10 λόγοι που οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων χρειάζονται υπηρεσίες pet-sitting

Χρήσιμα

Όταν αρχίσατε για πρώτη φορά να κάνετε pet sitting, πιθανότατα περιμένατε να φροντίζετε σκύλους και γάτες (και περιστασιακά ινδικά χοιρίδια) όσο οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονταν σε διακοπές. Εκτός αν ειδικεύεστε σε καθημερινές βόλτες σκύλων, είναι πιθανό ότι οι επισκέψεις για τη φροντίδα κατοικίδιων ζώων σε διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων σας για pet-sitting. Ωστόσο, καθώς έχετε χτίσει το πελατολόγιό σας, πιθανότατα έχετε επίσης ανακαλύψει ότι πολλοί από τους πελάτες σας έχουν βρει μια ποικιλία άλλων περιόδων εκτός από τα ετήσια ταξίδια τους στην παραλία για να ζητήσουν επισκέψεις για τη φύλαξη κατοικίδιων ζώων.

Γιατί οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες σας;

Η PSI διεξήγαγε μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα τον Ιανουάριο του 2017, στην οποία ζητήθηκε από τα μέλη να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους οι πελάτες είχαν κάνει κράτηση για τις υπηρεσίες φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Σχεδόν 1.330 μέλη απάντησαν.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι πέντε κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι πελάτες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες φύλαξης κατοικίδιων ζώων είναι οι εξής

Πελάτης εκτός πόλης σε προσωπικό ταξίδι/διακοπές (98%)
Πελάτης εκτός πόλης σε επαγγελματικό ταξίδι (90 τοις εκατό)
Πελάτης που εργάζεται πολλές ώρες (82 τοις εκατό)
Πελάτης στην πόλη, αλλά σε ειδική εκδήλωση, όπως συναυλία, πάρτι κ.λπ. (66%)
Ο πελάτης έχει κατοικίδιο(-α) με ειδικές ανάγκες που χρειάζεται να του χορηγούνται φάρμακα ή υγρά σε συγκεκριμένες ώρες (63%)
Όμως, αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι. Περισσότερα από τα μισά μέλη που απάντησαν στην έρευνα ανέφεραν αυτούς τους πρόσθετους λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους:

Ο πελάτης έχει κουτάβι που χρειάζεται πιο συχνές επισκέψεις (63%)
Ο πελάτης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ή/και είναι άρρωστος/φυσικά ανίκανος να φροντίσει το κατοικίδιο ζώο (58%)
Ο πελάτης έχει ηλικιωμένο κατοικίδιο που χρειάζεται πρόσθετη φροντίδα (58%)
Ο πελάτης είναι απασχολημένος με τη φροντίδα ενός άρρωστου μέλους της οικογένειας – είτε στην πόλη είτε εκτός πόλης (55%)
Ο πελάτης λείπει από το σπίτι για αθλητικές εκδηλώσεις/τουρνουά των παιδιών του (55%)
Πελάτης σε ταξίδι του μέλιτος (52%)


Πώς μπορείτε να προωθήσετε αυτές τις υπηρεσίες για να κερδίσετε νέες επιχειρήσεις;

Ακριβώς όπως προβλέψατε να παρέχετε υπηρεσίες pet sitting για γονείς κατοικίδιων ζώων που κάνουν διακοπές όταν ξεκινήσατε την επιχείρησή σας, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορεί να σκέφτονται την επιχείρησή σας pet-sitting ως μια επιχείρηση που θα χρειάζονταν μόνο αν κάνουν ταξίδια εκτός πόλης. Όπως δείχνει η έρευνα της PSI, η φροντίδα κατοικίδιων ζώων για διακοπές είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες σας – οπότε πρέπει να τους το γνωστοποιήσετε!

Η επιτυχημένη διαφήμιση εντοπίζει ένα πρόβλημα και στη συνέχεια προσφέρει μια λύση. Ως επαγγελματίας pet sitter, πιθανότατα προσφέρετε μια εξαιρετική λύση… αλλά μερικές φορές πρέπει να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σχετικά με τα “προβλήματα” που μπορείτε να λύσετε!

