5 Τρόποι με τους οποίους οι γάτες εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ώρα του ύπνου τους

by Έφη Αθανασίου

Γάτες! Μεσημεριανοί ύπνοι! Ας συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα πριν ασχοληθούμε περισσότερο: 1. Οι γάτες κοιμούνται καλύτερα και περισσότερο από τους ανθρώπους. 2. Οι γάτες είναι πιο έξυπνες από τους ανθρώπους. Συμφωνούμε απόλυτα; Υπέροχα!

Πέντε τρόποι με τους οποίους οι γάτες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον ύπνο τους.

Κλέβουν την καρέκλα σας

Έχετε αφήσει ποτέ την καρέκλα σας για λίγα λεπτά μόνο και μόνο για να επιστρέψετε και να βρείτε στη θέση σας μια γάτα; Είτε είναι ζαλισμένες (πώς το κάνουν αυτό τόσο γρήγορα;) είτε σας κοιτάζουν με το πιο γλυκό και ταυτόχρονα χαλαρό βλέμμα που έχετε δει ποτέ. Επιλέγουμε είτε να πιάσουμε μια άλλη καρέκλα, είτε να μετακινήσουμε τη γάτα, είτε να ισορροπήσουμε στην άκρη του καθίσματος. Οι γάτες γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουμε αυτό το αίνιγμα. Γνωρίζουν επίσης ότι μάλλον θα τις αφήσουμε να μείνουν εκεί που βρίσκονται. Οι γάτες όχι μόνο παίρνουν έναν θεαματικό υπνάκο, αλλά και μας έχουν χειραγωγήσει (ξανά), πράγμα που τις ευχαριστεί.

Κρύβονται

Κάποιες γατούλες κοιμούνται στην ύπαιθρο, αραχτές σε ένα μπράτσο του καναπέ ή αναπαυμένες σε ανάπαυση που μοιάζει με γιόγκα στη μέση του πατώματος. Όσο κοιμούνται τόσο ανοιχτά, εμείς θαυμάζουμε τη χάρη και την ομορφιά τους. Αλλά οι γάτες είναι πιο έξυπνες από εμάς (θυμάστε;), και μερικές φορές προτιμούν να κρύβονται κάτω από ένα κρεβάτι ή πίσω από μια κουρτίνα. Είναι τόσο επιδέξιες στο να κρύβονται, ώστε μερικές φορές δεν μπορούμε να εντοπίσουμε το αρχηγείο του ύπνου τους. Αυτό είναι σχεδιασμένο. Με το να κρύβονται, αυξάνουν τις πιθανότητες να πάρουν έναν υπνάκο-βόμβα, και αναπαύονται με τη γνώση ότι μας ξεγέλασαν για άλλη μια φορά.

Διακοσμητικά ρούχα

Τα γατάκια λατρεύουν να κοιμούνται πάνω στα ρούχα μας, ειδικά αν είναι όμορφα απλωμένα στο κρεβάτι μας, καθαρά και κυρίως χωρίς τσαλακώματα, έτοιμα για την επόμενη μέρα. Και τότε βγαίνουμε από το ντους και βρίσκουμε τη γάτα μας να παίρνει έναν μεγάλο υπνάκο πάνω στο προαναφερθέν ρούχο. Ας το παραδεχτούμε, φίλοι μου: Έχουμε συνηθίσει να φοράμε τις τρίχες της γάτας ως αξεσουάρ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι γάτες μας δεν προσπαθούν να σαμποτάρουν τα μαύρα παντελόνια και τα λευκά πουλόβερ μας, αλλά αντίθετα πιστεύουμε ότι το κάνουν επειδή λατρεύουν τη μυρωδιά μας και θέλουν να μας στείλουν στον κόσμο με στρωτές υπενθυμίσεις τους στα ρούχα μας. Ωραίος ύπνος + διατήρηση του ελέγχου = αξιοποίηση του ύπνου στο έπακρο.

Φορτίζουν μπαταρίες

Αν ο ήλιος λάμπει από το παράθυρο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια γάτα να βρίσκεται ακριβώς στη μέση της ηλιόλουστης λίμνης. Και γιατί όχι; Είναι ζεστά, και η ζέστη μπορεί να μας κάνει να νυστάζουμε. Μπορεί να έχω κουλουριαστεί ή να μην έχω κουλουριαστεί σε μια λακκούβα ήλιου μεγέθους ανθρώπου μερικές φορές. Αυτό που γνωρίζουν οι γάτες είναι ότι, όχι μόνο είναι ένα γλυκό σημείο για ύπνο, αλλά είναι επίσης γεμάτο ηλιακή ενέργεια φόρτισης. Ενώ οι γατούλες είναι μακριά στη χώρα των ονείρων, κυνηγώντας ποντίκια και χτυπώντας ζώνες μπουρνούζια, ο εσωτερικός μετρητής ενέργειάς τους ανεβαίνει. Μπορεί να μη χρησιμοποιήσουν αυτό το απόθεμα ενέργειας τη στιγμή που θα ξυπνήσουν, αλλά θα το χρησιμοποιήσουν. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε τους αγώνες στο διάδρομο στις 3 το πρωί και τα ζουμ μετά την άμμο στο κουτί της άμμου. Αυτά χρηματοδοτούνται από τις λακκούβες του ήλιου.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου αν κοιμούνται μαζί μας

Εμείς οι άνθρωποι και οι γάτες μας επωφελούμαστε από τις κοινές αγκαλιές ενώ βλέπουμε τηλεόραση ή διαβάζουμε. Η ζεστασιά μιας γάτας στην αγκαλιά είναι σκέτος παράδεισος για εμάς, και οι γατούλες δεν χορταίνουν τα χέρια μας να χαϊδεύουν το τρίχωμά τους και να νιώθουν αυτή την αύρα αγάπης. Οι έξυπνες γάτες σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι αυτή είναι η συνταγή για έναν ποιοτικό υπνάκο. Ακόμα καλύτερα; Να μοιράζονται έναν υπνάκο με έναν άνθρωπο. Ο ύπνος μας είναι πολύ καλύτερος όταν κάνουμε κουτάλι σε μια γατούλα, παίρνοντας το κορυφαίο ύπνο τους.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr