Μπορούν τα σκυλιά να φάνε αρνί; Όλη η αλήθεια για τα οφέλη του αρνιού, τα κόκαλα, τις αλλεργίες και άλλα

Χρήσιμα

Μας αρέσει να δείχνουμε στα σκυλάκια μας την αγάπη μας – και ποιος καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό από το να τους δώσουμε κάτι νόστιμο για να μασουλήσουν και να ενθουσιαστούν;! Αλλά φυσικά, η ερώτηση πρέπει να τεθεί… μπορούν τα σκυλιά να φάνε αρνί; Και τι γίνεται με τα αρνίσια κόκαλα;

Μας αρέσει να εκμεταλλευόμαστε τα φυσικά ένστικτα των σκύλων μας δίνοντάς τους λιχουδιές με βάση το κρέας που ξυπνούν τον κυνηγό που κρύβουν μέσα τους. Αλλά φυσικά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτό γίνεται με ασφαλή τρόπο, γι’ αυτό και αφιερώνουμε χρόνο για να απαντήσουμε σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φάνε τα σκυλιά.

Μπορούν οι σκύλοι να φάνε αρνί;

Το αρνί αποτελεί ένα αλμυρό, νόστιμο γεύμα για τους ανθρώπους — αλλά τι γίνεται με τους σκύλους; Μπορούν οι σκύλοι να φάνε αρνί;

ΝΑΙ, οι σκύλοι μπορούν να τρώνε αρνί με ασφάλεια! Αλλά είναι σημαντικό να μην μαγειρεύεται με καρυκεύματα ή μπαχαρικά, καθώς αυτά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο έντερο του σκύλου σας.

Το αρνί είναι ασφαλές για να το φάει ο σκύλος σας, οπότε μη διστάσετε να του το δώσετε όταν ψάχνετε για ένα νέο είδος κρέατος ή λιχουδιά για να δοκιμάσει.

Θα αναφερθούμε περισσότερο σε αυτό σε λίγο, αλλά το αρνί είναι στην πραγματικότητα πολύ καλό για το σκύλο σας, ειδικά όταν του το δίνετε στη σωστή μορφή.

Είναι το αρνί καλό για τους σκύλους;

Ενώ είμαστε σίγουροι ότι έχετε καταλάβει μέχρι τώρα ότι το αρνί είναι καλό για τους σκύλους, υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις που θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα αναφέρουμε εδώ.

Ενώ το αρνί είναι εξαιρετικό επειδή είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ορισμένοι συνηθισμένοι τρόποι προετοιμασίας του αρνιού μπορεί να το καταστήσουν επικίνδυνο για τους σκύλους.

Μερικά πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν δίνετε αρνί στο σκύλο σας:

  • Αφαιρέστε όλα τα κόκαλα (περισσότερα γι’ αυτό αργότερα), καθώς μπορεί να ερεθίσουν το πεπτικό σύστημα, να σφηνωθούν στο έντερο ή να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού.
  • Αφαιρέστε τυχόν δέρμα πριν το σερβίρισμα, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να διαταράξει την πέψη του σκύλου σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καρυκεύματα ή μπαχαρικά στο αρνί. Το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και παρόμοια μπαχαρικά και καρυκεύματα μπορεί να είναι τοξικά.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να δώσετε αρνί στον σκύλο σας χωρίς να ανησυχείτε!

Μπορούν οι σκύλοι να φάνε τα κόκαλα;

Αναρωτιέστε αν ο σκύλος σας μπορεί να φάει αρνίσια κόκαλα; Η πιο απλή απάντηση είναι… μάλλον όχι. Αν και υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, τα κόκαλα συχνά ενέχουν περισσότερους κινδύνους από ό,τι οφέλη για το κουτάβι σας!

Εδώ είναι γιατί τα αρνίσια κόκαλα μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους σκύλους:

Τα μαγειρεμένα κόκαλα μπορεί να θρυμματιστούν και να προκαλέσουν σοβαρή εσωτερική βλάβη στο σκύλο σας… μπορεί να είναι πραγματικά κακό
Για ορισμένα σκυλιά, τα κόκαλα αποτελούν κίνδυνο πνιγμού
Ενώ το στομάχι του σκύλου μπορεί συνήθως να διασπάσει τα οστά, μπορεί ακόμα να προκαλέσει ερεθισμό στο πεπτικό τους σύστημα

Εντάξει, τώρα επιτρέψτε μου να διαψεύσω τον εαυτό μου για μια στιγμή…

Μπορείτε να δώσετε στο σκύλο σας ένα ωμό αρνίσιο κόκαλο, αλλά ακόμα και αυτό ενέχει κάποιους κινδύνους. Τα ωμά οστά μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια που μπορεί να καταλήξουν να είναι επιβλαβή για εσάς ή το κουτάβι σας.

Με αυτό το δεδομένο, αν θέλετε να δοκιμάσετε να δώσετε στο σκύλο σας ένα ωμό αρνίσιο κόκαλο, τότε κάντε το υπό στενή επίβλεψη. ΚΑΙ, καθαρίστε την περιοχή όπου το μασάει μόλις τελειώσει για να εξαλείψετε τυχόν βακτήρια ή μικρόβια.

Οφέλη του αρνιού στους σκύλους

Μιλήσαμε λοιπόν για το πώς πρέπει να δίνετε αρνί στο σκύλο σας, τώρα ας μιλήσουμε για το γιατί πρέπει να του το δίνετε.

Ακολουθούν τα βασικά οφέλη του αρνιού για την υγεία που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι σκύλοι:

Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, διαθέτοντας 7 γραμμάρια ανά (μαγειρεμένη) ουγγιά κρέατος.
Είναι πλούσιο σε σίδηρο.
Αποτελεί πηγή ωμέγα, τα οποία βοηθούν να διατηρείται το δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου σας υγιές και λαμπερό.

Αλλά το σπουδαίο με το αρνί είναι ότι υπερβαίνει τα βασικά οφέλη για την υγεία. Υπάρχουν τόσα άλλα που θα αγαπήσει ο σκύλος σας, όπως:

Είναι εύπεπτο και μπορεί πραγματικά να καταπραΰνει τις γαστρεντερικές διαταραχές.
Είναι πρωτόγνωρο – οι σκύλοι συνήθως δεν μυρίζουν ή τρώνε αρνί πολύ συχνά, οπότε είναι πραγματικά συναρπαστικό γι’ αυτούς.
Μπορεί εύκολα να σπάσει σε κομμάτια για να χρησιμοποιηθεί για ανταμοιβές.

Είναι το αρνί καλό για σκύλους με αλλεργίες;

Αγαπάμε επίσης το αρνί για σκύλους με ευαίσθητο στομάχι και αλλεργίες. Ορισμένα σκυλιά έχουν ευαισθησίες και αλλεργίες σε κρέατα όπως το κοτόπουλο, το μοσχάρι ή το ψάρι. Αλλά συχνά, το αρνί είναι μια καλή επιλογή για αυτά τα κουτάβια!

Έτσι, αν ο σκύλος σας έχει στομαχικές διαταραχές από τα περισσότερα κρέατα, μην εγκαταλείψετε ακόμα τη ζωή των σαρκοφάγων – το αρνί μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που εισάγετε ένα νέο κρέας στη διατροφή του σκύλου σας, κάντε το σταδιακά, ώστε να μην αναστατώσετε το στομάχι του σκύλου σας.

Το αρνί μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή κρέατος για σκύλους με αλλεργίες!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top