Μπορούν οι σκύλοι και οι γάτες να έχουν εποχιακές αλλεργίες όπως οι ιδιοκτήτες τους; Ένας κτηνίατρος απαντά

Χρήσιμα

«Είναι πιο συνηθισμένο απ’ ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι», λέει ο Michael Natale, αδειούχος κτηνιατρικός, για τις εποχικές αλλεργίες των κατοικίδιων ζώων

Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις εποχικές αλλεργίες όπως ακριβώς και οι ιδιοκτήτες τους.

Ο Michael Natale – αδειούχος κτηνίατρος- αναφέρει λεπτομερώς ότι οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν επίσης να υποφέρουν κατά τις ίδιες εποχές του έτους, όταν οι ανθρώπινοι συνάδελφοί τους βρίσκουν τις αλλεργίες τους να ενεργούν.

«Κάθε ζώο έχει τη δυνατότητα να έχει ή να εμφανίσει αλλεργίες. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, μπορούν επίσης να τις αναπτύξουν καθώς μεγαλώνουν”, λέει.

«Είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι», προσθέτει ο Natale.

Σύμφωνα με τον Natale, οι αλλεργίες στα σκυλιά και τα αιλουροειδή πρέπει να αντιμετωπίζονται «κατά περίπτωση, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι».

«Για παράδειγμα, το ροτβάιλερ μου έχει σοβαρές αλλεργίες, οπότε του κάνω εβδομαδιαίες ενέσεις για αλλεργίες, καθώς και του παρέχω δύο φορές την εβδομάδα φαρμακευτικά λουτρά και τροφή που ταιριάζει καλύτερα στα αλλεργιογόνα του».

Ο Natale, ο οποίος εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτικός και ως υπεύθυνος για την απόκτηση και διατήρηση ταλέντων, περιγράφει λεπτομερώς ότι υπάρχει μια αλλεργία που βλέπει συχνά όταν πρόκειται για κατοικίδια ζώα.

«Βλέπω πολλά ζώα που είναι αλλεργικά στο κοτόπουλο, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε πολλά προϊόντα για κατοικίδια ζώα», εξηγεί.

Προκειμένου να βοηθήσει τα κατοικίδια να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες τους, ο Natale λέει ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει «πρώτα να ανακαλύψουν σε τι ακριβώς είναι αλλεργικοί».

«Για να γίνει αυτό, ο βασικός σας κτηνίατρος ή ακόμη και ένας πιστοποιημένος κτηνίατρος-δερματολόγος μπορεί να κάνει τεστ για αλλεργιογόνα», λέει.

Ο Natale προσθέτει: «Αν γνωρίζετε το αλλεργιογόνο, προσπαθήστε με κάθε τρόπο να αποφύγετε να εκθέσετε το κατοικίδιό σας σε αυτό».

«Διαβάστε τα συστατικά των προϊόντων και τα φάρμακα για τις αλλεργίες που σας συνταγογραφεί ο κτηνίατρός σας και, κυρίως, εξετάστε το κατοικίδιό σας αν αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό», συνεχίζει.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top