Ζεστασιά και στύλ: 6 χειμερινά ρουχαλάκια για σκύλους που κάνουν θραύση φέτος το χειμώνα και έχουν γίνει ανάρπαστα

Αγορές

Ο χειμώνας πλησιάζει και είναι καλό να σας βρει προετοιμασμένο/η κατάλληλα. Εάν ο σκύλος σας έχει κοντό τρίχωμα, τρέμει εύκολα ή απλά κάθεται μπροστά από το καλοριφέρ 24 ώρες το 24ωρο κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, μπορεί να εκτιμήσει ένα ζεστό μπουφάν ή ένα άνετο πουλόβερ σκύλου. Και πέρα από το πόσο αξιολάτρευτα δείχνουν, τα χειμωνιάτικα ρούχα σκύλων έχουν και μια πρακτική πλευρά.

Τα χειμερινά ρούχα για σκύλους μπορεί να βοηθήσει τα κατοικίδιά μας να παραμείνουν ζεστά, στεγνά και ασφαλή – ακόμη και να παρατείνουν την απόλαυση αυτής της κρύας εποχής. Και ακριβώς όπως οι δικές μας ντουλάπες έχουν μια ποικιλία εξωτερικών ενδυμάτων για να διαλέξουμε ανάλογα με τον καιρό (και την ατομική μας ανοχή σε αυτόν), πολλοί σκύλοι μπορούν να επωφεληθούν από το να έχουν μερικές επιλογές διαθέσιμες για διαφορετικές εξωτερικές συνθήκες.

Γι’ αυτό, ξεκινήστε να προμηθεύεστε τα απαραίτητα για το αγαπημένο σας κατοικίδιο

Οι συχνές βροχές μπορεί να δυσκολεύουν τη βόλτα τους. Μην ανησυχείτε όμως: υπάρχουν στο εμπόριο υπέροχα ρούχα ειδικά για σκύλους, που θα διατηρήσουν το κατοικίδιό σας ζεστό, στεγνό, και άνετο παντός καιρού.

Παρά το γεγονός ότι, τόσο οι περισσότεροι σκύλοι, όσο και οι περισσότερες γάτες έχουν γούνα, είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι δεν χρειάζονται ρούχα. Πολλοί σκύλοι κρυώνουν τον χειμώνα και νιώθουν άβολα στη βροχή ή στο χιόνι. Προφανώς, το κατοικίδιό σας δεν χρειάζεται να είναι συνεχώς ντυμένο, αλλά συνιστάται να έχετε ένα ρούχο στο σπίτι για να το χρησιμοποιήσετε όταν ο καιρός το επιβάλλει. Ειδικά τα κουταβάκια και οι ηλικιωμένοι, καθώς και οι κοντότριχοι σκύλοι, μπορούν να επωφεληθούν από ένα ζεστό ρούχο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι σημαντικό να διαλέγετε τα ρούχα που προορίζονται για τα κατοικίδιά σας με προσοχή

Αυτό ισχύει διότι υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα ρούχα που θα επιλέξετε, ώστε να είναι ασφαλή και βολικά για τον σκύλο σας.

Τα ρούχα που πρόκειται να φορέσει ένα κατοικίδιο πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ποιοτικά υφάσματα που δεν θα ερεθίζουν το δέρμα του, θα είναι στο σωστό μέγεθος και θα εφαρμόζουν καλά, ώστε να μην εμποδίζουν την ελευθερία κινήσεων του σκύλου σας. Βεβαιωθείτε ότι, τόσο τα ρούχα, όσο και τα διάφορα αξεσουάρ είναι ασφαλή για το κατοικίδιό σας.

Τώρα που είναι ξεκάθαρο το τι πρέπει να προσέχετε, ας δούμε τα πιο τέλεια ρούχα που μπορείτε να βρείτε, για να γίνει το αγαπημένο σας ζωάκι trendy!

Woofmoda Μπλούζα Σκύλου Fleece

Το πιο τέλειο μπλουζάκι fleece για τον μικρό σας φίλο, κατάλληλο για τους χειμερινούς μήνες για να προστατεύεται από το κρύο. Έτσι θα νιώθει άνετα και θα μπορεί να μείνει περισσότερη ώρα έξω κι εσείς να απολαύσετε τη βόλτα σας! Τα προϊόντα της Woofmoda είναι ελληνικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας υλικού. Συνιστάται να το πλένετε στους 30ο, στις χαμηλότερες στροφές, χωρίς λευκαντικό. Το χρώμα του υφάσματος είναι μη τοξικό και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το στεγνώνετε σε σκιερό μέρος. Κατάλληλο για τους πιο κρύους μήνες, για απολαυστικές βόλτες και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Αδιάβροχο Μπουφάν Σκύλου Woofmoda Soft Shell

To αδιάβροχο μπουφάν της Woofmoda είναι η κατάλληλη επιλογή για το σκυλάκι σας. Με το μπουφάν αυτό έχετε πλήρης προστασία του μικρού μας φίλο και από το κρύο, καθώς είναι αντιανέμικο, αλλά και από τη βροχή και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα κρυώσει ή αν θα βραχεί κατά τη διάρκεια της βόλτας του. Τα προϊόντα της Woofmoda είναι ελληνικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας υλικού. Συνιστάται να το πλένετε στους 30ο, στις χαμηλότερες στροφές, χωρίς λευκαντικό. Το χρώμα του υφάσματος είναι μη τοξικό και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το στεγνώνετε σε σκιερό μέρος. Κατάλληλο για τους πιο κρύους μήνες, για απολαυστικές βόλτες και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Αδιάβροχο Μπουφάν Σκύλου Woofmoda Με Κουκούλα

To αδιάβροχο μπουφάν της Woofmoda είναι η κατάλληλη επιλογή για το σκυλάκι σας. Με το μπουφάν αυτό έχετε πλήρης προστασία του μικρού μας φίλο και από το κρύο, καθώς είναι αντιανέμικο, αλλά και από τη βροχή και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα κρυώσει ή αν θα βραχεί κατά τη διάρκεια της βόλτας του. Τα προϊόντα της Woofmoda είναι ελληνικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας υλικού. Συνιστάται να το πλένετε στους 30ο, στις χαμηλότερες στροφές, χωρίς λευκαντικό. Το χρώμα του υφάσματος είναι μη τοξικό και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το στεγνώνετε σε σκιερό μέρος. Κατάλληλο για τους πιο κρύους μήνες, για απολαυστικές βόλτες και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Μπλούζα Για Σκυλάκια Woofmoda

Το κατάλληλο μπλουζάκι της Woofmoda για τα μικρά σας σκυλάκια για να είναι πάντα στυλάτο. Η μπλούζα είναι κλειστή αμάνικη από ζεστό φλις ύφασμα και ελαστικό πλεκτό για να είναι πιο άνετο και να μη περιορίζεται στις κινήσεις του. Το φλις ύφασμα θα το κρατάει ζεστό και προστατευμένο από το κρύο. Έτσι θα απολαμβάνει τις βόλτες του όλες τις εποχές και εσείς δε θα αγχώνεστε για το κατοικίδιο σας. Ιδανικό για μεγαλόσωμα σκυλάκια.

Πλένεται στους 30° C.

Μπλουζάκι Κλειστό Woofmoda Soft Ύφασμα

To αδιάβροχο κλειστό μπλουζάκι της Woofmoda είναι η κατάλληλη επιλογή για το σκυλάκι σας. Το αμάνικο μπλουζάκι αυτό είναι με επένδυση ζεστό soft φλις με το οποίο θα έχετε πλήρης προστασία του μικρού μας φίλο και από το κρύο, καθώς είναι αντιανέμικο, αλλά και από τη βροχή και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα κρυώσει ή αν θα βραχεί κατά τη διάρκεια της βόλτας του. Τα προϊόντα της Woofmoda είναι ελληνικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας υλικού. Συνιστάται να το πλένετε στους 30ο, στις χαμηλότερες στροφές, χωρίς λευκαντικό. Το χρώμα του υφάσματος είναι μη τοξικό και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το στεγνώνετε σε σκιερό μέρος. Κατάλληλο για τους πιο κρύους μήνες, για απολαυστικές βόλτες και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ.

Ποια είδη χειμερινών ρούχων για σκύλους είναι τα καλύτερα;

Τα καλύτερα χειμωνιάτικα ρούχα για σκύλους εξαρτώνται τόσο από την κατάσταση του καιρού όσο και από το κουτάβι. Θα πρέπει να βρείτε το βαθμό προστασίας που χρειάζεται ο σκύλος σας από τα στοιχεία της φύσης, καθώς και το επίπεδο άνεσής του με τα ρούχα.

Για την πιο ακραία προστασία από το κρύο, δοκιμάστε μια ολόσωμη στολή χιονιού για σκύλους. Είναι για χρήση σε χιονισμένες συνθήκες και προσφέρουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες από το κεφάλι μέχρι τις πατούσες. Θα τις δείτε συχνά σε κουτάβια με κοντό τρίχωμα ή λεπτό σώμα. Μπορούν να βοηθήσουν τα κοντόσωμα κουτάβια να παραμείνουν αρκετά ζεστά για να παίξουν στο χιόνι και να προστατεύσουν.