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικούς από τους πέντε κυριότερους λόγους για τη χρήση υπηρεσιών pet-sitting που αναφέρονται παραπάνω.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που εργάζονται πολλές ώρες: Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες στην περιοχή σας, στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε και να προσφέρετε ειδική έκπτωση για καθημερινές βόλτες σκύλων; Οι διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού συχνά αναζητούν νέα προνόμια για να τα προωθήσουν στους σημερινούς και υποψήφιους υπαλλήλους – και μπορεί να είναι ευτυχείς να προωθήσουν μια μειωμένη τιμή για τους υπαλλήλους τους που θέλουν να κλείσουν καθημερινές βόλτες σκύλων με την υπηρεσία σας.

Εάν προσφέρετε καθημερινές βόλτες με σκύλους ή έχετε την ευελιξία να εκτελείτε αιτήματα της τελευταίας στιγμής για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που απροσδόκητα πρέπει να μείνουν μέχρι αργά στη δουλειά, φροντίστε να το αναφέρετε σαφώς στον ιστότοπό σας, στις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορεί να μην σκέφτονται αυτόματα αυτή την επιλογή αν αναφέρετε μόνο “pet sitting”.

Ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που βρίσκονται στην πόλη, αλλά θα παρευρεθούν σε μια ειδική εκδήλωση, όπως μια συναυλία, ένα πάρτι κ.λπ.: Αν είστε και εσείς ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων, ξέρετε ότι τίποτα δεν καταστρέφει πιο γρήγορα μια καλή στιγμή από το να ανησυχείτε για το κατοικίδιό σας στο σπίτι – αλλά πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορεί να μη σκεφτούν ποτέ να επικοινωνήσουν μαζί σας για υπηρεσίες όταν βρίσκονται στην πόλη αλλά μακριά από το σπίτι τους για αρκετές ώρες. Αν στην πόλη σας (ή σε μια κοντινή πόλη) πραγματοποιείται, για παράδειγμα, μια sold out συναυλία, πώς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε αυτό για να δημιουργήσετε δουλειές; Οι επισκέπτες των συναυλιών θα είναι ενθουσιασμένοι – θα δημοσιεύουν για την επερχόμενη συναυλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα αναζητούν πληροφορίες σχετικά με αυτήν στο διαδίκτυο κ.λπ. οπότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας μπορεί να βρεθεί και στις αναζητήσεις τους. Ας πούμε ότι υπάρχει μια επερχόμενη συναυλία της Adele στην περιοχή σας. Πώς θα μπορούσατε να το ενσωματώσετε αυτό στις προωθητικές σας ενέργειες στο Facebook; Θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε μια χαριτωμένη εικόνα ενός σκύλου που ουρλιάζει με την ανάρτηση “Παρόλο που δεν θα μπορέσω να δω ζωντανά την #Adele στο Πόρτλαντ, μπορώ να φροντίσω ώστε το κατοικίδιό σας να έχει την περιποίηση των διασημοτήτων όσο θα είστε στη συναυλία”. Ή αν έχετε ένα blog για την επιχείρησή σας, σκεφτείτε να γράψετε μια ανάρτηση που να ενσωματώνει τη συναυλία της Adele στο Πόρτλαντ, ώστε να εμφανίζεται ενδεχομένως στις αναζητήσεις Google από τους επισκέπτες της συναυλίας.

Ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων με κατοικίδια με ειδικές ανάγκες: Εάν προσφέρετε υπηρεσίες σε κατοικίδια που χρειάζονται φάρμακα, υγρά κ.λπ., επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με τους κτηνιάτρους της περιοχής σας. Αν και η οικοδόμηση αυτών των σχέσεων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, το να είστε ο κατάλληλος pet sitter που προτείνουν οι κτηνίατροι της περιοχής σας θα είναι ανεκτίμητο βοήθημα για να αυξήσετε τις αιτήσεις σας για pet-sitting από ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων με κατοικίδια με ειδικές ανάγκες. Ρωτήστε για την τοποθέτηση επαγγελματικών καρτών ή φυλλαδίων σε κτηνιατρεία και κτηνιατρικά νοσοκομεία. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να ακολουθήσετε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top