσετε ποτέ μαύρα, τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις τρίχες και τα χνούδια; Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές σχετικά με το πώς να καθαρίσετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων από τα έπιπλα, τα πατώματα και τα ρούχα σας, καθώς και μερικές πρακτικές συμβουλές περιποίησης.

Πώς να απομακρύνετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από τα έπιπλα

Χρησιμοποιήστε κουβέρτες (και μετά το στεγνωτήριό σας)

Αν έχετε σκύλο ή γάτα που είναι λάτρης του καναπέ, μια ειδική κουβέρτα για να ξαπλώνουν πάνω της μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν στο ελάχιστο οι λεκέδες, οι μυρωδιές και οι τούφες γούνας – ειδικά σε έναν υφασμάτινο καναπέ. Εξάλλου, είναι πολύ πιο εύκολο να πλύνετε μια κουβέρτα από ό,τι έναν καναπέ. Για ένα πρακτικό κόλπο την ημέρα του πλυσίματος, βάλτε τις γεμάτες τρίχες κουβέρτες σας στο στεγνωτήριο για 10 λεπτά πριν από το πλύσιμο. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τις τρίχες, ώστε να καταλήξουν στην παγίδα για τα χνούδια, έτοιμες να πεταχτούν. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα φύλλο στεγνωτηρίου ή μπάλες στεγνωτηρίου για να αποτρέψετε τη δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού (που μπορεί να κρατήσει τις τρίχες κολλημένες στο ύφασμα). Μόλις τελειώσετε, τινάξτε την κουβέρτα και, στη συνέχεια, πλύνετε κανονικά.

Πάρτε τα λαστιχένια γάντια σας

Μετακινηθείτε, καθήκον πιάτων: προφανώς τα λαστιχένια γάντια είναι πολύ καλά για την αφαίρεση των τριχών κατοικίδιων ζώων, επίσης. Φορέστε ένα ζευγάρι, βρέξτε τα ελαφρά και, στη συνέχεια, περάστε τα πάνω από τα μαλακά σας έπιπλα. Η τριβή που δημιουργούν προκαλεί στατική ενέργεια, η οποία προσελκύει τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων. Ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα και επαναλάβετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Αγοράστε μία από τις καλύτερες ηλεκτρικές σκούπες για τρίχες κατοικίδιων ζώων

Για να απαλλάξετε τα έπιπλά σας – και τα χαλιά σας – από τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων, μια από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές είναι η ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα αποδίδουν καλύτερα από άλλα, ειδικά στον τομέα των ζώων. Ελέγξτε τις καλύτερες ηλεκτρικές σκούπες για την απομάκρυνση των τριχών κατοικίδιων ζώων.

Μιλώντας για ηλεκτρικές σκούπες, ένα ρομποτικό μοντέλο χωρίς χέρια μπορεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά για εσάς, ακόμη και όταν λείπετε από το σπίτι. Αν έχετε σκληρά δάπεδα στο σπίτι, οι δοκιμές μας έδειξαν ότι οι ρομποτικές σκούπες κάνουν ικανοποιητική δουλειά στη διατήρηση των δαπέδων χωρίς χνούδια όταν λειτουργούν καθημερινά, αν και δεν μπορούν να συγκριθούν με τις παραδοσιακές σκούπες όσον αφορά την ισχύ αναρρόφησης. Διαπιστώσαμε ότι, ενώ τα ρομπότ μαζεύουν μια αξιοπρεπή ποσότητα χνουδιών – συμπεριλαμβανομένων των τριχών κατοικίδιων ζώων – σε σκληρά δάπεδα, δεν είναι ιδανικά για χαλιά, και στην πραγματικότητα καταλήγουν να σπρώχνουν τη βρωμιά μέσα στο σωρό.

Χρήση αποχνουδωτή

Όταν βιάζεστε ή χρειάζεστε μια λύση χωρίς προβλήματα, ένας Αποχνουδωτής μπορεί να αφαιρέσει γρήγορα και εύκολα τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων και τα άχρηστα χνούδια από τα ρούχα σας.

Εμείς σας προτείνουμε αυτόν τον Αποχνουδωτής Roller για Ρούχα και Επιφάνειες. Εργαλείο καθαρισμού για να καθαρίζετε τις τρίχες των κατοικίδιων σας από οποιαδήποτε επιφάνεια. Με επαναχρησιμοποιήσιμο κύλινδρο συλλογής. Δεν απαιτείται κολλητική ταινία ή πηγή τροφοδοσίας. Με ελάχιστες κινήσεις και πολλή ευκολία, μπορείτε να αφαιρείτε χνούδια και τρίχες από επιφάνειες, ρούχα και έπιπλα.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για γάτα ή σκύλο, κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου έρχεται αντιμέτωπος με τρίχες κάθε μέρα. Επιπλέον το θέμα της τρίχας των ζώων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Με τη χρήση του Αποχνουδωτή Roller, θα απαλλαγείτε από τρίχες και χνούδι με λίγες κινήσεις.

Ο Αποχνουδωτής Roller είναι σχεδιασμένος με αποτελεσματική επίστρωση fleece και στατικά φορτισμένο υλικό που φορτίζει τις τρίχες και τις συλλέγει στον εσωτερικό κύλινδρο διαλογής του. Ανοίγοντας το καπάκι του κυλίνδρου αφαιρέστε εύκολα και χωρίς πλύσιμο τα χνούδια.

Ιδανικό εργαλείο για τη συλλογή σκόνης, χνουδιών και τριχών από υφάσματα και επιφάνειες. Για ιδιοκτήτες σκύλου, γάτας ή κουνελιού. Ο μικρός και εργονομικός σχεδιασμός του σας επιτρέπει να το μεταφέρεται και να το αποθηκεύετε εύκολα!

Χαρακτηριστικά
• Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες: καναπέδες, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα.
• Με επίστρωση fleece και στατικά φορτισμένο υλικό.
• Μετά από κάθε χρήση σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
Προσοχή! Δεν πρέπει να πλένετε την επιφάνεια της βούρτσας απευθείας με νερό.

Η κολλητική ταινία κάνει επίσης τη δουλειά με παρόμοιο τρόπο. Ωστόσο, οι μέθοδοι που βασίζονται στην ταινία όχι μόνο κοστίζουν πολλά δολάρια, αλλά δεν είναι και πολύ φιλικές προς το περιβάλλον, οπότε ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού μια υφασμάτινη βούρτσα ρούχων. Αυτές οι βούρτσες έχουν μικροσκοπικές υφασμάτινες τρίχες που στρέφονται προς μία κατεύθυνση και οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να μαζεύουν χνούδια, τρίχες και τρίχες κατοικίδιων ζώων. Καθαρίζονται εύκολα και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Ψεκάστε λίγο αντιστατικό σπρέι

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται στο αντιστατικό σπρέι για να χαλαρώσετε τις επίμονες τρίχες κατοικίδιων ζώων από τα αγαπημένα σας νήματα, πριν περάσετε με ρολό ή άλλη μέθοδο αφαίρεσης τριχών. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως προληπτικό μέτρο στα μαλακά έπιπλα, βοηθώντας να σταματήσει η τρίχα να κολλάει στο ύφασμα εξαρχής. Απλά φροντίστε να κάνετε πάντα πρώτα ένα patch test πριν αρχίσετε να περιλούζετε τα πάντα μπροστά σας.

Πώς να μειώσετε την τριχόπτωση στα κατοικίδια ζώα

Εφαρμόστε ένα πρόγραμμα περιποίησης

Τα κατοικίδια ζώα ρίχνουν τρίχες: γεγονός. Δεδομένου ότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία, αξίζει να μπαίνετε σε πρόγραμμα περιποίησης. “Ο τακτικός καλλωπισμός του κατοικίδιου ζώου σας βοηθάει να διατηρήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από τρίχες και τρίχες”, λέει η Sharon Hall, υπεύθυνη ανάπτυξης καλλωπισμού της NSW για την Petbarn. “Αν και ο κύκλος ζωής του δέρματος και των τριχών των κατοικίδιων ζώων μπορεί να διαφέρει από ζώο σε ζώο, ένα τακτικό πρόγραμμα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού τριχώματος που διαφορετικά θα έμενε στα ρούχα, τα έπιπλα και τα πατώματά σας”.

Ανεξάρτητα από το ζώο και το μήκος του τριχώματός του, η Sharon συμβουλεύει να βάζετε στην άκρη μια εβδομαδιαία συνεδρία καλλωπισμού στο σπίτι. “Μιλήστε με τον τοπικό σας groomer για το ποια εργαλεία είναι τα καλύτερα για τις ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας”, προσθέτει. “Και, αν δεν μπορείτε να βρείτε πολύ χρόνο για την περιποίηση στο σπίτι, σκεφτείτε να κλείνετε ραντεβού περιποίησης κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της περίσσειας υποκάλυψης και να περιορίσετε την αποβολή στο σπίτι”.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την Bούρτσα Περιποίησης Κατοικίδιων Ζώων. Το PetTool Λαβή Περιποίησης Κατοικίδιων είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο με ειδικά στρογγυλεμένα δοντάκια υψηλής ποιότητας για να απομακρύνουν το νεκρό τρίχωμα κάνοντας παράλληλα μασάζ σε όλη την επιφάνεια του κατοικιδίου σας.

Με εξαιρετική τεχνολογία λειτουργίας που δεν γρατζουνάει το δέρμα του κατοικιδίου σας. Παρέχει απαλή και ακριβή απομάκρυνση ακόμα και για σκύλους/γάτες με ευαίσθητο δέρμα.

Κάντε τακτικά μπάνιο το φιλαράκι σας

Για τους σκύλους, ένα τακτικό μπάνιο μπορεί να κάνει θαύματα . “Ενώ το τακτικό βούρτσισμα είναι απαραίτητο, προϊόντα όπως τα σπρέι και τα σαμπουάν για το ξεμπέρδεμα βοηθούν επίσης στην ανύψωση της τρίχας και κάνουν την αφαίρεση του νεκρού τριχώματος πιο εύκολη και πιο άνετη για το κατοικίδιό σας”, λέει η Sharon.

Ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει είναι η Μαλακή Βούρτσα Σιλικόνης με Δοχείο Σαμπουάν. Βούρτσα καθαρισμού σιλικόνης για κατοικίδια με μαλακές ίνες που καθαρίζουν αποτελεσματικά το τρίχωμα. Διαθέτει ενσωματωμένο δοχείο για σαμπουάν αλλά και βολική λαβή που διευκολύνει το κράτημα της βούρτσας.

Η βούρτσα μπάνιου με μαλακές ίνες σιλικόνης και ενσωματωμένο δοχείο για σαμπουάν είναι ιδανική για να προσφέρει στο τρίχωμα του κατοικίδιού σας έναν καλό και λεπτομερή βαθύ καθαρισμό, αφαιρώντας κάθε βρωμιά και υπολείμματα. Οι μαλακές ίνες καθαρίζουν αποτελεσματικά το τρίχωμα και κάνουν μασάζ στο δέρμα διευκολύνοντας τον κνησμό και προάγοντας την κυκλοφορία του αίματος. Με τακτική χρήση, το τρίχωμα που μικρού σας φίλου θα είναι πολύ πιο δυνατό, υγιέστερο και καθαρότερο από ποτέ.

Χαρακτηριστικά
• Είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και δεν θα παραμορφωθεί.
• Είναι κατασκευασμένο από ελαστικό TRP που είναι μαλακό και ασφαλές στη χρήση.
• Έχει ενσωματωμένο δοχείο σαμπουάν

Και όσο για τις γάτες που φοβούνται το νερό; “Οι γάτες που έχουν κυρίως λείο ή κοντό τρίχωμα μπορούν να διατηρήσουν τις δικές τους ανάγκες περιποίησης, αν είναι νέες και υγιείς”, εξηγεί η Sharon. “Εάν η γάτα σας έχει μακρύτερο τρίχωμα ή μεγαλώνει, μπορεί να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί μόνη της τον φόρτο εργασίας και θα εκτιμήσει τη βοήθεια για να παραμείνει καθαρή”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top