Τούτου λεχθέντος, επειδή προσφέρουν τόσο μεγάλη κάλυψη, οι φόρμες σκύλων είναι επίσης η πιο δύσκολη για ένα σκυλί που δεν του αρέσει τέτοιου είδους εξοπλισμός. Τα μανίκια μπορεί να τα αισθάνονται περιοριστικά. Και τα μακρύτριχα ή με διπλό τρίχωμα σκυλιά μπορούν εύκολα να υπερθερμανθούν – ειδικά αφού έχουν παίξει έξω για αρκετή ώρα.

Τα βαριά ενισχυμένα μπουφάν για σκύλους έχουν νόημα όταν το κρύο είναι η πρωταρχική σας ανησυχία. Διατηρούν τη βασική θερμοκρασία του σώματος του σκύλου σας σε υψηλά επίπεδα παγιδεύοντας ζεστό αέρα στο δέρμα. Ορισμένα είναι πιο ανθεκτικά στο νερό από άλλα, οπότε λάβετε υπόψη το κλίμα κατά την επιλογή. Αναζητήστε εύκολους τρόπους για να βάζετε ή να βγάζετε αυτά τα μπουφάν και σκεφτείτε πώς θα συνδυαστούν με το λουρί του κουταβιού σας.

Ένα λεπτότερο αδιάβροχο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για σκύλους που χρειάζονται απλώς προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Θα πρέπει να εξετάσετε πόση κάλυψη χρειάζεται ο σκύλος σας για να παραμείνει στεγνός. (Τα Dachshunds και τα Corgis χρειάζονται πολύ μεγαλύτερη κάλυψη της κοιλιάς για να αποφύγουν το πιτσίλισμα από ό,τι, ας πούμε, ένα Husky). Δεδομένου ότι τείνουν να λασπώνονται, βεβαιωθείτε ότι το δικό σας είναι πλένεται εύκολα.

Τα γιλέκα είναι μια άλλη επιλογή που παρέχουν ζεστασιά, προστασία από τον άνεμο και (μερικές φορές) αδιαβροχοποίηση, χωρίς να περιορίζουν την κίνηση των ποδιών. Είναι η καλύτερη επιλογή για σκύλους που δεν λατρεύουν τα ρούχα, αλλά χρειάζονται κάτι για να μην τρέμουν κατά την πρωινή τους βόλτα στη γειτονιά.

Τα πουλόβερ, αντίθετα, τείνουν να είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Μας αρέσουν για τα ηλικιωμένα σκυλιά που δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη θερμότητα του σώματος και κρυώνουν μέσα στο σπίτι. Είναι συνήθως μαλακά και σχετικά ελαστικά, γεγονός που τα καθιστά εύκολα στη χρήση – αν και τα μακριά μανίκια μπορεί να το περιπλέξουν αυτό.

Ορισμένα χειμερινά ρούχα για σκύλους θα ενσωματώσουν χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους σκύλων και τρόπους ζωής. Τα ενσωματωμένα λουριά και οι τσέπες, για παράδειγμα, είναι πρακτικά μπόνους για τα σκυλιά.

Τα ρυθμιζόμενα μπουφάν είναι ιδανικά για σκύλους με δύσκολο μέγεθος. Και τα καλά τοποθετημένα κλεισίματα Velcro είναι μια ευλογία για το ντύσιμο ανήσυχων κουταβιών ή σκύλων που δεν έχουν συνηθίσει τα ρούχα.

Όταν ψωνίζετε χειμερινά ρούχα για σκύλους, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις μετρήσεις του σκύλου σας για να καθορίσετε το μέγεθός τους για κάθε προϊόν, καθώς ένα “Μ” σε ορισμένες μάρκες μπορεί να ταιριάζει σε ένα Great Dane, ενώ το “Μ” ενός άλλου προϊόντος μπορεί να προορίζεται για ένα Chiweenie.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν αρέσει σε όλους τους σκύλους η αίσθηση του να φοράνε ρούχα, οπότε όταν ντύνετε το κουτάβι σας, προχωρήστε αργά και ανταποκριθείτε στις υποδείξεις του.

Ορισμένα σκυλιά αρχικά απορρίπτουν τα ρούχα, ειδικά αν δεν είχαν συνηθίσει να φορούν ρούχα ως κουτάβι. Επιβραβεύστε τα παρουσία των ρούχων και, στη συνέχεια, δοκιμάστε τα για σύντομο χρονικό διάστημα. Το φιλαράκι σας μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί αργά.

Αν φαίνεται νευρικό, μην το πιέζετε – βγάλτε αντί γι’ αυτό μια θερμαινόμενη κουβέρτα σκύλου ή ένα θερμαινόμενο κρεβάτι σκύλου. Ο κτηνίατρός σας μπορεί επίσης να σας προτείνει εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσετε το σκυλί σας που δεν θέλει να φοράει ρούχα ζεστό και ασφαλές όλο το χειμώνα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top