American Staffordshire Terrier: Μια αξιαγάπητη φυλή με μεγάλη δύναμη – Επισκόπηση, Ανάγκες και χαρακτήρας σκύλου, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το American Staffordshire Terrier είναι ένα πολύ μυώδες σκυλί. Το μέγεθός του του προσδίδει εξαιρετική δύναμη, αλλά και χάρη και ευκινησία. Το βάδισμά του είναι ευλύγιστο. Έχει χαμηλό κέντρο βάρους, γεγονός που το καθιστά σταθερό στα πόδια του και πολύ ευκίνητο.
Το τρίχωμά του είναι κοντό και γυαλιστερό, κυρίως μαύρο, φλογερό μπλε, γκρι, καστανό, κόκκινο και καφέ

Τύπος: Τεριέ
Βάρος: 25 ως 30 κιλά
Ύψος: 43 ως 48 εκατοστά
Οικογένεια: Terrier, Mastiff, Bull
Καταγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Αμερικανικό Τεριέ Pit Bull

American Staffordshire Terrier, όλα όσα θες να ξέρεις για την ράτσα

– Ενεργειακό επίπεδο 3/5
– Απαιτείται άσκηση 3/5
– Παιχνίδι 3/5
– Αγάπη 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα σκυλιά 1/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 1/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 3/5
– Επαγρύπνηση 5/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 4/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητικότητα 5/5

Ιστορία της φυλής

Το αμερικανικό Staffordshire Terrier και το Staffordshire Bull Terrier βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Προέκυψαν από την ανάμειξη του παλιού τύπου μπουλντόγκ με έναν εξίσου παλιό τύπο τεριέ, πιθανότατα το αγγλικό λείο τρίχωμα τεριέ. Το αποτέλεσμα αυτής της διασταύρωσης μεταξύ ενός μπουλντόγκ και ενός τεριέ ονομάστηκε αργότερα Staffordshire Bull Terrier.
Τα πρώτα αμερικανικά Staffordshire Terrier εμφανίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1800 και ονομάστηκαν Pit Bull Terrier, αμερικανικά Bull Terrier και ακόμη και Yankee Terrier. Με την πάροδο του χρόνου υπήρξαν διαφορές στα χαρακτηριστικά της φυλής, καθώς οι Αμερικανοί προτιμούσαν να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα βρετανικά.
Το 1936, η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε τη φυλή ως Staffordshire Terrier (μετονομάστηκε σε American Staffordshire Terrier το 1972).
Η φυλή έγινε αξιαγάπητη, αξιόπιστη και πολύ αγαπητή από το κοινό. Δυστυχώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα η φυλή επιλέχθηκε για τη δύναμή της και όχι για την ιδιοσυγκρασία της, και το 1980 η φυλή έγινε αντικείμενο ειδικής νομοθεσίας με στόχο την απαγόρευση ή τον έλεγχο ορισμένων τύπων σκύλων.
Μέχρι σήμερα, το Αμερικανικό Πιτμπουλ Τεριέ παραμένει το αγαπημένο των ανθρώπων που αγαπούν τη διασκέδαση.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Γενικά υπάκουο στα μέλη της οικογένειας και παιχνιδιάρικο. Το αμερικανικό τεριέ Σταφορντσάιρ είναι ευγενικό και φιλικό με τους ξένους όταν είναι παρόντα τα μέλη της οικογένειας.
Είναι μια πολύ προστατευτική ράτσα, γι’ αυτό θα πρέπει να κοινωνικοποιηθεί σε νεαρή ηλικία, αν παρουσιάσετε το κουτάβι σας σε άλλα σκυλιά. Είναι ατρόμητα σκυλιά, αλλά μπορεί επίσης να είναι πεισματάρικα. Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτή τη φυλή είναι η προσοχή από την οικογένεια.

American Staffordshire Terrier: Xαρακτηριστικά φυλής

Απαιτεί καθημερινές βόλτες για να απελευθερώνει την ενέργειά του. Επιθυμητές είναι οι μεγάλες βόλτες με λουρί και το ενεργητικό παιχνίδι στον κήπο. Διατηρεί το τρίχωμα σε χαμηλά επίπεδα συντήρησης.

American Staffordshire Terrier:Υγεία

Κύρια προβλήματα: CHD, παρεγκεφαλιδική αταξία, PRA (ρενίνη).
Μικρότερα προβλήματα: δυσπλασία των αγκώνων, καρδιακό ελάττωμα, υποθυρεοειδισμός.
Ακανόνιστα συμπτώματα: ρήξη χιαστού συνδέσμου, αλλεργίες, υποθυρεοειδισμός.
Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο, καρδιά, (αγκώνας), θυρεοειδής.

Δυναμικός, ξεχωριστός και ιδιαίτερος σκύλος , το American Staffordshire Terrier συνδυάζει καλό χαρακτήρα, ανάγκη εκπαίδευσης και έναν πιστό φίλο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top