Γνωρίστε τη γλυκιά Ντοματούλα: Το τιγρέ γατάκι που ψάχνει σπίτι!

Χάθηκε-Βρέθηκε

Έχετε δει ποτέ μια ντομάτα με τέσσερα πατουσάκια, τιγρέ γούνα, μαύρη άτακτη μυτούλα, τόσο γλυκιά και ζουλιχτή, που σκαρώνει παιχνιδιάρικες τούμπες; Αν όχι, τότε γνωρίστε τη γλυκιά μας Ντοματούλα! Η Ντοματούλα διασώθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι δυσκολευόταν να επιβιώσει στο δρόμο. Τελικά, οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε ένα μικρόβιο, το οποίο ξεφορτώθηκε με την ολοκλήρωση της αντιβίωσής της.

Παρόλο που το τρίτο βλέφαρο στα τσαχπίνικα πράσινα μάτια της μειώνει την όρασή της κατά 50%, αυτό δεν την εμποδίζει να απολαμβάνει τη ζωή της στο έπακρο. Η Ντοματούλα λατρεύει να παίζει με τα παιχνίδια της, να χοροπηδά χαρούμενη στην κουβέρτα της και να σκαρφαλώνει πάνω στο παντελόνι μας όταν πεινάει.

Αν θέλετε μια γλυκιά Ντομάτα στη ζωή σας, μπορείτε να την βρείτε στο τηλέφωνο 6988984135. Η Ντοματούλα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2023 και θα δοθεί αποκλειστικά για μέσα στο σπίτι με συμβόλαιο υιοθεσίας, μόνο στην περιοχή της Αττικής. Είναι αποπαρασιτωμένη, εμβολιασμένη και στειρωμένη, με το κόστος του μικροτσίπ να επιβαρύνει το νέο κηδεμόνα.

Υιοθεσία Γάτας: Οδηγός για την κατάλληλη προετοιμασία

Βρήκατε μια αδέσποτη γατούλα στον δρόμο ή μικρά νεογέννητα γατάκια και τα φέρατε σπίτι; Η φίλη σας χαρίζει μερικά γατάκια και εσείς θέλετε όσο τίποτα να πάρετε ένα; Η υιοθεσία είναι η ωραιότερη πράξη αγάπης που μπορείτε να κάνετε για ένα ζώο. Το να του δώσετε ένα σπίτι, τροφή και φροντίδα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά.

Προμηθευτείτε τα αγαθά που χρειάζεστε: Πριν φέρετε στο σπίτι μια γάτα, ετοιμάστε το χώρο σας για την άφιξή της.

Εκτός από τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε για τη γάτα σας  και  την άμμο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, ασφαλές περιβάλλον για τον νέο φίλο σας.

  1. Απομακρύνετε ότι είναι επικίνδυνο.
  1. Φροντίστε να διορθώσετε πιθανά εκτεθειμένα καλώδια, να απομακρύνεται δηλητηριώδη φυτά ή μη ασφαλή έπιπλα που θα μπορούσαν να βλάψουν -τραυματίσουν ένα περίεργο ζωηρό γατάκι.
  1. Εάν δε θέλετε να δείτε το γατάκι σας να σκαρφαλώνει για να ανέβει πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας ,εξοπλίστε το χώρο σας με τουλάχιστον ένα ονυχοδρόμιο γάτας για αναρρίχηση.
  1. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια ειδικά για τις γάτες αποτελούν για εκείνες ευχάριστη απασχόληση ή να το κάνετε.

Επίσης φροντίστε να βρείτε έναν κτηνίατρο. Το καταφύγιο ή ο οργανισμός διάσωσης μπορεί να έχει ήδη επαφή με κάποιον  ή να μπορεί να σας συστήσει.

Εφόσον πάρετε τη γάτα στο σπίτι σας, δώστε της  χρόνο και χώρο για να συνηθίσει στα νέο περιβάλλον. Εάν μια γάτα ή γατάκι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί αφήστε την ελεύθερη σε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι ώστε να χαλαρώσει. Η δυσκολία προσαρμογής διπλασιάζεται εάν στο σπίτι έχετε και άλλες γάτες ή σκύλους. Δημιουργήστε ένα δικό τους δωμάτιο ή μια γωνιά στο σπίτι όπου θα τοποθετήσετε το κουτί άμμου, το φαγητό της, το νερό της και μερικά παιχνίδια, και στη συνέχεια αφήστε τη να έρθει μονή της σε εσάς. Οι περισσότερες γάτες θα γίνουν περίεργες μετά από λίγες ημέρες, αλλά να γνωρίζεται ότι μπορεί να χρειαστεί  λίγος χρόνος για να νιώσουν οικεία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top