Έχουμε την απάντηση: Γιατί οι γάτες μαζεύουν τα πόδια και τις πατούσες τους; Τι σημαίνει η κίνηση αυτή.

Χρήσιμα

Έχετε δει ποτέ τη γάτα σας να μαζεύει τα πόδια της μέχρι που πλέον δεν φαίνονται καν; Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό και εμείς σου έχουμε την απάντηση! Την επόμενη φορά που το γατάκι σου θα καθίσει έτσι εκτός από το να το βγάλεις μια χαριτωμένη φωτογραφία… διάβασε γιατί το κάνει και θα δεις ότι κατά βάθος το κάνει για το δικό σου καλό και γιατί θέλει να σε προστατεύσει και να ετοιμαστεί για επίθεση για χάρη σου!

Ετοιμάζεται για…επίθεση

Η γάτα σου να είσαι σίγουρος ότι ακούει τα πάντα ακόμα κι αν κοιτάζει αλλού. Ακούνε τα πάντα με τα εξαιρετικά ευαίσθητα αυτιά τους, τα οποία κινούν προς τα εδώ και προς τα εκεί, σαν μικρά δορυφορικά πιάτα. Οι γάτες επίσης έχουν πολύ καλή όραση και παρακολουθούν επίσης το περιβάλλον τους με τα μάτια τους, τα οποία μπορούν να αντιληφθούν την παραμικρή κίνηση. Ακόμα χρησιμοποιούν και την όσφρησή τους για να καταλάβουν αν κάποιος γνωστός έχει μπει στο δωμάτιο, είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για ζώο.

Πρώτα πρέπει να ηρεμήσει για να είναι σε θέση να…επιτεθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που ίσως κάθεται έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να είναι ετοιμοπόλεμη. Όπως κατάλαβες, για σένα το κάνει και αυτό και γιατί αν ακούσει κάποιον θόρυβο θα σε…προστατεύσει! Ακόμη και αν ξεκουράζεται, συνήθως κρατάει τα πόδια της σε μια θέση που της επιτρέπει να πηδήξει ξαφνικά και να φύγει ή να κάνει μια επιθετική κίνηση όταν νιώσει απειλή.

Απλώς χαλαρώνει!

Φονικά όπλα τα νύχια και οι πατούσες τους! Εάν μια γάτα καταχωνιάσει τα όπλα της κάτω από το σώμα της, δεν μπορεί να επιτεθεί. Έτσι, μια γάτα που δεν είναι απόλυτα σίγουρη για την ασφάλεια και την ευημερία της δεν θα έβαζε ποτέ τις πόδια της κάτω από το σώμα της.Μια γάτα που είναι ξαπλωμένη με τις πατούσες της κρυμμένες κάτω από το σώμα της βρίσκεται σε πολύ ευάλωτη θέση. Έτσι αν δείτε τη γάτα σας σε αυτή τη στάση, να ξέρετε ότι αισθάνεται ασφαλής και ότι χαλαρώνει ευτυχισμένη.Οι γάτες επίσης μπορεί να κρύψουν τα ποδαράκια τους κάτω από το σώμα τους για ζεστασιά. Όπως μια κότα κρατάει τα αυγά της ζεστά κάτω από το ζεστό της σώμα, έτσι και μια γάτα μπορεί να ζεστάνει τις πατούσες της κάτω από τη ζεστή, γούνινη κοιλίτσα της.Οπότε αν βλέπετε τη γάτα σας να βάζει τα ποδαράκια της κάτω από το σώμα της περισσότερο το χειμώνα, τότε η γάτα σας μπορεί να κρυώνει. Μήπως δεν της έχετε βάλει κουβερτούλα; Μήπως η θέρμανση στο σπίτι δεν είναι αρκετή; Μήπως λείπατε πολλές ώρες από κοντά της και αισθάνεται ότι θέλει λίγη θαλπωρή και ζεστασιά; Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι να προσφέρετε μια ζεστή, χνουδωτή κουβέρτα ή ένα άνετο κρεβάτι για κατοικίδια ή να ανεβάσετε τον θερμοστάτη έναν ή δύο βαθμούς για να ζεσταθούν οι πατούσες της.

Σας κάλυψε η απάντηση;

Σίγουρα κανένας από τους δύο λόγους δεν είναι εκ πρώτης κατανοητός από εμάς τους ανθρώπους όμως το…γατομυαλό λειτουργεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να είσαι σίγουρος πως δεν είναι παράξενο το γατί σου, απλώς έχει κάποιες συνήθειες όπως όλες οι γάτες!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top