Chow Chow μια ράτσα 2000 ετών: Πιστός αλλά μοναχικός – Χαρακτηριστικά, Προσωπικότητα και προβλήματα

Χρήσιμα

Η ράτσα Chow Chow

Τα σκυλιά Chow Chow έχουν μια μεγάλη ιστορία που ξεπερνά τα 2000 χρόνια. Η φύση τους τα κάνει κυνηγούς και πιστούς φύλακες, για αυτό είναι σημαντικό πριν επιλέξετε να φέρετε ένα κουτάβι σπίτι να γνωρίζετε τα πάντα για την φυλή. Δεν χαρακτηρίζονται από ανεξάντλητη ενέργεια αλλά αγαπάνε τον καθημερινό περίπατο. Εάν επιλέξετε για υιοθεσία ένα Chow Chow διατηρείστε μια καθημερινή ρουτίνα για την φροντίδα και την βόλτα του.

Μια πρώτη γνωριμία με την ράτσα Chow Chow

Προορίζεται για: Μικρές οικογένειες και για μόνους ανθρώπους
Επίπεδο συντήρησης: Μεσαίο
Προσδόκιμο ζωής:9-12 χρόνια
Ιδιοσυγκρασία-Χαρακτήρας: Πιστό και προστατευτικό σκυλί
Κίνδυνος για προβλήματα υγείας: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει προβλήματα υγείας κατά την διάρκεια της ζωής του


Αναλυτική επισκόπηση της φυλής: Ξεκινώντας από τη ιστορία 2000 χρόνων

O σκύλος Τσόου Τσόου θεωρείται μια από τις παλαιότερες εξημερωμένες φυλές με καταγωγή από την Μογγολία ή τις στέπες της Σιβηρίας. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ράτσα έχει ιστορία τουλάχιστον 2000 χρόνων καθώς οι ιστορικές πηγές αναφέρουν πως ήταν τα πολεμικά σκυλιά της κεντρικής Ασίας. Κάπως έτσι έφτασε στην αρχαία Κίνα με την διέλευση του Μογγολικού στρατού.
Στην αρχαία Κίνα θεωρούνταν αξιόπιστοι κυνηγοί αλλά και φύλακες. Πιο συγκεκριμένα, κυνηγούσαν επιδέξια φασιανούς με μεγάλη ταχύτητα. Υποστηρίζετε μάλιστα πως ο Κινέζος αυτοκράτορας είχε πάνω από 5.000 σκυλιά Τσόου Τσόου για σκοπούς πολέμου.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι τα μαύρα Chow Chow ,οι αρχαίοι Κινέζοι τα προτιμούσαν για κατανάλωση και το τρίχωμά τους το χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή ρούχων.

Απίστευτο αλλά κάποιο άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μοιάζουν με λιοντάρια εξαιτίας του πυκνού και φουντωτού τριχώματός του, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το DNA τους έχει βάση στον γκρίζο λύκο.


Τα χαρακτηριστικά του Chow Chow: τρίχωμα, φροντίδα, ιδιαιτερότητες. μέγεθος

Τα Tσόου Τσόου έχουν μεσαίο μέγεθος, μικρά μυτερά αυτάκια και μακρύ πυκνό τρίχωμα. Το τρίχωμά τους μπορεί να έχει πολλά και διαφορετικά χρώματα όπως λευκό, μαύρο, κοκκινωπό. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φυλής είναι τα μπλε χείλη και η μαύρη γλώσσα.
Είναι ανεξάρτητα και κατάλληλα για μικρές οικογένειες ή μόνους ανθρώπους. Δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικά ή ενεργητικά.
Το κιλά ενός ενήλικου σκυλιού είναι μεταξύ 25 με 32 κιλών και μεγαλώνει περίπου 45 με 50 εκατοστά.
Το προσδόκιμο ζωής για ένα υγιές σκυλάκι Τσόου Τσόου είναι 9 με 12 χρόνια.

Πιθανά προβλήματα που θα σας εμφανίσει ένα κουτάβι Chow Chow και αναλυτική επεξήγηση

•Τα σκυλάκια Τσόου Τσόου είναι πιθανό να εμφανίσουν γλαύκωμα. Το γλαύκωμα είναι μια ασθένεια των ματιών όπου προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο. Το γλαύκωμα προκαλεί μαύρες κηλίδες στο μάτι και θολωμένη όραση. Είναι δύσκολο να εντοπίσετε την ασθένεια αυτή. Κάποια συμπτώματα μπορεί να είναι το κόκκινο, πρησμένο και θολό στην εμφάνιση μάτι. Η κατάσταση μπορεί να είναι πολύ σοβαρή εάν δεν την εντοπίσετε νωρίς. Όσο πιο γρήγορα εντοπίσετε το πρόβλημα και ενημερώστε τον κτηνίατρό σας τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία.
Δυσπλασία ισχίου. Η δυσπλασία συμβαίνει όταν το ισχίο δεν σχηματίζεται σωστά.
Εντροπία. Η εντροπία είναι μια κατάσταση όπου τα προκαλεί πρόβλημα στις βλεφαρίδες του σκύλου. Οι βλεφαρίδες τείνουν να στρέφονται προς τα μέσα, προκαλώντας ερεθισμό, πόνο και δυσφορία. Εάν δεν το αντιμετωπίσετε γρήγορα μπορεί να επηρεαστεί η όραση του σκύλου.

Εμβαθύνοντας στην ράτσα: Χαρακτήρας, συμπεριφορά και προσωπικότητα

Αρχικά το πιο σημαντικό πριν υιοθετήσετε ένα Chow Chow είναι να γνωρίζετε ότι είναι μια φυλή αρκετά πιστή στον άνθρωπο που τα φροντίζει και καλοί φύλακες. Αναφορές από την αρχαία Κίνα δείχνουν πως γίνονται πολύ προστατευτικά με τα εδάφη και την οικογένειά τους.
Η προσωπικότητά τους δε θα μπορούσαμε να πούμε πως μοιάζει πολύ με εκείνη της γάτας. Πιο ξεκάθαρα, δεν απαιτούν πολλή ανθρώπινη επαφή. Σημαντικό γνώρισμα είναι ότι  έχει παρατηρηθεί ότι και η αλληλεπίδρασή τους με τα άλλα σκυλιά ή κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι συχνά προβληματική. Αυτό συναντάτε κυρίως στα σκυλιά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η επιθετική αντίδραση προς τους άλλους συνδέεται με την προστατευτική του φύση.
Επιπρόσθετα, τα Chow Chow έχουν την φήμη έως σκυλιά ενός ιδιοκτήτη. Μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα κτητικά, προσέξτε αρκετά εάν έχετε οικογένεια με μικρά παιδιά.
Όμως, είναι καλό να ξέρετε ότι έχουν κυνηγετικά ένστικτα για αυτό προτιμότερο θα ήταν να μην προσπαθήσετε να τα κοινωνικοποιήσετε με άλλα ζώα, ιδίως μικρόσωμα κατοικίδια ή κουτάβια.

Fun Facts για την ράτσα: Πληροφορίες από τον Freud έως τον ζωολογικό κήπο

Ο γνωστός ψυχολόγος Σίγκμουντ Φρόιντ αγαπούσε πολύ την συγκεκριμένη φυλή και είχε μερικά σκυλάκια Τσόου Τσόου. Αφού πέθανε την φροντίδα τους ανέλαβε η κόρη του Άννα
•Το Τσόου Τσόου όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1880 βρέθηκε στον ζωολογικό κήπο με την πινακίδα «άγριο σκυλί της Κίνας»
•Η συγκεκριμένη φυλή θεωρείται πως είναι αρκετά δύσκολο να εκπαιδευτεί, χρειάζεται μεγάλη υπομονή και αφοσίωση. Για την εκπαίδευση του χρειάζεται ένας πεπειραμένος δάσκαλος που να γνωρίζει την συγκεκριμένη ράτσα.
•Πολλοί βρίσκουν ομοιότητες στην εμφάνιση του Τσόου Τσόου με το κλασσικό λούτρινο αρκουδάκι, ειδικά το κουτάβι Τσόου Τσόου.
Τα Chow Chow είναι αρκετά καλή παρέα για μοναχικούς ανθρώπους. Εάν αποκτήσετε ένα σκυλάκι Τσόου Τσόου και έχετε μεγάλη οικογένεια με παιδιά φροντίστε να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Είναι περίεργοι χαρακτήρες πισ

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top