Δεν τρώει η γατούλα σας; 8 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν η γάτα σας δεν τρώει

Χρήσιμα

Έχετε μια γάτα που δεν θέλει να φάει; Έχουμε μερικές προτάσεις για να λύσετε το πρόβλημα μιας γάτας που δεν τρώει – και πότε να πάτε μια γάτα που δεν τρώει στον κτηνίατρο.

Η γάτα μου, η Μπέλα, με έχει τρελάνει. Αποφάσισε ότι το “Δεν θα το φάω αυτό!” είναι το νέο αγαπημένο της παιχνίδι στον κόσμο. Όσον αφορά το φαγητό, η Μαντάμ δεν θα φάει το κοτόπουλο – αυτό θα ήταν το σούπερ-πρωτογενές ωμό κατεψυγμένο βιολογικό κοτόπουλο, το οποίο τρώει με ευχαρίστηση εδώ και μήνες. Η Μαντάμ δεν θα φάει επίσης την πάπια, επειδή είναι πολύ πλούσια και την κάνει να κάνει εμετό. Αντ’ αυτού, η Μαντάμ θα προτιμούσε το κουνέλι (το οποίο, φυσικά, κοστίζει περίπου 8 δολάρια περισσότερα ανά σακούλα από το κοτόπουλο ή την πάπια), ή, αν θέλετε, κάποιο πατέ χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς δημητριακά. Ugh. Η γάτα σας δεν τρώει; Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος γονιός γάτας που έχει βιώσει μια γάτα να μην τρώει, οπότε ορίστε μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν η γάτα σας δεν τρώει.

8 πράγματα για να κάνετε τη γάτα σας να φάει

1. Βεβαιωθείτε ότι το ότι η γάτα σας δεν τρώει δεν είναι σημάδι ότι είναι άρρωστη

Μια γάτα που δεν τρώει μπορεί να είναι σημάδι ότι η γάτα σας είναι άρρωστη ή πονάει, ιδίως αν συνεχίζεται για περισσότερα από ένα γεύματα. Αν συμβαίνει αυτό, φέρτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο.

2. Αν είστε δεσμευμένοι σε μια συγκεκριμένη μάρκα γατοτροφής, δοκιμάστε άλλες γεύσεις

Αν έχετε κάποιο ηθικό ή ιατρικό λόγο που πρέπει να παραμείνετε σε μια συγκεκριμένη μάρκα τροφής, δείτε αν κυκλοφορεί και σε άλλες γεύσεις. Σκεφτείτε να δοκιμάσετε άλλες μάρκες που μπορεί να παρέχουν το ίδιο ιατρικό ή υγειονομικό όφελος. Η γάτα σας μπορεί να βρει την αλλαγή αναζωογονητική.

3. Ζεστάνετε τη γατοτροφή

Αν έχετε κρατήσει την τροφή της γάτας σας στο ψυγείο, πέντε έως 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων θα τη ζεστάνουν περίπου στη θερμοκρασία του σώματος και η μυρωδιά της θα γίνει ελκυστική για τη γάτα σας. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, δοκιμάστε αντ’ αυτού να ανακατέψετε λίγο ζεστό νερό στην τροφή.

4. Προσθέστε κάτι νόστιμο στην τροφή της γάτας σας

Δοκιμάστε να πασπαλίζετε την τροφή της ιδιότροπης γάτας σας με μια ελκυστική λιχουδιά, όπως νιφάδες μπονίτο ή σκόνη βιταμινών για γάτες.

5. Κρατήστε τα πιάτα και τα μπολ της γάτας σας καθαρά

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η γάτα σας τρώει κονσερβοποιημένη ή ωμή τροφή, επειδή τα μικρόβια μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται στα υπολείμματα της τροφής που έχει απομείνει και να προκαλέσουν ασθένεια. Μια γάτα που δεν τρώει μπορεί να μισεί τη μυρωδιά των πιάτων ή του φαγητού της. Οι γάτες οδηγούνται ενστικτωδώς στο να αποφεύγουν να καταναλώνουν κρέας που μυρίζει σάπια. Αν χρησιμοποιείτε πλαστικά πιάτα, αντικαταστήστε τα με μεταλλικά ή κεραμικά, επειδή διατηρούνται ευκολότερα καθαρά.

6. Δοκιμάστε διαφορετικά πιάτα για γάτες

Μια γάτα που δεν τρώει μπορεί απλώς να μην της αρέσει το μπολ της. Σε ορισμένες γάτες δεν αρέσουν τα βαθιά ή στενά πιάτα επειδή στενεύουν τα μουστάκια. Οι γάτες με πλατύ πρόσωπο ή βραχυκεφαλικές γάτες, όπως οι Πέρσες, οι Ιμαλαΐοι και οι Εξωτικές Κοντότριχες, ούτως ή άλλως δεν πρέπει να τρώνε από πιάτα ή ρηχά μπολ.

7. Μην κρύβετε φάρμακα στην τροφή της γάτας σας

Μια φορά κι έναν καιρό, άλεσα ένα χάπι και το έβαλα στην τροφή της γάτας μου. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι το φάρμακο ήταν πραγματικά πικρό. Η γάτα μου αρνήθηκε να το αγγίξει και δεν έφαγε ποτέ ξανά τη συγκεκριμένη μάρκα και γεύση τροφής. Ορισμένα φάρμακα κυκλοφορούν σε γεύσεις που αρέσουν στις γάτες, αλλά είναι ελάχιστα. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας πριν δοκιμάσετε το κόλπο με τη σκόνη που χύνεται στο φαγητό.

8. Θυμηθείτε – επιλέξτε τις μάχες σας!

Είναι πραγματικά τόσο σημαντικό για εσάς να τρώει η γάτα σας μόνο μία γεύση από μία μόνο μάρκα; Ακόμα κι αν αγαπάτε την πίτσα, θα τη σιχαθείτε αν έπρεπε να την τρώτε κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αυτή είναι η προσέγγιση που ακολούθησα με τη Bella, και ειλικρινά, αυτό έπρεπε να είχα κάνει από την αρχή. Οι γάτες χρειάζονται και αξίζουν κάποια ποικιλία στη διατροφή τους, όπως ακριβώς και εμείς.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top