Η Διαίσθηση της γάτας: Είναι αλήθεια τελικά ότι μπορούν να δουν πνεύματα, φαντάσματα και αγγέλους;

Χρήσιμα

Όλοι έχουμε δει την τρομακτική ταινία όπου ο σκύλος ή η γάτα αντιδρά σε κάτι που κανείς άλλος στο δωμάτιο δεν μπορεί να δει. Τα ζώα έχουν μια απίστευτη ικανότητα να αισθάνονται τον κίνδυνο, τα συναισθήματα, ακόμα και πράγματα που εμείς οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουμε πλήρως.

Αυτό δημιουργεί το ερώτημα, μπορούν οι γάτες να δουν φαντάσματα; Τι γίνεται με τους αγγέλους; Ή ακόμα και δαίμονες;

Μπορεί τα ζώα να μην χρησιμοποιούν γλώσσα για να επικοινωνήσουν όπως οι άνθρωποι, αλλά ένας αληθινός παρατηρητής θα συνειδητοποιήσει ότι τα ζώα, όπως οι γάτες και τα σκυλιά, επικοινωνούν με άλλα μέσα και το κάνουν πολύ καλά.

Η γάτα είναι ένα τέτοιο είδος και, εκτός από την επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες τους, έχουν μια σιωπηλή σύνδεση μεταξύ τους και με τον κόσμο γύρω τους. Μπορεί να φαίνεται λίγο ασυνήθιστο για τα ανθρώπινα δεδομένα, αλλά αν παρατηρήσετε τις γάτες με προσοχή, δεν είναι τόσο ανυποψίαστες όσο πολλοί μπορεί να τις θεωρούν.

Οι γάτες και η παραφυσική δραστηριότητα

Ορισμένοι παρατηρητές γάτας έχουν διαπιστώσει ότι η γάτα τους κοιτάζει συνεχώς ένα συγκεκριμένο σημείο, ένα σημείο που αργότερα εμπλέκεται σε παράξενη δραστηριότητα. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν γάτες που κοιτάζουν τη σκάλα σαν κάποιος να ανεβοκατεβαίνει ή μια γάτα που κοιτάζει το φάντασμα του τοίχου. Αφού κοιτάξουν για λίγο, μοιάζουν σαν να προσπαθούν να παλέψουν κάτι από το πρόσωπό τους.

Η λογική εξήγηση μπορεί να είναι ότι η γάτα απλώς παίζει, ενώ άλλοι μπορεί απλώς να πιστεύουν ότι έτσι συμπεριφέρονται οι γάτες. Αλλά είναι αυτό πραγματικά αλήθεια;

Σε μια ιστορία, ένας γατόφιλος ανέφερε ότι η γάτα του κοιτούσε συνεχώς ένα ακατοίκητο δωμάτιο. Αργότερα ανέφερε ότι μπορούσε να ακούσει συνηθισμένους ήχους που προέρχονταν από το δωμάτιο, παρά το γεγονός ότι ήταν άδειο.

Μήπως η γάτα είδε κάτι που δεν ήταν ορατό από το ανθρώπινο μάτι;

Έχει προβλεφθεί ότι οι γάτες μπορούν να δουν πράγματα από τον πνευματικό κόσμο, τα οποία οι φυσιολογικοί άνθρωποι συνήθως δεν μπορούν να δουν. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι γάτες γνωρίζουν πραγματικά περισσότερα από τους ανθρώπους. Αισθάνονται συγκεκριμένες δονήσεις και αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος που περιφρονούν τους ανθρώπους που δεν συμπαθούν τις γάτες.

Μπορούν οι γάτες να αισθανθούν το κακό σε ένα άτομο;

λοιπόν, είναι αρκετά σοκαριστικό, αλλά μπορούν να αισθανθούν την αρνητικότητα που προέρχεται από ορισμένους ανθρώπους και τείνουν είτε να μένουν μακριά από τέτοιους ανθρώπους είτε να τους σφυρίζουν.

