Ειδικοί παροτρύνουν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να ακολουθήσουν τον κανόνα των “7 δευτερολέπτων” κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Χρήσιμα

Οι μετεωρολόγοι προτρέπουν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να κάνουν ένα απλό βήμα για να διασφαλίσουν ότι τα κατοικίδιά τους δεν θα πάθουν κακό από το καυτό πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου κύματος καύσωνα.

Εν μέσω των προειδοποιήσεων για το κύμα καύσωνα και των προτάσεων προς τους ανθρώπους να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να ενυδατώνονται, ορισμένοι μετεωρολόγοι υπενθυμίζουν στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ότι και τα ζώα είναι επίσης ευάλωτα σε επιπτώσεις που σχετίζονται με τη ζέστη.

Εκτός από το να διατηρούν τα κατοικίδιά τους ενυδατωμένα, δροσερά και να μην τα αφήνουν ποτέ σε καυτό αυτοκίνητο, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων καλούνται να ελέγχουν τις θερμοκρασίες του πεζοδρομίου πριν βγάλουν το σκύλο τους βόλτα. Οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι ένα απλό τεστ 7 δευτερολέπτων μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να διαπιστώσουν αν η άσφαλτος είναι πολύ ζεστή.

Κανόνας 7 δευτερολέπτων

“Με το κύμα καύσωνα που δημιουργείται, προσέξτε τα κατοικίδιά σας, ακόμη και όταν τα βγάζετε βόλτα”, ανέφερε ο επικεφαλής μετεωρολόγος του WCNC, Μπραντ Πάνοβιτς, στο X, πρώην Twitter. “Χρησιμοποιήστε τον κανόνα των 7 δευτερολέπτων. Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας πάνω στην καυτή επιφάνεια, τότε τα κατοικίδιά σας δεν πρέπει να βρίσκονται πάνω σε αυτήν. Μπορεί να κάψουν τις πατούσες τους”.

“Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα για τα κατοικίδιά σας! Θυμηθείτε τον κανόνα των 7 δευτερολέπτων, τοποθετώντας το χέρι σας στην άσφαλτο για 7 δευτερόλεπτα. Αν είναι πολύ ζεστή για εσάς, είναι πολύ ζεστή και για εκείνα! Προσπαθήστε να αποφεύγετε να τα βγάζετε βόλτα κατά τη διάρκεια της μέγιστης θέρμανσης της ημέρας”, ανέφερε ο μετεωρολόγος του WNKY Darius Mack στο X.

“Πιθανότατα δεν θα περπατήσω στο πεζοδρόμιο με γυμνά πόδια σήμερα. Αν αισθάνεστε το ίδιο, ίσως σκεφτείτε και τις πατούσες του κατοικίδιου ζώου σας. Και, “ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΕΡΙΩΝ!” Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας στο έδαφος για 5-7 δευτερόλεπτα λόγω της ζέστης, δεν είναι ασφαλές για το κατοικίδιό σας!” Ο μετεωρολόγος του WCVB A.J. Burnett προέτρεψε τους ιδιοκτήτες σε μια ανάρτηση στο X.

Εκπρόσωπος της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ένωσης (AVMA) δήλωσε ότι εκτός από το πεζοδρόμιο και την άσφαλτο, το χώμα, η άμμος και το τεχνητό γρασίδι μπορούν επίσης να γίνουν “επικίνδυνα ζεστά” για τα κατοικίδια ζώα.

Ο εκπρόσωπος πρότεινε να βγάζετε βόλτα τα κατοικίδια ζώα τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, όπως νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν επίσης να κάνουν μικρότερες βόλτες με τα κατοικίδιά τους και θα πρέπει να παρακολουθούν στενά το κατοικίδιό τους για τυχόν σημάδια δυσφορίας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η άσφαλτος είναι πολύ πιο ζεστή από τον εξωτερικό αέρα.

Για παράδειγμα, εάν η εξωτερική θερμοκρασία δείχνει 86 βαθμούς, η θερμοκρασία της ασφάλτου καταγράφει 135 βαθμούς, σύμφωνα με το Journal of the American Medical Association.

Υπάρχουν διάφορες ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων τους, σύμφωνα με την έκθεση της AKC.

Πρώτον, η Klein πρότεινε να εγκλιματιστούν οι πατούσες ενός σκύλου στην άσφαλτο, περπατώντας τον στο πεζοδρόμιο με δροσερό καιρό. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν επίσης τη χρήση κυνικών προϊόντων για την υγρασία των παπουτσιών ενός σκύλου ώστε να αποφευχθεί το ράγισμά τους.

Για να διασφαλιστεί η προστασία των ποδιών των σκύλων τους, η AKC προτείνει επίσης τη σωστή τοποθέτηση παπουτσιών σκύλων για την προστασία των ποδιών από τις καυτές επιφάνειες, αν και τα σκυλιά πρέπει να προσαρμοστούν στο προϊόν πριν τα φορέσουν για πρώτη φορά έξω.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top