Αυτιά γάτας: Εσωτερική «τσέπη» αυτιού- Δομή, προστασία και ποιες ασθένειες να προσέξετε

Χρήσιμα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τη δομή των αυτιών μιας γάτας; Αν ναι, τότε θα έχετε αντιληφθεί ότι στο κάτω μέρος φαίνεται να έχουν μικρές τσέπες οι οποίες ονομάζονται περιτονικές θήκες. Είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι τα αυτιά της γάτας είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία της και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα ενοχλούμε ή να τα πειράζουμε.

Γιατί οι γάτες έχουν «τσέπες» στα αυτιά τους;

Η δομή του αυτιού της γάτας

Τα αυτιά της γάτας σας έχουν τρία κύρια μέρη: το εξωτερικό αυτί, το μέσο αυτί και το εσωτερικό αυτί. Το εξωτερικό αυτί αποτελείται από τον πείνα, το μεγάλο τριγωνικό πτερύγιο και το κανάλι του αυτιού. Ο πύργος δέχεται ηχητικά κύματα και τα διοχετεύει μέσα από το κανάλι του αυτιού στο μέσο αυτί, όπου μια συλλογή μικρών οστών στέλνει τις δονήσεις στο εσωτερικό αυτί.

Όλα τα μικρά κομμάτια και τα κομμάτια – το τύμπανο αυτιού, τα ακουστικά ossicles και ο κοχλία – δουλεύουν μαζί για να παρέχουν στην γάτα σας ακοή που μπορεί να πάρει θόρυβο που δονείται σε 60.000 δονήσεις ανά δευτερόλεπτο. Όσο για αυτή τη μικρή τσέπη στη βάση του αυτιού της, δεν έχει κανέναν πραγματικό σκοπό, εκτός από το να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν για το σκοπό της. Δεν μπορεί να αποθηκεύσει τα πράγματα σε αυτό, ούτε το κοσμεί με κοσμήματα.

Ασθένειες που μπορεί να προκύψουν σε μια γάτα με αυτί «τσέπη»

Είναι χρήσιμο για τον κτηνίατρο εάν χρειάζεται να συλλέξει δείγματα ιστών του πτερυγίου, όπως είναι μερικές φορές απαραίτητο εάν υποψιάζεται μια ασθένεια όπως η αυτοάνοση ασθένεια pemphigus foliaceus. Διαφορετικά, η μικρή τσέπη της γάτας σας, τυχαία αναφερόμενη ως τσέπη του Henry, αποτελεί φυσιολογικό μέρος του αυτιού της.

Για να διατηρήσετε το και τα υπόλοιπα αυτιά της υγιή, κρατήστε ένα μάτι ανοιχτό για πρήξιμο, συσσώρευση βρωμιάς ή αποχρωματισμό, που μπορεί να υποδηλώνει μόλυνση. Επίσης, αν γρατζουνίζει επίμονα, πάρε την στον κτηνίατρο για να την ελέγξει. Ποτέ μην κολλάτε τίποτα στα ευαίσθητα αυτιά της.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top