Γνωρίζουν ακόμη και πότε θα φτάσουν οι ιδιοκτήτες τους και ποιος τις αγαπάει περισσότερο. Είναι ικανά ακόμη και να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο όταν αυτός απειλεί τα ίδια ή τους ιδιοκτήτες τους.

Ένα άλλο γνωστό χαρακτηριστικό που διαθέτουν, είναι η κατανόηση όταν ο φροντιστής τους είναι λυπημένος ή πληγωμένος. Τέτοια τηλεπαθητικά χαρακτηριστικά κάνουν πιο πιστευτό ότι οι αιλουροειδείς φίλοι μας είναι απόλυτα ικανοί να αντιλαμβάνονται πράγματα που εμείς οι άνθρωποι συχνά δεν παρατηρούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι ιδιοκτήτες γατών πιστεύουν ότι οι γάτες μπορούν να δουν φύλακες αγγέλους.

Μυθολογία της γάτας

Στην αρχαία Αίγυπτο, οι γάτες λατρεύονταν και ο αιγυπτιακός πολιτισμός είναι διάσημος για την αφοσίωσή του στις γάτες. Η δολοφονία μιας γάτας θεωρούνταν έγκλημα και όποιος το έκανε τιμωρούνταν αυστηρά. Αν πέθαινε μια κατοικίδια γάτα, όλοι στην οικογένεια που την κατείχε έπρεπε να ξυρίσουν τα φρύδια τους.

Η Bastet ή Bast ήταν μια αρχαία αιγυπτιακή θεά της προστασίας και των γατών. Ήταν η κόρη του Ρα και η προστάτιδά του – ήταν επίσης η προστάτιδα των γυναικείων μυστικών και φύλακας κατά των κακών πνευμάτων και των ασθενειών.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι όχι μόνο λάτρευαν τη γάτα, αλλά τη θεωρούσαν τρόπο επικοινωνίας με το βασίλειο των πνευμάτων. αν πιστέψουμε την αιγυπτιακή μυθολογία, οι γάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα πνεύματα, και παρακολουθείται ότι μπορεί επίσης να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν σαφώς ένα.

Στην πραγματικότητα, η αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία ισχυρίζεται ότι οι γάτες είναι μεσολαβητές μεταξύ του ανθρώπινου και του πνευματικού βασιλείου. Θα μπορούσε αυτό να είναι πραγματικά αλήθεια;

Είναι οι γάτες προστάτες από τα πνεύματα;

Η αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία ισχυρίζεται ότι οι γάτες είναι ευλογημένες με τη δύναμη να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα, ενώ οι βουδιστές πιστεύουν ότι οι γάτες είναι οι ψυχές των νεκρών που ζουν στο σώμα των γατών πριν αποκτήσουν μια νέα ζωή. Πολλές λαϊκές παραδόσεις ισχυρίζονται ότι οι σκύλοι γαβγίζουν τη νύχτα για να απομακρύνουν τυχόν κακά πνεύματα. Το ίδιο λέγεται και για τα αιλουροειδή.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι γάτες συμπεριφέρονται περίεργα όταν αισθάνονται μια ασυνήθιστη παρουσία γύρω τους. Λέγεται μάλιστα ότι δεν τους αρέσει ένα μέρος αν αισθανθούν εκεί κάποια ψυχική παρουσία.
Πιστεύεται επίσης ότι οι γάτες βλέπουν οποιαδήποτε αύρα ή κακή παρουσία γύρω από τον άνθρωπο.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι γάτες μπορούν εύκολα να προβλέψουν το μέλλον καθώς “γνωρίζουν” τον ιδιοκτήτη τους ή ότι μπορούν εύκολα να αισθανθούν τα συναισθήματα. Σίγουρα μπορεί να μην είναι σε θέση να σας προστατεύσουν πλήρως από τα κακά πνεύματα, αλλά μπορούν να σας προειδοποιήσουν αν πρόκειται να συμβεί κάτι κακό, σύμφωνα με τη λαϊκή πεποίθηση.

