Δεν είναι δύσκολο! Έτσι θα κάνεις μια γάτα να σε συμπαθήσει και να σε πλησιάσει

Χρήσιμα

Η Maeilyn Krieger, ειδικός στη συμπεριφορά γατών, δίνει πολύτιμες συμβουλές για περιπτώσεις που θέλουμε να προσεγγίσουμε μια γάτα στο δρόμο και θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της.

Τα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μια γάτα:

Στεκόμαστε όρθιοι από πάνω τους, σκύβουμε και προσπαθούμε να τις πιάσουμε, γεγονός που τις κάνει να νιώθουν ότι απειλούνται από το μέγεθός μας. Ειδικά αν οι χειρονομίες μας δεν είναι αρκετά αργές και προσεκτικές για να τις βοηθήσουμε να μας εμπιστευτούν. Μια άλλη συμπεριφορά μας που τους φαίνεται απειλητική είναι τα «βαριά» βήματα. Δηλαδή, όταν καθώς τις πλησιάζουμε κάνουμε θόρυβο με το περπάτημά μας (ο οποίος θόρυβος μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο στα ευαίσθητα αυτιά τους) οι γάτες αγχώνονται και απομακρύνονται. Τέλος, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε μια γάτα σε ένα σημείο όπου δεν έχει τρόπο διαφυγής, π.χ. σε κάποια γωνία, γιατί θα αισθανθεί στριμωγμένη και, για ακόμη μια φορά, απειλούμενη. Ιδανικά πρέπει να το κάνουμε σε έναν ανοιχτό χώρο, όπως στη μέση ενός πεζοδρομίου ή μιας αυλής.

Πώς θα εμπνεύσουμε μια γάτα να μας εμπιστευτεί:

Αρχικά θα τη φωνάξουμε αλλά δεν θα απομακρυνθούμε από τη θέση μας, ώστε να της δώσουμε το ελεύθερο να μας πλησιάσει εκείνη. Μετά μπορούμε να δοκιμάσουμε μια πιο δυναμική προσέγγιση: Να καθίσουμε σε απόσταση λίγων μέτρων από τη γάτα, λυγίζοντας τα γόνατα και χαμηλώνοντας αρκετά το σώμα μας για να φτάσουμε όσο γίνεται πιο κοντά στο ύψος της. Αφού βεβαιωθούμε ότι βρισκόμαστε κάπου όπου η γάτα θα έχει τρόπο διαφυγής σε περίπτωση που νιώσει να απειλείται, μπορούμε να τεντώσουμε το δείκτη μας στο ύψος της μύτης της, προς την κατεύθυνση της μουσούδας της, ως μια χειρονομία ότι θέλουμε να την πλησιάσουμε (περίπου όπως στην ταινία με τον εξωγήινο E.T.). Όταν εκείνη νιώσει έτοιμη, θα μας πλησιάσει και θα τριφτεί στο δάχτυλό μας και κάπως έτσι μπορεί να αρχίσει μια μεγάλη φιλία (ή μια ιστορική υιοθεσία).

Σας φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μας;

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top