Είναι τα Pitbull επιθετικά; – Καταρρίπτοντας τους μύθους για τα Pit Bull

Χρήσιμα

Με τόσες πολλές ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφορούν για τα σκυλιά τύπου pit bull, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα γεγονότα από τους μύθους.

Η αλήθεια είναι ότι τα πιτ μπουλ είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα σκυλιά στον κόσμο – τι είναι λοιπόν μύθος και τι αλήθεια;

1. Μύθος: Το πίτμπουλ είναι μια ράτσα.

Γνωρίζατε ότι το “pit bull” δεν είναι καν τεχνικά μια ράτσα; Το “pit bull” είναι ένας όρος-ομπρέλα για διάφορες ράτσες, όπως το αμερικανικό pit bull terrier, το αμερικανικό bully και το Staffordshire bull terrier.

2. Μύθος: Τα πιτ μπουλ είναι μια εγγενώς επιθετική φυλή.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες προκαλούν την επιθετικότητα, όχι μια συγκεκριμένη ράτσα ή τύπος σκύλου.

Η επιθετικότητα δεν είναι χαρακτηριστικό της ράτσας και οι περιβαλλοντικές επιδράσεις είναι συχνά η αιτία της επιθετικότητας στους σκύλους.

Ενώ η γενετική ενός σκύλου μπορεί να τον προδιαθέτει να συμπεριφέρεται με ορισμένους τρόπους, η γενετική δεν υπάρχει στο κενό. Η συμπεριφορά αναπτύσσεται μέσω μιας σύνθετης αλληλεπίδρασης μεταξύ περιβάλλοντος και γενετικής. Όλοι οι σκύλοι, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων τύπου pit bull, είναι άτομα. Η αντιμετώπισή τους ως τέτοια, η παροχή της φροντίδας, της εκπαίδευσης και της επίβλεψης που χρειάζονται και η κρίση τους από τις πράξεις τους και όχι από το DNA τους ή τη φυσική τους εμφάνιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι σκύλοι και οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται ασφαλείς και ευτυχισμένες ζωές μαζί.

3. Μύθος: Τα πίτμπουλ δεν είναι φιλικά.

Πολλοί σκύλοι τύπου pit bull είναι φιλικοί και στοργικοί – όλα εξαρτώνται από τον εκάστοτε σκύλο.

Δυστυχώς, τα πιτ μπουλ έχουν κακή φήμη όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και το επίπεδο φιλικότητας. Αλλά πολλά πιτ μπουλ είναι φιλικά, στοργικά σκυλιά που φέρνουν πολλή αγάπη σε ένα σπίτι. Χιλιάδες πιτ μπουλ υιοθετούνται κάθε χρόνο, γίνονται αγαπημένα μέλη της οικογένειας και αφήνουν μόνιμη εντύπωση σε πολλές καρδιές.

“Τα αποκαλούμε εδώ γύρω Grit City pitties”, λέει ο Aidan Barba, επικεφαλής των υπηρεσιών σκύλων στην Humane Society for Tacoma & Pierce County. Ο Barba είναι κάτοχος πιστοποίησης στην εφαρμοσμένη συμπεριφορά των ζώων από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και είναι μέλος της ομάδας λειτουργίας του καταφυγίου εδώ και πέντε χρόνια.

“Διαπιστώνω ότι πολλοί άνθρωποι που φοβούνται τα σκυλιά τύπου πιτ μπουλ δεν έχουν αλληλεπιδράσει ποτέ με ένα από αυτά. Βλέπω καθημερινά από πρώτο χέρι πώς μια απλή αλληλεπίδραση με αυτά τα σκυλιά αλλάζει την οπτική γωνία ενός ανθρώπου. Υπάρχει λόγος που αυτός ο τύπος σκύλου γίνεται γρήγορα αγαπητός από το προσωπικό, τους εθελοντές και τους υιοθετούντες”.

4. Μύθος: Τα πίτμπουλ είναι πιο πιθανό να δαγκώσουν.

Το δάγκωμα δεν είναι φυλοσύνδετο και συχνά προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Η ράτσα ενός σκύλου δεν καθορίζει αν είναι πιο πιθανό να δαγκώσει ή όχι. Η Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση (AVMA) συμφωνεί, δηλώνοντας ότι “είναι το ατομικό ιστορικό του σκύλου, η συμπεριφορά του, το γενικό μέγεθος, ο αριθμός των εμπλεκόμενων σκύλων και η ευπάθεια του ατόμου που δαγκώθηκε που καθορίζει την πιθανότητα δαγκώματος και το αν ένας σκύλος θα προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό από δάγκωμα”.

5. Μύθος: Τα πίτμπουλ έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλες ράτσες να τραυματίσουν ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ένα είδος σκύλου είναι πιο πιθανό να τραυματίσει έναν άνθρωπο από ένα άλλο.

6. Μύθος: Τα πίτμπουλ δεν είναι καλά οικογενειακά κατοικίδια.

Όλα τα σκυλιά έχουν ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις – τα πιτ μπουλ μπορούν να γίνουν θαυμάσια οικογενειακά κατοικίδια.

Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι είναι άτομα με τις δικές τους ανάγκες και προτιμήσεις. Υπάρχουν πολλοί σκύλοι, συμπεριλαμβανομένων των πιτ μπουλ, που υπήρξαν και είναι σήμερα θαυμάσια οικογενειακά κατοικίδια που αγαπιούνται τόσο από τους ενήλικες όσο και από τα παιδιά.

7. Μύθος: Τα πίτμπουλ δεν μπορούν να εκπαιδευτούν.

Γεγονός: Τα σκυλιά χρειάζονται καθημερινό εμπλουτισμό. Ο εμπλουτισμός επιτυγχάνεται μέσω της ικανοποίησης των βασικών αναγκών (τροφή, νερό, καταφύγιο και φροντίδα) σε συνδυασμό με ψυχική και σωματική άσκηση. Τα σκυλιά τύπου pit bull δεν αποτελούν εξαίρεση.

Οι προκλήσεις που προκύπτουν κατά την εκπαίδευση για οποιαδήποτε ράτσα σκύλου είναι συχνά περιβαλλοντικές και όχι ενστικτώδεις. Με τις τεχνικές εκπαίδευσης με θετική ενίσχυση, οι υπεύθυνοι κηδεμόνες σκύλων μπορούν να βρουν τι είναι αυτό που παρακινεί θετικά το σκύλο τους, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τυχόν υποβόσκοντα φόβο, άγχος ή σωματικές παθήσεις που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ικανότητα του σκύλου να μάθει.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top