Τι λένε οι ειδικοί;

Οι άνθρωποι λατρεύουν να λένε ιστορίες φαντασμάτων για γάτες, ειδικά γύρω από τις Απόκριες. Αν μιλήσετε με ορισμένους ειδικούς σε θέματα ζώων, ωστόσο, μπορεί να καταλήξετε να πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι στην ιδέα ότι οι γάτες μπορούν να δουν και ίσως ακόμη και να αλληλεπιδράσουν με φαντάσματα, πνεύματα ή άλλες παραφυσικές οντότητες.

Ο Τζάκσον Γκάλαξι, ειδικός στη συμπεριφορά και την ευεξία των γατών μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής My Cat From Hell του Animal Planet, συμφώνησε σε μια συνέντευξη με τη Μαντλίν Άγκελερ, δημοσιογράφο του The Cut.

Όταν ρωτήθηκε αν οι γάτες μπορούν πραγματικά να δουν φαντάσματα, ο Galaxy εξήγησε: “Οι γάτες έχουν εξελιχθεί ώστε να αισθάνονται πράγματα που εμείς, ως άνθρωποι, δεν μπορούμε. Τα μάτια τους μπορούν να δουν τέλεια με το παραμικρό φως, μπορούν να ακούσουν έξι με οκτώ φορές καλύτερα από εμάς και τα μουστάκια τους είναι σχεδιασμένα να ανιχνεύουν τα πάντα, από τις αλλαγές της θερμοκρασίας μέχρι τις αλλαγές του ρεύματος του αέρα”.

Αν και αυτές οι προσαρμογές μπορεί να μην αποτελούν απόδειξη ότι οι γάτες μπορούν να δουν τον κόσμο των πνευμάτων, ο Galaxy σημειώνει ότι είχε τις δικές του εμπειρίες με περίεργη συμπεριφορά γάτας. Οι γάτες του πιάνουν πάντα ενέργεια στο σπίτι ο ίδιος παραδέχεται ότι πιστεύει στον κόσμο των πνευμάτων.

Για να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα, ο Aggeler μίλησε με την Katherine Bozzi, μια επικοινωνήτρια ζώων που χρησιμοποιεί τον διαλογισμό για να επικοινωνεί με ζώα, ζωντανά και νεκρά. Σε ένα email, η Bozzi σχολίασε: “Τα ζώα γενικά είναι πιο ανοιχτά στο να βιώσουν πνευματικές συνδέσεις από ό,τι οι άνθρωποι… επειδή δεν είναι πολιτισμικά προετοιμασμένα να απορρίπτουν αυτές τις στιγμές ως καθαρή φαντασία”.

Είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα αν υπάρχει κάτι στην ιδέα ότι οι γάτες αισθάνονται φαντάσματα, αγγέλους ή άλλες παραφυσικές οντότητες, αλλά ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων φαίνεται να πιστεύει ότι μπορούν.

Βλέπουν, λοιπόν, οι γάτες πραγματικά φαντάσματα και αγγέλους;

Δυστυχώς, οι γάτες έχουν συνδεθεί και με την κακή τύχη. Κάθε φορά που μια μαύρη γάτα διασχίζει το δρόμο σας, είτε περιμένετε να περάσει πρώτα κάποιος άλλος ή μπορεί να στρίψετε και να προσπαθήσετε να πάτε σε άλλο δρόμο. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά το απλό γεγονός ότι εξακολουθούμε να το κάνουμε αυτό δείχνει ότι πρέπει να το πιστεύουμε σε κάποιο βαθμό.

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, υπάρχουν εκείνοι που λατρεύουν τις γάτες και δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να συνδέονται με οποιεσδήποτε υπερφυσικές ικανότητες.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η συμπεριφορά των γατών μπορεί να είναι παράξενη μερικές φορές και ότι μερικές φορές μπορούμε να τις δούμε να συμπεριφέρονται σαν να βλέπουν κάποιον γύρω τους. Παρόλα αυτά, το να πιστεύετε αν διαθέτουν ή όχι κάποια υπερφυσική δύναμη εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top