Αλμπινισμός: Πώς να ξεχωρίσετε τις γάτες αλμπίνο από τις άγριες γάτες, Τι είναι, Από τι προκαλείται

Οι γάτες αλμπίνο είναι πολύ σπάνιες. Διαφέρουν από πολλές λευκές γάτες. Οι αλμπίνο γάτες γεννιούνται με έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, στα μάτια ή στα μαλλιά. Ο λόγος που τα μάτια τους είναι ροζ είναι επειδή χωρίς χρωστική ουσία, μπορείτε να δείτε τα αιμοφόρα αγγεία μέσα από την κόρη των ματιών.

Οι γάτες αλμπίνο

Οι αλμπίνο γάτες συναντώνται πιο συχνά στις Snow Bengal και στις ανατολίτικες φυλές, όπως οι σιαμέζικες. Παρόλο που τα γατάκια Σιάμ γεννιούνται εντελώς λευκά, λόγω του περιβάλλοντος και του κλίματος, το χρώμα του τριχώματός τους αρχίζει να διαμορφώνεται. Γενικά οι γάτες Σιάμ που μεγαλώνουν σε θερμότερο κλίμα τείνουν να έχουν πιο ανοιχτόχρωμο τρίχωμα από εκείνες που μεγαλώνουν σε ψυχρότερες περιοχές. Μια αληθινή γάτα αλμπίνο θα έχει καθαρό λευκό τρίχωμα και ροζ μάτια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Τι είναι ο αλμπινισμός;

Ο αλμπινισμός είναι μια συγγενής κατάσταση που εμφανίζεται λόγω μετάλλαξης των γονιδίων που ελέγχουν τη χρώση στο σώμα. Οι γάτες που είναι πραγματικοί αλμπίνοι μπορεί να είναι ευαίσθητες στο ηλιακό φως και σε ορισμένες ασθένειες που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, ορισμένες μπορεί να είναι τυφλές ή κουφές, επομένως οι γάτες αλμπίνο πρέπει να είναι αυστηρά γάτες εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, οι γάτες μπορούν να λειτουργούν κανονικά ακόμη και χωρίς την ικανότητα να ακούν ή να βλέπουν. Είναι εξαιρετικές στο να χρησιμοποιούν άλλες αισθήσεις για να τις βοηθούν να μετακινούνται.

Πόσο συχνές είναι οι γάτες αλμπίνο;

Παρ’ όλες τις πιθανές αναπηρίες, οι γάτες αλμπίνο θεωρούνται εξωτικές και συχνά προτιμώνται από πολλούς λάτρεις γατών. Υπάρχουν μόνο 2% αλμπίνο γάτες σε ολόκληρο τον πληθυσμό των αιλουροειδών. Ακόμη και οι μεγάλες αλμπίνο γάτες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Βρίσκονται κυρίως στις τίγρεις της Βεγγάλης. Ωστόσο, ο αλμπινισμός είναι μια γενετική ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε πολλά διαφορετικά είδη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε μια τέτοια ακραία σπανιότητα, μπορεί ακόμα να είστε σε θέση να εντοπίσετε ένα αλμπίνο σερβάλ, λιοντάρι ή ακόμα και αγριόγατο σε έναν τοπικό ζωολογικό κήπο.

Οι πιθανότητες να βρείτε μια αλμπίνο μεγάλη γάτα στη φύση είναι σχεδόν μηδαμινές.

Αλμπίνο τίγρεις και λευκές τίγρεις: Είναι το ίδιο;

Οι αλμπίνο τίγρεις δεν είναι λευκές τίγρεις. Καθώς τα αλμπίνο ζώα δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν οποιαδήποτε χρωστική ουσία, οι λευκές τίγρεις δεν είναι εντελώς λευκές. Υπάρχουν ορατές χρωματιστές λωρίδες και τα μαξιλαράκια των ποδιών τους που τις διαφοροποιούν από τις πραγματικές αλμπίνο τίγρεις.

Έχετε ένα αλμπίνο γατάκι στο σπίτι σας;

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr