Χριστούγεννα με γάτα: Χρήσιμες συμβουλές για να γιορτάσετε με ασφάλεια-Τι να προσέξετε

Χρήσιμα

Κατοικίδια είναι και οι γάτες, έχουν κι εκείνες τις παραξενιές τους τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα δεν μπορούν την διακόσμηση και κυρίως τα λαμπάκια. Τα κεριά  Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα κεριά αναμμένα όταν η γάτα σας βρίσκεται χωρίς επίβλεψη στο ίδιο δωμάτιο με τα κεριά. και τα λαμπάκια, αν και προσφέρουν ένα ζεστό φως, αποτελούν συχνά έναν υποτιμημένο κίνδυνο για τις ψιψίνες. Ποια γάτα ξέρει ότι τα κεριά είναι καυτά και το τραπεζομάντιλο μπορεί να καεί; Το διασκεδαστικό τρεμόπαιγμα της φλόγας είναι πολύ συναρπαστικό και αρέσει ιδιαίτερα στις νεαρές γάτες.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες με γάτες, που έχουν γίνει με τα κεριά. Τα Χριστούγεννα, πρέπει να προσέχουν περισσότερο μην τύχει κάποιο σοβαρό έγκαυμα. Επομένως, τα αναμμένα κεριά πρέπει πάντα να τοποθετούνται μακριά από τη γάτα.

Τι πρέπει να προσέξετε

#1Οι γάτες είναι έμπειροι αναρριχητές. Όταν η περιέργειά τους τις κυριεύσει, μπορούν να φτάσουν σχεδόν παντού.

Μια καλή εναλλακτική λύση στις μέρες μας είναι τα φώτα LED που μιμούνται τεχνητά το φως των κεριών. Με τη μορφή φωτιστικών, ωστόσο, το τεχνητό φως μπορεί και πάλι να είναι επικίνδυνο για τις ψιψίνες. Όταν παίζουν με τα συναρπαστικά φωτάκια, οι γάτες μπορεί να μπλεχτούν στο καλώδιο και να υπάρξει κίνδυνος πνιγμού. Δεν αποκλείεται ακόμη και ένα απειλητικό για τη ζωή ηλεκτρικό σοκ.

Επομένως, αν είναι δυνατόν, στερεώστε τα φωτάκια στο πάνω μέρος του δέντρου και μην αφήνετε μακριά καλώδια να κρέμονται στο κάτω μέρος, τα οποία θα μπορούσαν να προσκαλέσουν τη γάτα σας να παίξει με αυτά. Τα φωτάκια θα πρέπει επίσης να είναι στερεωμένα με ασφάλεια στο παράθυρο ή στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού. Έτσι ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να τραβήξει το καλώδιο με το πόδι της. Συνδέετε τα ηλεκτρικά κεριά στην πρίζα μόνο όταν είστε παρόντες.

#2 Ένα χαρακτηριστικό τους, είναι πολύ καλές στην αναρρίχηση και στην ισορροπία – είτε πρόκειται για εξωτερικούς χώρους στο στενό φράχτη του κήπου είτε για εσωτερικούς χώρους στο αγαπημένο τους ονυχοδρόμιο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλές γάτες θεωρούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι με τα λαμπερά φωτάκια, τα αστραφτερά στολίδια και τις γυρλάντες που ανεμίζουν ως το προσωπικό τους “παιχνίδι”. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα ειδικά δέντρα για ξύσιμο και αναρρίχηση, αυτό το δέντρο ενέχει κάποιους κινδύνους.

Μια σπασμένη μπάλα χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνα και επικίνδυνα κοψίματα στο πόδι ή ακόμη και στο στόμα. Εάν η γάτα καταπιεί κατά λάθος το θραύσμα, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για απειλητικές για τη ζωή εσωτερικές βλάβες.

#3 Οι κορδέλες και οι φιόγγοι, δεν είναι λιγότερο επικίνδυνοι τα Χριστούγεννα με γάτα, όπου μπορούν να προκαλέσουν εντερική απόφραξη σε περίπτωση κατάποσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της γάτας εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Άλλες πηγές κινδύνου από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι οι πεσμένες πευκοβελόνες. Είναι δύσπεπτες για τις γάτες και στη χειρότερη περίπτωση προκαλούν διάτρηση του εντέρου. Επιπλέον, η πόση του νερού του δέντρου ή το γλείψιμο της ρητίνης του δέντρου μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση.

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναποδογυρίσει τελείως αν η γάτα το χρησιμοποιήσει ως δέντρο αναρρίχησης ή αν τραβήξει τα φωτάκια.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top